12378666

Dodjelom nagrada i priznanja laureatima završen 29.Festival glumca u Vinkovcima

Dodjelom nagrada najboljim glumačkim ostvarenjima i predstavama uspješno je završen  29. Festival glumca koji se ove godine održavao od 13. do 21. svibnja u Vinkovcima. Svečana dodjela nagrada i priznanja svim laureatima održana je  u prostoru Etnološkog odjela Gradskog muzeja Vinkovci,a odluku o nagradama donio je ocjenjivački sud koji su činili potpredsjednica HDDU-a Perica Martinović, […]..
11 h
0
12375191

Odobren projekt za adaptaciju zatvorene tržnice u Vinkovcima

Objekt nekadašnje Opskrbe ide u adaptaciju i Vinkovci će uskoro dobiti centralno mjesto na kojem će lokalni proizvođači nuditi svoje proizvode, a građani kupovati proizvode domaćeg i poznatog podrijetla neovisno o vremenskim uvjetima. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Odluku o sufinanciranju projekata prijavljenih na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji ..
1 d
0
12373063

Udruga ”Vinkovački lađari” završila projekt izrade lađe prilagođene za osobe s invaliditetom

Udruga ”Vinkovački lađari” nakon tri mjeseca rada završila je jedan veliki projekt izrade lađe prilagođene za osobe s invaliditetom kojom će se moći koristiti sve udruge i škole na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Lađa se radila u Štitaru kod majstora Frane Ilijaševića. -”Sedam godina nama udruge koje skrbe o osobama s invaliditetom i […..
1 d
0
12369313

Novi asfalt u preko 60 ulica u Vinkovcima

Radovi na završnom uređenju ulica nakon prolaska kanalizacijske mreže u punom su jeku i u Mirkovcima, strojevi su danas u Ulici Branka Radičevića gdje je u tijeku asfaltiranje kolnika. I u ovom dijelu grada odrađen je veliki posao, aglomeracijom je otklonjen dobar dio problema građana, riješeno je pitanje otpadnih voda i sad su na redu […..
2 d
0
12366506

Utajom poreza oštetio državni proračun za 2 milijuna kuna

Temeljem zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Nuštra zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. U nakani neosnovanog umanjenja obveze plaćanja dužnih poreznih davanja..
2 d
0
12366505
Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato.

Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato.

Građani naše, ali i drugih zemalja, svakodnevno svjedoče galopiranju inflacije koja sve više ubrzava i obara rekorde. Udar na standard građana sve je veći jer svakim danom poskupljuju energenti, roba široke potrošnje, hrana, usluge… Sa istom količinom novca može se kupiti sve manje. Inflacija sve više smanjuje kupovnu moć novca pa su najviše pogođeni oni […..
2 d
0
12366504

Za podnošenje zahtjeva za COVID-19 potporu u stočarstvu i peradarstvu preostalo pet dana

Podnošenje zahtjeva za potporu iz programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu i peradarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini, ukupne vrijednosti 36,6 milijuna kuna započelo je 5. svibnja 2022. godine. Zahtjeve za potporu moguće je podnijeti najkasnije do 25. svibnja 2022. godine.  Cilj oba programa je pružanje financijske pomo..
2 d
0
12362053

Prijavljen za zločin protiv civilnog stanovništva iz 1991. godine

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavka 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske NN 31/1993-569. Provedenim kriminalističkim istraživanje..
3 d
0
12362052

Osigurano 15 milijuna kuna za provedbu veterinarskih pregleda na gospodarstvima

Ovlaštene veterinarske organizacije provodit će veterinarske preglede na gospodarstvima od 1. lipnja do 31. listopada 2022. godine, a previđena sredstva za provedbu mjere tijekom 2022. godine osigurana su u iznosu od 15 milijuna kuna. Osim navedenog, u svrhu provedbe što kvalitetnijih i učinkovitijih pregleda gospodarstava Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo i edukacije ovlaštenih veterinara k..
3 d
0
12362051

Ivan Bosančić: ”Naše Udruge potiču zajedništvo i obogaćuju društveni život grada”

Predstavnici vinkovačkih udruga u kulturi i tehničkoj kulturi, njih 68, potpisalo je danas s Gradom ugovore o financiranju za 2022. godinu, za što je u proračunu osigurano preko milijun kuna. Od ukupnog iznosa, 739 tisuća kuna namijenjeno je za programe iz područja kulture, a 332 tisuće za programe iz područja tehničke kulture, prijavljeno je ukupno […..
3 d
0
12359014

Grad Vinkovci dobio 111 hektara zemljišta vrijednog preko 184 milijuna kuna

Vinkovci kao centar gospodarstva istočne Hrvatske dobili su 111 hektara zemljišta vrijednog preko 184 milijuna kuna. -”Prije svega želim zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH što su prepoznali važnost trenutka jer upravo će projekt proširenja zone Zalužje biti najveći vinkovački razvojni projekt u sljedećem razdoblju. Vinkovački gospodarstvenici godinama unazad bilježe sjajne rez..
4 d
0
12358959

