8434128
Potpuni krah hrvatskog školskog vjeronauka

Potpuni krah hrvatskog školskog vjeronauka

Najnovija afera s uhićenjem predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića iznjedrila je i veoma zorno pokazala svu političku i neljudsku bahatost, drskost, nemoralnost, pokvarenost i neodgovornost hrvatskoga državnog, političkog, vojnog te sudskog vrha. Klub u Slovenskoj 9 pokazao se u vrijeme potpune zabrane rada gotovo svih ugostiteljskih objekata i trgovina kao Caritas za žedne i gladne […..
5 h
0
Sponzorirani sadržaj
8434127
Kritički potencijali dokumentaraca

Kritički potencijali dokumentaraca

Teme sjećanja, ratnih trauma, korupcije, zločina i kazne, ekonomskih migracija te posljedica koje opresivni institucionalni sustavi mogu imati na živote pojedinaca prožimaju dokumentarce u programu regionalne konkurencije posebnog izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Uz niz [..
5 h
0
Sponzorirani sadržaj
8434126
Mirogojska grobnica za ubijene kriterije i snove

Mirogojska grobnica za ubijene kriterije i snove

Ovih se dana u središtu pažnje javnosti našla jedna nova i još uvijek nenastanjena mirogojska grobnica. U gromadu crnog mramora, kako pišu mediji, uhićeni direktor Janafa Dragan Kovačević investirao je pola milijuna kuna, najprije u kupovinu samog grobnog mjesta, a onda u izgradnju grobnice pokrivene ogromnom mramornom otvorenom knjigom. Neupućeni šetač mirogojskim alejama vjerojatno je […..
5 h
0
Sponzorirani sadržaj
8433936
Zločin u Varivodama: Zlo koji poražava ljudsko dostojanstvo

Zločin u Varivodama: Zlo koji poražava ljudsko dostojanstvo

U ponedeljak, 28. septembra, u Varivodama, gde je pre 25 godina izvršen težak zločin i gde je, gotovo dva meseca nakon vojne operacije Oluja, ubijeno devet, mahom starijih stanovnika tog sela nadomak Kistanja, služen je parastos i održana je komemoracija. Zaupokojenu službu postradalima služili su Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i Episkop dalmatinski Nikodim sa sveštenstvom obe […..
11 h
0
Sponzorirani sadržaj
8427088
Oni oduzimaju umjesto da poduzimaju

Oni oduzimaju umjesto da poduzimaju

Ružna slika hrvatske stvarnosti danas ruši i posljednje iluzije da ekipa na vlasti vodi beskompromisnu borbu protiv sveprisutne korupcije. Uostalom dobro se sjećamo izjave još jednog omiljenog premijera iz redova HDZ-a, one Ive Sanadera izrečene u kolovozu 2011. godine da ”lopovi, lupeži i kriminalci, oni koji daju i primaju mito neće mirno spavati” ili, pak, […..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
8427078
Posebno izdanje ZagrebDoxa u Studentskom centru (4.-11.10.)

Posebno izdanje ZagrebDoxa u Studentskom centru (4.-11.10.)

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Nakon što je u ožujku radi nepovoljne epidemiološke situacije neposredno uoči otvaranja odgođen, najznačajniji domaći festival dokumentarnog filma u smanjenom će se opsegu i uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati u novom terminu […..
1 d
0
8427075
Dvojaka pandemija u zemlji demokracije

Dvojaka pandemija u zemlji demokracije

”Odlučio sam baviti se kriminalom, ali se ne mogu odlučiti kojoj stranci da pristupim”, šalio se engleski komičar Roy Chubby Brown. Bilo je to u godinama kada korupcija političara u ovoj zemlji britanskoj još nije dosegnulo kritičnu točku. Pojedinac kojega bi novinari (kao uglavnom svuda) otkrili mahom bi pao s fotelje i često se našao […..
1 d
0
8427073
Plenković: Svi trebamo preuzeti odgovornost za ratne zločine

Plenković: Svi trebamo preuzeti odgovornost za ratne zločine

Premijer Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac poslali su zajedničku poruku mira s komemoracije koja je u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Općine Kistanje održana u ponedjeljak u spomen na srpske civile koji su prije 25 godina ubijeni u Varivodama. Plenković je izrazio duboko žaljenje i iskrenu sućut zbog počinjenog teškog zločina nakon Oluje […..
1 d
0
8420557
Naša homoseksualnost je u Bogu, kao i naša heteroseksualnost

Naša homoseksualnost je u Bogu, kao i naša heteroseksualnost

Papa Franjo je tijekom opće audijencije srijedom, 16. rujna (dvorište renesansne vatikanske palače San Damaso), rekao grupi od 40 roditelja LGBT djece da ”Bog voli homoseksualce baš onakvima kakvi jesu” te da ”Crkva voli tu djecu onakvu kakvi jesu jer su Božja djeca”. Roditelji pripadaju talijanskoj kršćanskoj udruzi Tenda di Gionata koja prihvaća i pruža […..
2 d
0
8420274
Teorija (i praksa) ničega

Teorija (i praksa) ničega

NOĆAS SE MOJE ČELO ŽARI, NOĆAS SE MOJE VJEĐE POTE… Se potin i fiebra kako da me ćapiva, porka pipa bambinata, ča da me je ćapalo? Me je ćapalo da, ali jad i muka i ljutnja: zar nas zbilja drže za glupu djecu, ovi s IQ i EQ ”sobne temperature” (sada, u nedjelju 27. rujna, […..
2 d
0
8420273
Sama ću sahraniti muževe kosti

