10696531
U Zagrebačkoj županiji 91 novooboljela osoba, ozdravilo 112 osoba

U Zagrebačkoj županiji 91 novooboljela osoba, ozdravilo 112 osoba

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije u srijedu je zabilježena 91 novooboljela osoba od koronavirusa, a ozdravilo je 112 osoba. Novooboljlih je najviše s područja Velike Gorice – 28  te Svete Nedelje sa 10 slučajeva. Trenutno je aktivno 898 slučajeva. Mjera samoizolacije izrečena je za  5  cijelih razreda i  dio učenika […] Objava U Zagrebačkoj župan..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
10696254
Sjajan početak Samoborske glazbene jeseni uz Mahlerovu  1. simfoniju

Sjajan početak Samoborske glazbene jeseni uz Mahlerovu 1. simfoniju

Upečatljivim nastupom Festivalskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija i izvedbom veličanstvene 1. simfonije u D-duru Gustava Mahlera (u obradi Klausa Simona) počelo je 25. rujna 46. izdanje Samoborske glazbene jeseni. Prigodno je to djelo za otvaranje festivala, jer je sam Mahler rekao da ono priziva „buđenje prirode nakon dugog zimskog sna“ i nastavak života „punim jedrima“...
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
10696253
Od gaminga, aktivizma i sporta do žustre rasprave o medijima na 14. Weekend Media Festivala

Od gaminga, aktivizma i sporta do žustre rasprave o medijima na 14. Weekend Media Festivala

Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru. Na jednom od uvodnih..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
10696252
Ne dirajte tržište! - piše Andrea Milat

Ne dirajte tržište! - piše Andrea Milat

S približavanjem “sezone grijanja” fokus društava stavlja se na sve skuplje i skuplje cijene energenata. Prije nego za sve optužimo zelene politike, ekologe i klimatske aktiviste, trebalo bi uzeti nekoliko informacija u obzir. Kao prvo, cijene struje i grijanja ne rastu samo na Balkanu, već diljem Europe, a osim u Rumunjskoj, posebno je alarmantna situacija u suncem okupanoj Španjolskoj gdje su ..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
10696251
Životinjsko carstvo nekad i sad - piše Elia Pekica Pagon

Životinjsko carstvo nekad i sad - piše Elia Pekica Pagon

Jeste li se nekada upitali: gdje je i kako danas živi jedan sasvim prosječan – normalan čovjek našeg vremena? Najbolji odgovor na to pitanje glasio bi: on živi negdje između malih i velikih lopova, između sitnog i krupnog kapitala, između sitnog i krupnog kriminala. Onih manjih lopova se klonimo izbjegavajući kasno-noćne šetnje gradom i krajnje opasne noćne vožnje javnim prijevozom. A, od onih već..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
10695744
Studio Disegnat – dizajn za lokalne poduzetnike i promociju lokalne baštine!

Studio Disegnat – dizajn za lokalne poduzetnike i promociju lokalne baštine!

Sebe opisuje kao „lika“ iz Zagreba koji voli raditi na idejama i projektima koji mijenjaju, povezuju i inspiriraju lokalne zajednice i šire. On je Grgo Petrov, diplomirani dizajner vizualnih komunikacija koji je po završetku fakulteta otvorio Studio Disegnat gdje se bavi uslugama dizajna i brendinga. Poduzetništvo je jedan od načina na koji mogu provoditi svoju […] Objava Studio Disegnat – d..
6 h
0
10695743

Koji su aktualni trendovi na digitalnim kanalima?

Trendovi u digitalnoj industriji se neprestano mijenjaju, kao i načini na koje kao potrošači pratimo brendove. Iz tog razloga organiziran je webinar Digitalnim kanalima do uspješnog brenda na kojem je stručnjak za komunikacije Tomislav Pancirov informirao naše (buduće) poduzetnike koji žele izgraditi svoju prisutnost na digitalnim kanalima o novostima iz tog svijeta. Kako bismo kao […] Objav..
6 h
0
10695742

Ako kupuje preko interneta kupac ima pravo povrata 14 dana!

Maloprodaja ima svoju logiku i zakonitosti koji su primjenjivi šire od maloprodaje – ta logika se može koristiti pri kreiranju online trgovina, a izuzetno je korisno znati kako kupci uopće razmišljaju. S zakonitostima maloprodaje, ali i reklamacijama upoznala nas je Ana Brajković na webinaru Učinkovita maloprodaja. Prema istraživanju konzultantske kuće Lee Resources Inc. prosječan nezadovoljni [&#..
6 h
0
10695741

124. Start-up akademija – 5 dana uvoda u poduzetništvo

Završili smo i sa 124. Start-up akademijom koja je ujedno i posljednja prije kratke edukativne ljetne pauze. Ovim putem želimo zahvaliti divnoj grupi 124. Start-up akademije na sudjelovanju i konstruktivnim pitanjima te im želimo sve najbolje na budućem poduzetničkom putu. Što smo naučili na Start-up akademiji? Zbog epidemioloških uvjeta 124. Start-up akademija održavala se online […] Objava..
6 h
0
10695740

Vrste tržišnih analiza

Tržište je okruženje u kojem su prisutni mali i veliki poduzetnici, a svaki od njih ima priliku pokazati svoje vještine. No kako bismo saznali kakvo je stanje tržišta na koje ulazimo, potrebno je napraviti tržišnu analizu. Kako to učiniti i koje vrste tržišnih analiza postoje, pokazala nam je Sanija Vnučec Panjkota na webinaru Analiza tržišta […] Objava Vrste tržišnih analiza pojavila se prv..
6 h
0
10695739

Što treba sadržavati svaki ugovor o suradnji?

