6200568
Zagreb Muzej hrvatskog vatrogastva

Zagreb Muzej hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva je i ove godine pripremio bogat program za sve posjetitelje manifestacije Špancirfest. Centralno događanje će biti velika proslava 5. rođendana Muzeja koja će se održati u subotu 31. kolovoza s početkom u 18 sati, ispred Muzeja hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44).  U sklopu proslave posjetite manifestaciju “Kako su požare gasili naši stari?” u kojoj ..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
6200567
Zagreb U Jesensku shemu HTV-a

Zagreb U Jesensku shemu HTV-a

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u novu Jesensku shemu HTV-a 2019. ulazi s dva izmino zanimljiva domaća dokumenatrna projekta: dokumentarnom serijom u četiri nastavka “Liječnici političari” koji starta u ponedjeljak, 16. rujna na Prvom program (HRT HTV1) ponedjeljkom u 20:05, te dokumentarno-putopisnim serijalom autora Gorana Milića “Cuba si, Cuba no”, koja kreće već dan ranije, u nedjelju 15. rujna..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
6200566
Zagreb Glas Koncila

Zagreb Glas Koncila

INTERVJU – ANA TUŠKAN Za napredak društva vratiti dostojanstvo učiteljima DANIJELA ŽAJA »Sve je lakše i bogatije uz vjeru« PRILIKA Je li potrebno slanje hrvatskih vojnika u Afganistan? KOMENTAR Oslobađanje – velika zadaća ZAPAŽANJA Žele li vlasti hrvatsko voće? JUŽNA AZIJA Progoni vjerskih manjina u porastu BISKUPSKA PALAČA Postav koji otkriva identitet Dubrovnika REPOR..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
6199461
Zagreb Zagrebačka županija

Zagreb Zagrebačka županija

Zagrebačka županija izdvojit će gotovo 3,2 milijuna kuna za programe u kulturi u 2019. godine. Temeljem javnog natječaja, koji je objavljen početkom travnja ove godine dodijelit će se 289.500 kuna za 13 programa iz knjižnične djelatnosti. Dodijeljena sredstva namijenjena su uglavnom za nabavu novog fonda zavičajnih zbirki. Za 45 programa iz izdavačke djelatnosti dodijelit će se 326.000 kuna. S..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
6199460
Zagreb Dan roda

Zagreb Dan roda

Dan roda obilježava se u Hrvatskoj 24. kolovoza s ciljem jačanja svijesti o važnosti zaštite bijele rode te upozoravanja na opadanje njihovog broja zbog nestanka prirodnih staništa. Bijela roda je simbol očuvanih prirodnih staništa i tradicionalnih krajolika, zdravog života, tla, vode i čistog okoliša, stoga je briga i očuvanje ove vrste od izuzetno velikog značaja. Roda je rasprostranjena u Eur..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
6199458
Zagreb BRAĆA SINKOVIĆ

Zagreb BRAĆA SINKOVIĆ

Nakon dva mjeseca priprema na Perući, braća Martin i Valent Sinković spremni su za Svjetsko prvenstvo u Linzu, Austriji Svjetsko prvenstvo je vrhunac veslačke sezone, a ujedno i prva kvalifikacijska regata za Olimpijske igre. Braća Sinković brane naslov od prošle godine, ali konkurencija će biti vrlo jaka jer svi žele izboriti svoju poziciju za put u Tokyo 2020. godine.  Australija koja je ..
9 h
0
6198189
Zagreb Šajeta novo ime

Zagreb Šajeta novo ime

Nemoguće je zamisliti Ča-val feštu bez karizmatičnog Šajete! On će se tako priključiti već najavljenima Alenu Vitasoviću i Gustafima, dok će druga imena biti objavljena uskoro. Dvodnevni festival posvećen legendarnom glazbenom pravcu nastalom 90-ih godina održat će se u petak i subotu, 11. i 12. listopada 2019. u zagrebačkom Boogaloou. Informacije o festivalskim i dnevnim ulaznicama, kao i prodajn..
15 h
0
6197876
Zagreb ZAVIRITE U INTERIJER

Zagreb ZAVIRITE U INTERIJER

Male, ali vidljive promjene u interijeru uvijek su dobrodošle. Pogotovo u prostorima gdje se često boravi ili kroz koji svakodnevno cirkulira veći broj ljudi. Ponekad je dovoljno promijeniti ukrasne predmete, razmjestiti postojeći namještaj ili unijeti boje u prostor kako bi se postigla savršena promjena. Primjer odlične transformacije interijera je popularni  walk in salon Vikler i ruž, ko..
22 h
0
6197346
Zagreb HPD LIPA SESVETE

Zagreb HPD LIPA SESVETE

Prvo veće planinarsko okupljanje sesvetskih planinara i njihovih prijatelja nakon ljetnog razdoblja je krajem kolovoza kada Hrvatsko planinarsko društvo "Lipa" organizira Ljetni planinarski pohod na Lipu, na sesvetski dio Parka prirode Medvednica.  Ove godine je pohod 16. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 25. kolovoza.  Polazište pohoda svake je ..
1 d
0
6197345
Zagreb 3. Porto Etno festival

Zagreb 3. Porto Etno festival

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na 3. Porto Etno festival dovodi probranu selekciju world music bendova  Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLa, Acid Arab i Iva Bitto Sjajan glazbeni program trećeg Porto Etna – festivala svjetske glazbe i gastronomije, koji se organizira u okviru projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, ponovno potpisuje Zoran Majstorović, glazbeni ..
1 d
0
6197344
Zagreb Mandrać 2019.

Zagreb Mandrać 2019.