Učenice i učenici Srednje strukovne škole Vinkovci postigli zavidne rezultate na državnom natjecanju

U razdoblju 10.-12. svibnja 2022. godine u Zagrebu se održavalo državno natjecanje učenika strukovnih škola u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Natjecanje je najveći događaj u obrazovanju kako u Republici Hrvatskoj, tako i u ovom dijelu Europe. Učenici su se natjecali u 40 disciplina na prostoru Zagrebačkog velesajma, čime je bio omogućen […..
4 d
0
12358958

Potpisan ugovor i sporazum za upis novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima

Vukovarsko -srijemska županija, Grad Vinkovci, Centar kompetencija d.o.o. i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisali su  u Vinkovcima, u Maloj županijskoj vijećnici, ugovor i sporazum o nastavku suradnje, te upisu novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima. Ispred županije ugovor i sporazum je potpisao župan Damir Dekanić. – Potpis ovog ..
4 d
0
12351447

Provedba projekta ”Ruksak pun kulture” u Gunji

U Osnovnoj školi ”Antun i Stjepan Radić” Gunja održana je likovna radionica u sklopu programa ”Ruksak pun kulture” koju su održali Domagoj Hmura i Marija Kamber. Radionicu su pohađali učenici različitih razrednih odjela i dobi u trajanju od 120 minuta. Likovna radionica bila je podijeljena na u dva dijela. U prvom dijelu učenici su se […..
5 d
0
12351446

Započela proljetna deratizacija šahtova

Iz Grada Vinkovaca obavještavaju građane kako će djelatnici Veterinarske stanice d.o.o. Vinkovci obaviti proljetnu deratizaciju šahti na području grada. Deratizacija će se provoditi od danas pa do 30. svibnja, prema Ugovoru između Veterinarske stanice d.o.o. Vinkovci i Grada Vinkovaca, radi uklanjanja rizika od pojave i prijenosa zaraznih bolesti koje uzrokuju štakori. “U slučaju dodatnih potreba ..
5 d
0
12351445

MORH raspisao natječaj za prijam kandidata za vojne pilote

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu 18. svibnja 2022. javni natječaj za prijam 20 kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice – vojne pilote. Kandidat treba biti sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer aeronautike ili magistar inženjer aeronautike ili imati završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij bilo kojeg usmjerenja. Kandidati trebaju ispunjav..
5 d
0
12343394

Katica Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle Mirkovci sudjeluje u kreiranju edukativnih društvenih igara u Sloveniji

U sklopu Erasmus+ projekta ”NFE Box” koji je pokrenut od strane Odreda izviđača pomoraca „Posejdon“ i u suradnji s partnerima iz Belgije, Portugala, Slovenije te učiteljicom Katicom Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle, Mirkovci kao jednom od pridruženih partnera (zajedno sa školama grada Solina), a koji je financiran od strane counting EU i Agencije za mobilnost, […..
6 d
0
12343359

Veterani VPK odlični u Splitu na Prvenstvu Hrvatske

U Splitu se na ŠC Poljud   održalo se  Otvoreno prvenstvo Hrvatske za veterane – masters. Na ovom natjecanju su se okupili ljubitelji plivanja raznih dobnih skupina i dokazali  da se plivati i natjecati može i sa preko 70 godina starosti. Vinkovački plivački klub predstavilo je pet veterana i to Josipa Gugić, Ksenija Ančić, Josip Gajčević, Robert […..
6 d
0
12343358

Dvojica alkoholiziranih biciklista teže ozlijeđeni u prometnim nesrećama

U Otoku su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđena dva biciklista uslijed alkoholiziranosti. 72-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,67 g/kg) gurao bicikl ulicom Alojzija Stepinca te se spotaknuo i preko bicikla pao na kolnik.Potom je 46-godišnjak u alkoholiziranom stanju (1,97 g/kg) upravljao biciklom krećući se nogostupom Ulice Andrije Hebranga […..
6 d
0
12343357

Borna Dujić i Josip Šarić srebrni na 2.izbornom turniru za kadetsku reprezentaciju Hrvatsku

U Zagrebu se održao veliki međunarodni taekwondo turnir Susedgrad Sokol Pokal koji je okupio 652 natjecatelja iz 52 kluba među kojima su nastupili i natjecatelji TK „Sajnami“. Ovo je bio 2. Izborni turnir za taekwondo kadetsku reprezentaciju Hrvatske koja će nastupiti na svjetskom prvenstvu. Sajnamovci Josip Šarić i Borna Dujić osvojili su srebrne medalje te […..
6 d
0