7699938
Zlatna protupitanja u pregovorima

Zlatna protupitanja u pregovorima

Često nam dobro pregovaranje može za posao donijeti više koristi nego brojne druge aktivnosti. No, što kada se s druge strane nalazi neugodan, teški pregovarač? Brojne savjete kako smekšati drugu stranu i ostvariti svoj cilj otkrila nam je Davorka Biondić Vince na edukaciji Pregovaranje s teškim pregovaračima. Zapamtite, cilj svakog pregovora je pridobiti drugu stranu […] Objava Zlatna protu..
6 h
0
7692517
Naomi  – virtualna asistentica za mentalno zdravlje

Naomi – virtualna asistentica za mentalno zdravlje

Pandemija je izronila i brojne poduzetničke ideje i suradnje, pa tako ovaj put pišemo o projektu Naomi – virtualnoj asistentici za mentalno zdravlje. Riječ je o chatbotu koji nudi rješenja za stres, paniku i anksioznost, a iza ovog projekta stoje Nikolina Šaravanja, Marino Šabijan, dr. Natko Beck te naš korisnik Sandro Kraljević s kojem smo […] Objava Naomi – virtualna asistentica za ..
1 d
0
7667033
Što je “brand positioning statement”?

Što je “brand positioning statement”?

Jedini način da se istaknemo od velike konkurencije jest dobro brendiranje. No kako se uspješno brendirati u današnjim uvjetima? U ovom problemu pomogao nam je Željko Popović u sklopu edukacije Kako od proizvoda napraviti brend. Brendiranje je proces kreiranja vrijednosti kojom se utječe na percepciju potrošača komuniciranjem određenih vrijednosti utkanih u određene proizvode i usluge […] Ob..
6 d
0
7660292
Prije izrade webshopa obavezno napravite analizu tržišta!

Prije izrade webshopa obavezno napravite analizu tržišta!

Za većinu poduzetnika koji trguju raznim dobrima webshop je logičan korak za razvoj poslovanja. Također, webshop kao prodajni alat nikada nije bio aktualniji. O čemu sve valja promisliti prilikom izrade webshopa i kako ga pokrenuti, učili smo protekla dva dana od Siniše Begovića. E-trgovina ili e-commerce je širi pojam i veća cjelina od samog webshopa. […] Objava Prije izrade webshopa obavez..
7 d
0
7647119

Što je Google Search Console?

Mogli bismo reći da online svijet i digitalni marketing nikada nije bio od veće važnosti za poslovanje. Kako ga adekvatno iskoristiti za razvoj biznisa, učila je grupa naših polaznika od Krešimira Koružnjaka, a alat kojem su posebno posvetili pažnju ovaj put je Google Search Console. Google Search Console je Google-ov alat koji možemo koristiti za […] Objava Što je Google Search Console? poj..
26.05.2020 19:27:02
0
7640581
Za dobro međunarodno poslovanje potrebno je poštivati druge kulture!

Za dobro međunarodno poslovanje potrebno je poštivati druge kulture!

U globaliziranom svijetu većina poduzetnika posluje s inozemstvom. No, poslovanje s inozemstvom podrazumijeva i mnoge kulturološke razlike, a nepoznavanje istih moglo bi nas koštati brojnih suradnji. Kako bi naši poduzetnici izbjegli takve scenarije, održano je predavanje Kulturološke razlike u međunarodnom poslovanju koje je vodila Slađana Petrović. Kultura je složena cjelina koja uključuje znanj..
25.05.2020 19:10:42
0
7635734
MoKo plišanci – dječji crteži postaju stvarnost!

MoKo plišanci – dječji crteži postaju stvarnost!

Nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, mlada Iva Kumić je otvorila obrt Moćna korporacija putem kojeg se bavi izradom i dovršavanjem tekstila. Njen najnoviji projekt su MoKo plišanci – igračke nastale po dječjim crtežima. Zovem se Iva Kumić i obrtnica sam! Završila sam srednju tekstilnu školu za dizajnera odjeće te sam nakon tog praktično znanje upotpunila teorijskim […] Obja..
25.05.2020 00:56:49
0
7630886

Sezonski obrti – novosti iz 2020. godine

Konačno smo ponovno počeli s edukacijskim ciklusom! Prvo predavanje u nizu bilo je Pravni i porezni pogled na paušalni obrt koje je održala naša Lena Čičak. Osim svih uobičajenih informacija u vezi paušalnih obrta, bavili smo se temom sezonskih obrta i novostima u vezi njih. Obrt označava obavljanje gospodarskih djelatnosti fizičkih osoba s ciljem ostvarivanja […] Objava Sezonski obrti ̵..
23.05.2020 18:41:55
0
7620290

Ana Babić – U Translectoru se rađaju brojni novi projekti!

Anu Babić mnogi naši korisnici znaju kao predavačicu poslovnog engleskog jezika, no ona je također predvoditelj i sudski tumač, kao i kreatorica univerzalne Translector metode. O Ani i njenom poslovnom pothvatu mogli ste čitati u priči Posao kao ispunjenje poslovnih želja, a ovaj put smo je priupitali kako se u posljednje vrijeme nosila s pandemijom. […] Objava Ana Babić – U Translecto..
21.05.2020 18:21:00
0
7598919
Trebate rezervirati termin kod frizera? Učinite to aplikacijom mojtermin.hr!

Trebate rezervirati termin kod frizera? Učinite to aplikacijom mojtermin.hr!

Pandemija koronavirusa ubrzala je prilagodbu mnogih poduzeća na online poslovanje. Kao i većina uslužnih djelatnosti, i beauty saloni su se prilagodili novim načinima poslovanja, a u tome im pomaže startup Code Stitch koji je razvio web aplikaciju mojtermin.hr. Preko mojtermin.hr aplikacije možete rezervirati točan termin u bilo kojem salonu u Hrvatskoj – brzo, jednostavno i […] Objava..
18.05.2020 11:48:44
0
7567121
Terrible Creations – Crowdfundingom do spasa Crnog mačka!

Terrible Creations – Crowdfundingom do spasa Crnog mačka!

Iako su se ponovno otvorili kafići, moramo priznati da ugostiteljima posljednja dva mjeseca nije bilo lako. Od totalne zabrane rada do novih preventivnih mjera, sve je to za ugostitelje značilo pad prihoda i nove troškove. Iste probleme osjetili su i naši korisnici iz tvrtke Terrible Creations, o kojima smo već pisali u priči Terrible Creations […] Objava Terrible Creations – Crowdfund..
12.05.2020 16:58:20
0
7548138
Mihaela Visinski – Razvoj turističkih aplikacija u vrijeme pandemije?

Mihaela Visinski – Razvoj turističkih aplikacija u vrijeme pandemije?

U tijeku je popuštanje protupandemijskih mjera i mnogi poduzetnici se vraćaju uobičajenom načinu rada (uz pridržavanje trenutnih propisa), no turizam će još malo trebati pričekati. Popričali smo s Mihaelom Visinski iz tvrtke EventRoster koja se bavi računalnim programiranjem i savjetovanjem, a koja je u posljednje dvije godine najveći fokus imala na turističkoj aplikaciji Zagreb Rutmap. […] ..
08.05.2020 22:21:48
0