MANDRAĆ/MANDRACCHIO 2019. VOLOSKO, OPATIJA 24 – 25/ 08 / 2019 34. MEĐUNARODNI LIKOVNI NATJEČAJ 34. CONCORSO INTERNAZIONALE D'ARTE THE 34th ANNUAL INTERNATIONAL ART CONTEST Posvećeno/Dedico/Dedicated Albert Einstein Vladimir Nabokov ban Josip Jelačić 34. Međunarodni likovni natječaj „Mandrać 2019.“ održat će se 24. i 25. kolovoza 2019. godine u slikovitom i pitoresknom vološćan..
1 d
0
6195918
Zagreb PJESMA DANA

Zagreb PJESMA DANA

Sram Boga sam poznavala intimnije nego ostatak obitelji Dan u tjednu kad smo se kupali ulazila bih u kadu zadnja jer sam bila najstarija i u mutnoj tekućini pritiskala kožu i trljala Voda je tijelo pakirala u svježu tamu Tamo gdje je bilo najmekanije trebalo je držati dugo da ne propadnem kroz svoje dno Stiskala sam dok ne utonem u zvijezdu A on, bog, izmigoljio bi iz kreveta koji je..
1 d
0
6195917
Zagreb Novosti iz Beča

Zagreb Novosti iz Beča

Mnogobrojni poznati bečki restoranu rezervacije vrše po principu tzv. time slotova Sve više bečkih restorana povodi se za američkim primjerom, gdje se u iznimno poznatim lokalima stol za ručak ili večeru moguće rezervirati samo na određeno vrijeme. U nekim se bečkim restoranima stol može naime dobiti samo na sat i pol, što je kod mnogih gostiju znalo izazvati nezadovoljstvo i negodovanje. No iz ..
1 d
0
6195916
Zagreb Od Prasca do Prasca

Zagreb Od Prasca do Prasca

U beach baru “Morski prasac” (Kantrida, Rijeka) na plaži Igralište u subotu 24. kolovoza bit će održan 5. Humanitarni plivački maraton udruge Koga briga..    5. Humanitarni plivački maraton "Od Prasca do Prasca" dio je programa Kultura življenja unutar projekta Kantrida FKK 2020 - Europski kvart kulture. Nositelj programa Kultura življenja je humanitarna ..
1 d
0
6194004
Zagreb Vlado Tuđa

Zagreb Vlado Tuđa

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa, autor je kompleksnog i obimnog opusa i slikarskog i skulptorskog, izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama diljem domovine i u svijetu. Ovih se dana pojavila reprezentativna monografija u nakladi zagrebačkog AGM-a, posvećena umjetničkom opusu Vlade Tuđe, s kritičkim tekstom Stanka Špoljarića i esejem Igora Brešana uz tristotinj..
2 d
0
6193680
Zagreb Zadarska tvrtka

Zagreb Zadarska tvrtka

Prije 22 godine u jednom pogonu bivše tvornice specijalnih alatnih strojeva nastala je zadarska tvrtka HSTec (High Speed Technique), gdje su osnivači, trojica inženjera - Željko Goja, Mladen Šarlija i Frane Marasović, usavršili proizvodnju visoko brzinskih motora za alatne strojeve koji obrađuju dijelove u autoindustriji. Danas je HSTec u samom vrhu svjetske proizvodnje visoko brzinskih motorvr..
2 d
0
6192965
Zagreb Dom kulture u Korođu

Zagreb Dom kulture u Korođu

Obilježavanje Dana Svetog Stjepana, u spomen na najvećeg mađarskog kralja i utemeljitelja mađarske države, najveći je praznik mađarskog naroda. Stoga su se i pripadnici mađarske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj prisjetili  značajnog datuma te obilježili brojnim prigodnim manifestacijama. Ovogodišnja središnja svečanost održana je uz financijsku pomoć Savjeta za nacionalne manjine Re..
2 d
0
6192964
Zagreb Diana

Zagreb Diana

Povodom 22. obljetnice pogibije princeze Diane, Hrvatska radiotelevizija (HRT) prikazat će dvodijelni dokumentarni film „Diana - sedam dana koji su potresli svijet“. Prvi dio filma na rasporedu je u subotu, 24. kolovoza na Drugom programu (HRT-HTV2) u 20:05 sati, a drugi, također na HTV2  na rasporedu je 31. kolovoza u 20:05 sati. Film daje pogled u dramatičan tjedan koji je prethodio pog..
2 d
0
6192962
Zagreb Tko su zapravo

Zagreb Tko su zapravo

Tko su ljepotice koje se bore za laskavu titulu Miss Hrvatske 2019.? Ususret 28. izboru Miss Hrvatske za Miss Svijeta predstavljamo vam finalistice koje će svoje županije predstavljati na završnom izboru u predivnom Malom Lošinju. Njih je 14, a kruna samo jedna! Koja će od njih postati nova Miss i predstavljati Lijepu našu na prestižnom izboru za Miss Svijeta doznat ćemo već 31.kolovoza kada će ak..
2 d
0
6191518
Zagreb Počinje dvogodišnji projekt

Zagreb Počinje dvogodišnji projekt

Vesna Mačković, nagrađivana multidisciplinarna umjetnica, ovih dana kreće na put oko svijeta u okviru dvogodišnjeg projekta koji će rezultirati intrigantnim dokumentarnim filmom. Projekt kreće iz njezinog rodnog grada Siska, prolazi kroz Zagreb, te sa zagrebačkog aerodroma kreće na prvu rundu putovanja u kojoj će pokriti SAD (Pittsburgh, New York, Washington DC, Philadelphia, Betlehem) i Škotsku (..
2 d
0