4577947
90 GODINA NK MLADOSTI IZ BOBOVCA

90 GODINA NK MLADOSTI IZ BOBOVCA

  Naš klub uvijek je krasila briga svih Bobovčana za „Mladost“, te poštovanje domaćih mladića i onih izvan zavičaja prema onima drugima i drugačijima koji su rado oblačili naš dres..
3 h
0
4577944
FRANKFURT HRVATIMA BESPLATNO USTUPIO STADION ZA GLEDANJE FINALNE UTAKMICE

FRANKFURT HRVATIMA BESPLATNO USTUPIO STADION ZA GLEDANJE FINALNE UTAKMICE

    Unatoč porazu protiv Francuske   hrvatski  navijači su bili podrška i u Frankfurtu. Nekoliko tisuca Hrvata je došlo je bodriti  Vatrene  na najvećem stadionu u Frankfurtu. Comerzbank Aren..
3 h
0
4577809
Zagreb Novosti iz Beča

Zagreb Novosti iz Beča

Međunarodni bečki festival plesa i dalje drži obećanje dano u vrijeme svog osnutka prije 34 godine: suvremena plesna umjetnost na najvišoj razini, hrabra i kontroverzna stajališta te retrospektiva umjetničke prošlosti. Sve to, ali i još puno toga više u sklopu 235 radionica i istraživačkih projekata, izložbi, koncerata i predstavljanja knjiga od 12. srpnja do 12. kolovoza donosi ImPulsTanz 2018...
4 h
0
4577808
Zagreb Jaskanska  Ljetna igraonica

Zagreb Jaskanska Ljetna igraonica

Ljetna igraonica ponovno je oborila rekord broja polaznika. Naime, više od 550 mališana ove je godine uključeno u 28 aktivnosti projekta koji je kao takav, već ranije postao zaštitni znak Jastrebarskog - grada prijatelja djece. Perjanicu „Ljetne igraonice“, Školu plivanja, pohađa čak 170 veselih klinaca i klinceza, a njih su danas posjetili zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za špo..
4 h
0
4577807
Zagreb Odabrani radovi

Zagreb Odabrani radovi

Selekcijska komisija u sastavu Dejan Dragosavac Ruta, Boris Greiner, Vedran Kasap, Ana Labudović, Mario Lončarić, Nika Pavlinek i Tomislav Mostečak odabrala je radove koji će biti predstavljeni na Izložbi hrvatskog dizajna 1718 koja će se održati od 25.10. do 25.11.2018. godine u Muzeju za umjetnost i obrt i ISO – Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi. Na desetu po redu bijenalnu Izložbu hrvatsko..
4 h
0
4577688

Prijavite se na natječaj za dizajn poslovnog poklona HGK!

Hrvatska gospodarska komora je raspisala Javni natječaj za dizajn poslovnog poklona u potrazi za novim načinima mišljenja i stvaranja autentičnoga gospodarskog, diplomatskog poslovnog poklona kao svježeg oblika promicanja hrvatskoga gospodarstva. Rok za dostavu natječajnih radova je 17. rujna 2018. godine do 16 sati. Javni poziv namijenjen je hrvatskim profesionalnim dizajnerima. U timove je moguć..
4 h
1
4577573
Odlijepiti se od Zemlje

Odlijepiti se od Zemlje

(Raketa Falcon polijeće iz NASA-inog Svemirskog centra John. F. Kennedy / Izvor: SpaceX) Je li svemir budućnost čovječanstva – (1)? Prijevoz u svemir je samo pola komponente odlaska u svemir. Druga komponenta je povratak iz orbite na Zemlju bez oštećenja tereta, prije svega ljudi. Naime, nema gotovo niti jednog slučaja kada se zahtjeva povratak satelita […..
5 h
0
4577472
August Cesarec: Književnik i publicist više je puta bio zatvaran zbog socijalističkog angažmana

August Cesarec: Književnik i publicist više je puta bio zatvaran zbog socijalističkog angažmana

Na današnji dan 1941. godine u Zagrebu je umro hrvatski književnik, publicist i politički djelatnik August Cesarec. Cesarec je još kao gimnazijalac bio socijalistički angažiran, zbog čega je više puta bio i zatvaran, a 1912. godine je osuđen na tri godine robije pod optužbom za suučesništvo u atentatu na kraljevskog povjerenika Slavka Cuvaja. Nakon sloma Austro-ugarske […] The post August Ce..
5 h
0
4577469
‘Izmasakrirali’ izbornikov govor: Ovo je Dalićeva izjava koja je izrezana s HTV – a

‘Izmasakrirali’ izbornikov govor: Ovo je Dalićeva izjava koja je izrezana s HTV – a

Zlatko Dalić preko noći je postao miljenik nacije. Svojom skromnošću, staloženoću i poniznošću uvukao se u srca građana koji su mu jučer gromoglasno klicali na središnjem zagrebačkom trgu. Mirni izbornik tako jučer nije uspio suspregnuti suze vidjevši na kakav način je njega i njegove heroje dočekala Hrvatska. “Nemam riječi zahvalnosti za ovo. Mi smo u […] The post ‘Izmasakrirali..
5 h
0
4577371

Tona i prijatelji pobjednici malonogometnog memorijala Blaž Galeković- Blaško

Protekle subote po odigravanju redovnog kola Malonogometne lige Turopolja i Posavine na betonskom igralištu u sklopu sportskog kompleksa Graba u Mraclinu odigran je memorijalni malonogometni turnir Bl....
5 h
0