Sama ću sahraniti muževe kosti

Udruženje ‘Protiv zaborava’ obeležilo Međunarodni dan nestalih osoba: ‘Živim u nadi da će mi neko javiti gde je zakopan da mogu pokupiti i preneti kosti tamo gde pripadaju’, kaže Vajka Sarkanjac čiji je muž Savo ubijen u leto 1991. godine         UKOLIKO VAM SE TEKST DOPADA I VOLITE NEZAVISNO I KVALITETNO NOVINARSTVO, […..
2 d
0
8420271
Majstor čistki i grobar medija

Majstor čistki i grobar medija

Karlovački župan Damir Jelić je abdicirao nakon petnaestogodišnje političke karijere. Iza njega ne ostaju rezultati vrijedni spomena ali ostaje pregršt bizarnosti           UKOLIKO VAM SE TEKST DOPADA I VOLITE NEZAVISNO I KVALITETNO NOVINARSTVO, VI MOŽETE PODRŽATI AUTOGRAF PA I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN, POZIVOM NA BROJ 060 800 333 […..
2 d
0
8420269
Zdravlje je najvažnije

Zdravlje je najvažnije

Karlovački župan Damir Jelić ostavku je opravdao zdravstvenim razlozima. Političku podršku izgubio je zbog opredjeljenja za gubitničku HDZ-ovu struju           UKOLIKO VAM SE TEKST DOPADA I VOLITE NEZAVISNO I KVALITETNO NOVINARSTVO, VI MOŽETE PODRŽATI AUTOGRAF PA I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN, POZIVOM NA BROJ 060 800 333 ILI SLANJEM […..
2 d
0
8419649

Julijana Matanović, žena koje ima

Već neko vrijeme muči me tema o kojoj ću pisati. Julijana Matanović, ugledna hrvatska književnica, profesorica, blogerica, ulijeva mi strahopoštovanje od prvoga dana kad sam se s njom „srela“ čitajući njezinu knjigu „Zašto sam vam lagala“. Knjigu sam pročitala jedno sto puta. Dirljiva priča koja ti uđe u srce i tamo ti ostane zauvijek. Mnoge je knjige Julijana Matanović napisala, a meni je, eto, t..
3 d
0
8416021
Krematorij za socijaldemokratske iluzije

Krematorij za socijaldemokratske iluzije

Uhitilo dva gradonačelnika i još neke ljude. Radi se, naravno, o novcima, nipošto o idealima. Ali i ti ljudi, koji malo drukčije od nas običnih dolaze do novaca, imaju neke ideale. Štoviše, kako je riječ o političarima od zanata, ideali su im ono što je postolaru šilo, liječniku stetoskop, konobaru novčanik, stolaru blanjalica, zidaru mistrija, […..
3 d
0
8416020
Az grišni diak Branko pridivkom Fučić

Az grišni diak Branko pridivkom Fučić

”Balota i ja išli smo u Labinštinu u potrazi za rodnim mjestom Matije Vlačića – Flaciusa Iliricusa. Tako smo došli u selo Frančići i umorni smo i oznojeni stali da se odmorimo. Balota je izvadio svoje tek kupljene dvojnice (kupljene u Rijeci prije polaska) i sjeo na kamen te zasvirio. Nakon kratkog vremena iz obližnje […..
3 d
0
8415718
Godine menadžera

Godine menadžera

Da ne zna kako je zapravo riječ o onoj Josipovićevoj “kulturi crnila” koja “gospodari javnim prostorom nasuprot kulturi uspjeha”, čovjek bi se zakleo da sve one šarene biznis revije sa kojih nam se smiješi kutlad, pevečad i ostala menadžerija zapravo izdaje USKOK, a nagradu za menadžera godine dodjeljuje Državno tužiteljstvo u sklopu istražnih radnji.   […..
3 d
0
8415717
Bijesni centar

Bijesni centar

Ono najustaškije u nastupu ministrice kulture povodom riječke petokrake krije se upravo u njezinu hinjenom zalaganju za “čistu kulturu”, za umjetnost koja će biti neokaljana ideološkim i političkim porukama, jer u protivnome ne može biti umjetnost, štoviše, ne može biti ni zakonita, a ono što nije zakonito ne treba biti ni dopušteno.       […..
3 d
0
8415716
Nataša Mataušić: Istina o Diani mnogima se neće svidjeti

Nataša Mataušić: Istina o Diani mnogima se neće svidjeti

Mislim da sam uspjela u otklanjanju nepravde koja je Diani Budisavljević načinjena. Moja istina neće se svidjeti revizionistima koji tvrde da su za spašavanje djece zaslužne vlasti NDH i njen poglavnik Ante Pavelić, kao ni onima koji sukladno poslijeratnoj literaturi Dječji dom u Jastrebarskom nazivaju logorom.       UKOLIKO VAM SE TEKST DOPADA I […..
3 d
0
8415715
Dečki dečkima oči ne vade

Dečki dečkima oči ne vade

”Klub milijardera”, film redatelja Jamesa Coxa iz 2018. govori o grupi mladića iz dobrostojećih obitelji, koji smišljaju plan kako se na brzinu obogatiti putem tzv. ”piramide sreće”. Plan završava loše po sve ”dečke” samoproglašenog Kluba milijardera kada ubiju investitora i prevaranta Rona Levina (Kevin Spacey). Priča se temelji na stvarnom Klubu koji je bio ak..
3 d
0