6552409
Zagreb Dani suvremenog muziciranja

Zagreb Dani suvremenog muziciranja

Novi glazbeni projekt Centra kulture na Peščenici, Music-Mission-Vision, Dani suvremenog muziciranja, osmišljen je kao glazbena platforma koncerata i glazbenih susreta talentiranih, mladih glazbenika na početku karijere, kao i međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika, s osnovnim ciljem promoviranja suvremene glazbene umjetnosti i suvremene umjetnosti općenito. Glavna misao vodilja projekta je međ..
2 h
0
6552408
Zagreb Duško Šibl

Zagreb Duško Šibl

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, istaknuti je stvaratelj  aktualne hrvatske i europske art scene. Gospodin Šibl, uskoro izlazi iz tiska monografija o Vašem kompleksnom opusu. Zanimljivost je da u monografiji neće biti prezentiran Vaš osebujni ciklus Pejzaža. Zašto? U monografiji želimo prikazati razvojni put od prvih naivnih, a onda i ekspresionističkih po..
2 h
0
6551935
Zagreb SAD - Život u strogo čuvanom zatvoru

Zagreb SAD - Život u strogo čuvanom zatvoru

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 20. studenog na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21 sat u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet prikazati dokumentarni film „SAD - Život u strogo čuvanom zatvoru“. U Sjedinjenim Američkim Državama je više od dva milijuna ljudi iza rešetaka, više nego igdje drugdje u svijetu. Oko 90% zatvorenika služi kaznu u jednom od 1.700 tamošnjih drža..
9 h
0
6551934
Zagreb Glas Koncila

Zagreb Glas Koncila

INTERVJU: DR. SC. DRAŽEN ŠVAGELJ Prenošenje istine o ratnoj žrtvi zalog je budućnosti NIKOLA KRUŠELJ »U krizi se pokušavamo ponašati prema volji Božjoj« PRILIKA Pobjeda vukovarske udovice KOMENTAR Neiskorišteni hrvatski potencijali ZAPAŽANJA Zasićenost korupcijom među glavnim razlozima iseljavanja 40. OBLJETNICA NOBELA Sv. Majka Terezija »pokazala nam je smjer« ZABRINJAVAJU..
9 h
0
6550843
Zagreb Što donosi sutra?

Zagreb Što donosi sutra?

Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova Eleanor Roosevelt Ne kaže se uzalud u narodu  - tko ne planira budućnost, neće je ni imati. A upravo je cilj prvog futurističkog vodiča za poduzetništvo jugoistočne Europe – knjige „Što donosi sutra?“ dati prognostiku mogućih sadržaja budućnosti koje nas očekuju na ovim prostorima u nekoliko kategorija života (odgoj djece, tržiš..
15 h
0
6550842
Zagreb HAKOM-ov video

Zagreb HAKOM-ov video

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) dio svojih aktivnosti usmjerava na informiranje i edukaciju korisnika elektroničkih komunikacija, a u cilju edukacije roditelja i djece izrađen je i video o zaštiti djece i mladih na internetu. Djeca, kao najranjiviji korisnici interneta mogu biti izloženi neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na internetu i zbog toga im je potrebna..
15 h
0
6550841
Zagreb Zaklada Marin Čilić

Zagreb Zaklada Marin Čilić

NATJEČAJ ZA DVADESET STIPENDIJA I JEDNU DONACIJU ŠKOLAMA OTVOREN DO 5. PROSINCA  Traži se druga generacija stipendista Zaklade Marin Čilić Zaklada Marin Čilić danas je otvorila natječaj za projekt stipendija. Bit će ovo druga generacija talentiranih mladih sportaša i glazbenika koji će, uz podršku stipendija našeg proslavljenog tenisača, još hrabrije koračati putem koji ih vodi do ostvare..
15 h
0
6549528
Zagreb Roditelji njegovatelji

Zagreb Roditelji njegovatelji

Početkom listopada održan je prosvjed roditelja njegovatelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju pred Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu. Roditelji njegovatelji na prosvjedu su upozorili na isti set problema na koje upozoravaju od svog prvog prosvjeda 2012. godine: s trenutnih 2.500 kuna mjesečne naknade žive na rubu siromaštva, u praksi ne mogu kor..
21 h
0
6549527
Zagreb Auto naš svagdašnji

Zagreb Auto naš svagdašnji

Termin:  Nedjelja, 08. prosinca 2019. - 23:45 Otvorene su prijave za sudjelovanje na 13. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature! (HR/ENG) Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva sve karikaturiste i one koji to žele postati, da se prijave i sudjeluju na 13. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature (Salon). Na S..
21 h
0
6549107
Zagreb Masters of Dirt

Zagreb Masters of Dirt

Najbolji svjetski freestyle virtuozi na motociklima, biciklima i quadovima, Mastres of Dirt, uskoro stižu u Zagreb! Automobili, motori, bicikli, sva prijevozna sredstva na kotačima od pamtivijeka interesiraju i fasciniraju, a kada se tome doda brzina i neustrašivost, nastaje show vrijedan gledanja.  Vratolomije koje prkose svim zakonima fizike, nevjerojatni skokovi i flipovi, potezi i tri..
1 d
0
6548628
Zagreb Nota mog života