Naplata potraživanja neizbježni je dio poduzetništva. Usprkos ozbiljnoj temi i scenarijima koje ne želimo da se dogode ijednom poduzetniku , odlično smo se zabavili s Ozrenom Hudinom na webinaru Učinkovita naplata potraživanja. Naplata je proces koji najčešće izaziva nelagodu i stres i kod dužnika, ali i kod vjerovnika te je zato izuzetno bitno u što […] Objava Što treba sadržavati svaki ugo..
6 h
0
10695738

Što kada paušalni obrtnik ide na godišnji odmor?

Bliži se vrijeme godišnjih odmora, stoga se postavlja pitanje kako paušalni obrtnik odlazi na godišnji odmor. Naravno, i ovu situaciju smo obradili s Lenom Čičak na webinaru Pravni i porezni pogled na paušalni obrt. Obrt s paušalnim oporezivanjem posljednjih je godina jedan od najčešćih načina kako budući poduzetnici ulaze u poduzetnički svijet, a to se nije promijenilo […] Objava Što kada p..
6 h
0
10695736

Lideri su majstori promjena!

Od zadnjeg predavanja Velimira Sriće u našem uredu naučili smo da je samo jedno sigurno – promjene u društvu i oko nas. Koji su trenutni trendovi, kako im se mali poduzetnici mogu prilagoditi, čuli smo na webinaru Leadership malih tvrtki. Živimo u „zanimljivom vremenu” za koje postoji skraćenica VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity). Kontinuitet je […] Objava Lideri su majsto..
6 h
0
10695735
BILJKE.PLANTS životni prostor pretvaraju u dom!

BILJKE.PLANTS životni prostor pretvaraju u dom!

Kako smo posljednjih mjeseci velik dio slobodnog vremena proveli kod kuće, mnogi od nas poželjeli su svoj životni prostor napraviti domom. U toj misiji nam pomaže mlada poduzetnica Ana Hrgovčić, ljubiteljica biljaka iz brenda BILJKE.PLANTS: Zeleni pozdrav! Moje ime je Ana Hrgovčić i kroz svoj brend BILJKE.PLANTS izrađujem biljne terarije i kokedame za dekoraciju interijera […] Objava BILJKE...
6 h
0
10695734
Vrste marketinškog plana

Vrste marketinškog plana

Cilj marketinga je osvještavanje potreba i želja ciljnih kupaca i poticanje na njihovu akciju i reakciju. U tome nam može pomoći marketinški plan o kojem nas je detaljno educirala Ana Jergović na webinaru Izrada marketinškog plana. Marketing plan minimalizira iznenađenja na tržištu, definira konkretne ciljeve, budžet, kao i taktičke akcije za odabrane segmente marketinške strategije. […] Obj..
6 h
0
10695733
Kako pisati sadržaj za uslužnu web stranicu?

Kako pisati sadržaj za uslužnu web stranicu?

Ako se bavimo uslugama, izuzetno je bitno upoznati potencijalne klijente s djelatnošću kojom se bavimo, kao i uslugama koje im nudimo. Kako svoje usluge adekvatno predstaviti na vlastitoj web stranici, učili smo od Višnja Željeznjak na webinaru Pisanje sadržaja za uslužne web stranice. Prije nego što nas upoznaju, potencijalni klijenti će nas prethodno dobro proučiti […] Objava Kako pisati s..
6 h
0
10695732

Koji stilovi leadershipa postoje?

Poduzetništvo često uključuje upravljanje timom ljudi zbog čega je dobro raditi na svojim liderskim vještinama. Što to znači i kako razvijati svoje liderske vještine učili smo od Olivera Linzbauera na webinaru Razvoj leadershipa za mlade poduzetnike. Lider je osoba koja uspješno upravlja svojim timom, najčešće tako da ih  motivira prema ostvarenju grupnih ciljeva. To može […] Objava Koji sti..
6 h
0
10695729

Što je prokura i koje ovlasti ima prokurist?

Usklađenost poslovanja s pravnim propisima jedan je od preduvjeta za uspješno poslovanje, a kako bi se naši poduzetnici informirali koji su to propisi, održan je webinar Pravni kontroling koji je održala pravnica Ana-Marija Kajić. Danas smo se posvetili temi prokure i saznali koje dužnosti obavlja prokurist. Prokura je trgovačka punomoć, a sadržaj i opseg punomoći […] Objava Što je prokura i..
6 h
0
10695727
Sreća na kvadrat je kad sve ima svoje mjesto!

Sreća na kvadrat je kad sve ima svoje mjesto!

Marija Budija Bingula, tridesetsedmogodišnja supruga i majka petogodišnjih blizanaca odlučila je ostaviti bankarsku karijeru i postati certificirana konmari konzultantica. Danas kroz svoj obrt Sreća na kvadrat pomaže pojedincima i obiteljima raščistiti domove kako bi – baš kao što ime njene tvrtke govori – svaki kvadrat doma bio ugodan za život. Ekonomistica Marija Budija Bingula se […] Obja..
6 h
0
10695725
OSTEOART – umjetnost osteopatije

OSTEOART – umjetnost osteopatije

Nakon studija filozofije na Sveučilištu u Zagrebu, Gordan Jambrek je svoju strast prepoznao u osteopatiji koju je također odlučio znanstveno proučiti. Danas je predavač na Hrvatskoj akademiji osteopatije, dok se u privatnoj praksi osteopatijom bavi kroz obrt OSTEOART. Studij osteopatije završio sam na Hrvatskoj akademiji osteopatije koja je član europskog udruženja osteopatskih škola, a osim [R..
6 h
0