6560218
JAREKSTRASSE U BIBERBACHU

JAREKSTRASSE U BIBERBACHU

U spomen na 1945., kada je završen gubitniki Drugi svjetski rat moralno i materijalno devastirane Njemačke – a u drugoj tamnici naroda Jugoslaviji Staljinov gubernator navodni bravar, partizan JBT ..
2 h
0
Sponzorirani sadržaj
6560219
PUPOVAC OD HRVATA PRAVI BUDALE

PUPOVAC OD HRVATA PRAVI BUDALE

  Je li Pupovac ikada čuo da su hrvatski tenkovi odlazili put Novog Sada ili Beograda? Ili da su hrvatski ratnici rušili bolnice po Srbiji, kao što su Srbi rušil..
2 h
1
Sponzorirani sadržaj
6560084
Kakva je struktura Google Ads-a?

Kakva je struktura Google Ads-a?

Nakon što smo postavili web stranicu ili web shop, želimo da naši potencijalni kupci dođu do nje i naših proizvoda ili usluga prikazanih na njoj. U tome nam mogu pomoći Google Ads oglasi, a što su oni i kako ih pravilno postaviti, prikazao nam je Robert Barišić na edukaciji “Google Ads za početnike”. Google Ads […] Objava Kakva je struktura Google Ads-a? pojavila se prvi puta na Plavi ured..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
6559968
Zagreb Dan otvorenih vrata

Zagreb Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Dr. Franjo Tuđman" održat će se u subotu, 23. studenoga 2019. godine u vojarni "Petar Zrinski", Ilica 256b, u Zagrebu od 10.00 do 12.30 sati. Posjetiteljima će biti prezentirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studijski programi za potrebe Hrvatske vojske, uvjeti i način upisa na studij Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja, ..
5 h
1
Sponzorirani sadržaj
6559967
Zagreb MEŠTART

Zagreb MEŠTART

MEŠTART: Ivana Tkalčić – A(rtificial) I(ntelligence) I  Atelijer Meštrović, Zagreb 20. studenoga 2019. – 2. veljače 2020. MEŠTART: Ivana Tkalčić – A(rtificial) I(ntelligence) II Galerija Meštrović, Split 19. prosinca 2019. - 2. veljače 2020. AUTORICA IZLOŽBI Ivana Tkalčić AUTORICA PROJEKTA, KUSTOSICA IZLOŽBI Barbara Vujanović, visa kustosica Atelijera Meštrović Program ..
5 h
0
Sponzorirani sadržaj
6559504

Privremena lista kandidata za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za 2019./2020.

Na temelju Pravilnika o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija (Službeni glasnik Grada Velike Gorice 6/19) i Zaključka o dodjeli stipendije Grada Velike Gorice za školsku godinu 2019./2020., Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice objavljuje privremenu listu kandidata za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za školsku godinu 2019./2020. Sudionici natječaja imaju pravo uputiti..
7 h
0
6559301
UZOR: Dosta je pražnjenja džepova građana!

UZOR: Dosta je pražnjenja džepova građana!

Udruga za zaštitu okoliša Resnik u povodu neizdavanja suglasnosti na Prijedlog Izmjena i dopuna  GUP-a izražava zadovoljstvo odlukom nadležnog ministarstva te ističe da pored formalnih nedostataka ove Izmjene i dopune ne pridonose poboljšanju kvalitete života građana U povodu ponovljene najave poskupljenja usluge odvoza otpada u Gradu Zagrebu, Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR) očituje se [&#..
7 h
0
6559299
Najveći pehar Inove otišao u ruke zagrebačkih inovatora

Najveći pehar Inove otišao u ruke zagrebačkih inovatora

Svečanom podjelom medalja, najvrednijih nagrada i priznanja u subotu je na Zagrebačkom velesajmu završio 44. salon inovacija Inova 2019. u sklopu kojeg je održana i 15. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova – Budi uzor. Najveći pehar Inove otišao je u ruke mladim zagrebačkim inovatorima. Inova Grand prix ”Nikola Tesla” pripao je tvrtki 3Dtech, […..
7 h
0
6559298
U srijedu počinje klizanje na Šalati

U srijedu počinje klizanje na Šalati

Temperature su sve niže pa je konačno došlo vrijeme i za klizanje na otvorenom na najpopularnijem zagrebačkom klizalištu smještenom na Šalati koje novu sezonu započinje u srijedu, 20. listopada. Prvi termin klizanja za građanstvo rezerviran je za srijedu od 18.00 do 19.30 sati, a isti je termin na raspolaganju građanstvu četvrtkom i petkom. Vikendom i […..
7 h
1
6559297
Žbuka prijetila prolaznicima

Žbuka prijetila prolaznicima

Žbuka koja je otpadala s pročelja i ugrožavala sigurnost prolaznika na nogostupu Zvonimirove ulice, kod slastičarnice Vincek i prodavaonice tekstila Galeb, danas je uspješno uklonjena. Ekipa Javne vatrogasne postrojbe Zagreb stigla je na poprište, kod kućnih brojeva 7 i 9 nešto prije 11.30 sati s dizalicom i problem riješila vrlo brzo. Tijekom intervencije promet na […..
7 h
0
6558650
(NE)OČEKIVANA PODRŠKA ŠTRAJKU UČITELJA: Evo tko ih podržava u štrajku