Zagreb Nota mog života

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju Vas na tribinu “Nota mog života” šansonijera Ibrice Jusića koja će se održati u srijedu, 20. studenog 2019., s početkom u 18 sati. (dvorana Hrvatskog društva skladatelja, Berislavićeva 9/PR, Zagreb) Veselimo se Vašem dolasku! Ulaz slobodan. Ibrica Jusić poznati je hrvatski kantautor, glazbenik prepoznatljivog izričaja, legend..
1 d
0
6548627
Zagreb Tribina Razotkrivanje

Zagreb Tribina Razotkrivanje

Tribina Razotkrivanje s Kristijanom Vujičićem Na tribini Razotkrivanje, u utorak 19. studenog 2019. u 18 sati predstavit ćemo novi roman  Kristijana Vujičića Kad su padali zidovi. U Maloj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu (Gundulićeva 6) razgovor s autorom vodit će urednik Seid Serdarević. Konac je 1980-ih, vrijeme kada Za..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
6547147
Zagreb Novosti iz Beča

Zagreb Novosti iz Beča

Ovogodišnja ponuda na bečkom Adventu bogatija je nego ikad Od sredine studenog do kraja prosinca milijuni posjetitelja iz Austrije i inozemstva uživaju u čarima bečkog Adventa. Trgovi i brojne druge lokacije u gradu prožete su božićnim pjesmama, mirisima punča i medenjaka te svjetlošću božićnih lampica. Najpoznatiji je i najstariji adventski sajam u Beču onaj ispred zgrade gradske vijećnice, t..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
6547146
Zagreb ČAK 59 MLADIH OSOBA

Zagreb ČAK 59 MLADIH OSOBA

PROJEKT “POGLED U SEBE” POMAŽE MLADIMA U HRVATSKOJ Čak 679 suicida počinjeno je u prošloj godini u Hrvatskoj. Od toga 59 je mladih osoba u dobi od 15. do 29. godine. Alarmantni su ovo podaci koji govore da se sve više mladih osoba osjeća ugroženo, te da je čak svakome petom adolescentu narušeno mentalno zdravlje. Na svakih 40 sekundi jedna osoba u svijetu izvrši samoubojstvo. Iako se danas sve..
2 d
0
6547145
Zagreb O duhovnosti i psihologiji

Zagreb O duhovnosti i psihologiji

Za sve željne zanimljivih priča poznatih lica sprema se još jedan live talk-show „Ženska priča“ u klubu Sax! na temu "Duhovnost i psihologija". Komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostit će prave znalce na temu: Maju Vučić, Nikolu Žuvelu, Daniellu Kordić i Krešimira Mišaka. Sav prihod od ulaznica donirat će se Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.  Za sv..
2 d
1
6545019
Zagreb Ana Guberina

Zagreb Ana Guberina

Akademska slikarica Ana Guberina istaknuta je pripadnica suvremene art scene. Nedavno je objavljena monografija u nakladi AGM-a o njezinom kompleksnom opusu. Nedavno je promovirana reprezentativna monografija u nakladi zagrebačkog AGM-a, u Muzeju Mimara, o vašem opusu iz pera povjesničarke umjetnosti Ive Körbler. Monografija je u životu svakog umjetnika velika stvar. Da, i za mene je to značaj..
2 d
0
6544511
Zagreb Na Interliberu panel

Zagreb Na Interliberu panel

Ženskim likovima pisci daju otprilike jednu četvrtinu do jedne trećine prostora u svojim djelima, dok spisateljice posvećuju podjednak prostor muškim i ženskim likovima. Ovaj zaključak prenio je Guardian u članku pod naslovom „Žene bolje opisuju viktorijanske priče nego današnje“. U članku se navodi istraživanje na Sveučilištu Illinois i California u kojem je analizirano stotinu tisuća romana na e..
2 d
0
6543911
Zagreb Baletna suita Orašar

Zagreb Baletna suita Orašar

Hrvatska glazbena mladež i Hrvatska radiotelevizija u suradnji sa Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog mladoj publici 19. studenog predstavljaju baletnu bajku Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog,  jednog od najvećih skladatelja romantizma. Čaroliju baleta Orašar mladoj će publici uprizoriti Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog, solistice Edina Pličanić, Mirna..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
6543910
Zagreb JOVICA DROBNJAK

Zagreb JOVICA DROBNJAK

Ikonografija urbane mržnje Trebalo je samo 50 godina da Ujedinjeni narodi oforme inicijativu koja je kulminirala Međunarodnim danom tolerancije. PEDESET godina! Pet dugih desetljeća najviša i najmoćnija politička organizacija na našem planetu, čekala je kako bi jedan dio svojih aktivnosti posvetila izravno toleranciji, stoga, nameće se logični zaključak, tolerancija je u svom korijenu teška, z..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
6542311
Zagreb Radionica Novac i ja

Zagreb Radionica Novac i ja

S izrazitim zadovoljstvom predstavljamo Radionicu pod nazivom „Novac i ja” koju će nam u ZdraValu održati naša draga Andrea Čovran, certificirani energetski terapeut, koja u svom radu kombinira niz duhovno-energetskih metoda i tehnika rada s posebnim naglaskom na rad dr. Joe Dispenze. Kako većina nas ima izazov glede privlačenja energije novca u život, posebno osobe koje se i same bave duhovno-e..
3 d
0