(NE)OČEKIVANA PODRŠKA ŠTRAJKU UČITELJA: Evo tko ih podržava u štrajku

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) podržao je u ponedjeljak štrajk prosvjetnih radnika poručivši kako izražava solidarnost i daje punu potporu borbi učitelja i nastavnika za dostojanstvo i pristojne plaće. Obrazovanje kao tema u fokusu je javnosti od 2015. godine, ali učitelji i nastavnici nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo […] The post (NE)OČEKIVANA PODRŠ..
10 h
0
6558646
Poražavajući rezultati među studentima: Nemaju povjerenje u javne institucije

Poražavajući rezultati među studentima: Nemaju povjerenje u javne institucije

Više od 70 posto studenata ima vrlo nisko povjerenje u institucije u javnom sektoru, pokazuju rezultati studentskog istraživanja predstavljeni na Međunarodnom tjednu svijesti o prijevarama koji je u ponedjeljak otvoren u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. “Kao glavni uzrok korupcije mladi vide nedjelotvoran kazneni progon, a svoju razinu povjerenja u institucije javnog sektora pretežito niskom oc..
10 h
1
6558638
Dumovec podkapacitiran za smještaj životinja: Pozvali građane  da udome životinje

Dumovec podkapacitiran za smještaj životinja: Pozvali građane da udome životinje

Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u ponedjeljak je pozvalo građane da ih posjete te udome životinje jer su njihovi prostori podkapacitirani za smještaj 34 mačke i oko 180 pasa o kojima se brinu. Iz Dumovca su priopćili kako skrbe o novih 19 mladih mačića odbačenih u leglima i 15 odraslih koje su pronađene ozlijeđene. “Sklonište nema odgovarajuće smještajne kapacitete za […] The..
10 h
1
6558633
Pravobraniteljica za djecu uputila oštru poruku : Djeca ne smiju ispaštati zbog štrajka prosvjetara

Pravobraniteljica za djecu uputila oštru poruku : Djeca ne smiju ispaštati zbog štrajka prosvjetara

Pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat Dragičević upozorila je u ponedjeljak da štrajk zaposlenih u školama ugrožava pravo djece na obrazovanje te je pozvala na dodatne napore za njegovo okončanje i razmatranje drugih mogućnosti postizanja ciljeva, vodeći računa o najboljem interesu djeteta. “Štrajk zaposlenih u školama, koji je započeo 10. listopada, zbog načina njegovog provođenja i traj..
10 h
0
6558588

Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja

Uz paljenje svijeća i molitvu u Zvonimirovoj ulici, počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje odana je i u ostalim gradskim naseljima te u brojnim velikogoričkim osnovnim školama gdje su se svih nedužni....
10 h
0
6558459
Zagreb Tradicionalni slovenski

Zagreb Tradicionalni slovenski

Slovensko veleposlanstvo u Zagrebu je Dan slovenske hrane (ove godine 15. studeni) obilježilo Tradicionalnim slovenskim doručkom. Na doručku su prisustvovali predstavnici Zagrebačke županije, Opčine Brežice, hrvatskog Ministarstva vanjskih i evropskih poslova, Pčelarskog saveza, turistički djelatnici te brojni novinari. Gradonačelnik Brežica Ivan Molan je prilikom Dana slovenske hrane veleposlanst..
11 h
0
6558457
Zagreb Podržite dm-ovu donaciju

Zagreb Podržite dm-ovu donaciju

Kupnjom ulaznica za predstavu „Ja od jutra nisam stao“ koja će se odigrati u subotu, 23. studenog u kazalištu Kerempuh, svi građani mogu sudjelovati u  dm-ovoj donaciji Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate. Dio je to dm-ove movemberske kampanje kojom se želi doprinijeti podizanju svijesti o važnosti muškog zdravlja i preventivnih pregleda te znanstvenim otkrićima koja će una..
11 h
0
6558447
Sklonište u Dumovcu zaposjele mačke

Sklonište u Dumovcu zaposjele mačke

U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba 34 mačke čekaju novi dom. Među njima je 19 mladih mačaka od kojih je većina odbačena u leglima. Građani su neke mačiće odbacivali ubrzo nakon okota, pa su djelatnici Skloništa morali uložiti nadljudske napore kako bi mačići preživjeli to najosjetljivije razdoblje. To je podrazumijevalo hranjenje na špicu svaki..
11 h
0
6557944

Buna teško stradala na gostovanju, Lonja im utrpala čak devet komada!

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Slovačku i samim time osigurala nastup na europskom prvenstvu u godini pred nama, što znači da se već sada radujemo ljetu. Gorica je reprezentativnu stanku iskori....
12 h
0
6557943

Buduće zvijezde Vatrenih u važnom kvalifikacijskom okršaju na Gradskom stadionu

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 18 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici igra izuzetno važan kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Europsko prvenstvo. Mladi Vatreni će pod ....
12 h
0