13209676

‘Dobra energija’ u Puli – dvije škole dobit će svoje solarne elektrane

U tijeku je dvodnevni sastanak projektnih partnera projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” u Poreču na kojem sudjeluju predstavnici Grada Pule. Time je najavljen početak provedbe projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” koji će do proljeća 2024. osigurati ugradnju 1 MW solarnih elektrana na javne objekte na području Istar..
14 m
0
Sponzorirani sadržaj
13209677

Labin krenuo u izradu Strategije pametnog razvoja za narednih pet godina, naglasak na digitalnoj i zelenoj tranziciji

Grad Labin do kraja godine dobiva Strategiju pametnog razvoja. Naime, prošloga tjedna potpisan je ugovor o izradi ovog strateškog dokumenta sa tvrtkom Best Energy Solutions d.o.o. iz Rijeke kao izvršiteljem. Provođenje strategije pametnog razvoja temelj je stvaranja urbanog okruženja koje građanima pruža visoku kvalitetu života, što istovremeno rezultira i gospodarskim rastom. Riječ je o spajanju ..
14 m
0
Sponzorirani sadržaj
13209524

SDP SDP

Glasovac: Ni jednom kadrovskom rješenju Andreja Plenkovića više ne treba vjerovati

Glasovac: Ni jednom kadrovskom rješenju Andreja Plenkovića više ne treba vjerovati

Potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac u utorak je navela kako je Predsjedništvo Sabora odlučilo da se trenutno neće ići u izmjene saborskog poslovnika te je iskazala nadu da će rasprave ubuduće biti kulturnije i sadržajnije, a ne da se zastupnici međusobno vrijeđaju i tako skreću pozornost sa sadržaja rasprave. Istaknula je i kako […] Post Glasovac: Ni jednom kadrovskom rj..
41 m
0
Sponzorirani sadržaj
13209385
Održana 20. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora kojom je predsjedao predsjednik Sabora Jandroković

Održana 20. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora kojom je predsjedao predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb – Održana je 20. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković..
1 h
0
Sponzorirani sadržaj
13209386
Milorad Pupovac primio španjolskog veleposlanika Gonzáleza-Barbu Peru

Milorad Pupovac primio španjolskog veleposlanika Gonzáleza-Barbu Peru

Zagreb -  Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac sastao se u utorak s veleposlanikom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj Juanom Gonzálezom-Barbu Peru..
1 h
0
Sponzorirani sadržaj
13209388
Domagoj Hajduković primio potpredsjednika bugarske Vlade za upravljanje fondovima EU-a Atanasa Pekanova

Domagoj Hajduković primio potpredsjednika bugarske Vlade za upravljanje fondovima EU-a Atanasa Pekanova

Zagreb –  Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković te članovi Odbora Davor Ivo Stier i Andro Krstulović Opara održali su u utorak sastanak s potpredsjednikom bugarske Vlade za upravljanje fondovima EU-a Atanasom Pekanovom koji s izaslanstvom boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj..
1 h
0
13209389
Saborsko izaslanstvo posjetilo Tursku

Saborsko izaslanstvo posjetilo Tursku

Ankara - Istanbul – Izaslanstvo saborskog Odbora za vanjsku politiku zaključilo je u utorak svoj dvodnevni službeni posjet Republici Turskoj. Hrvatsko izaslanstvo, koje je u Ankari i Istanbulu boravilo na poziv Odbora za vanjske poslove Velike nacionalne skupštine Turske, predvodio je predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli u pratnji člana Odbora Ivana Ćelića i člana Međuparlamentarne..
1 h
0
13209284
‘Stanari u centru će vrećice otpada moći odložiti od 20 do 22 sata, kazne su od 700 do 1000 kuna’

‘Stanari u centru će vrećice otpada moći odložiti od 20 do 22 sata, kazne su od 700 do 1000 kuna’

Gradonačelnik je pojasnio da novi, privremeni model, u centru grada znači da će se s ulica u centru maknuti svi spremnici – za miješani komunalni otpad, biootpad, papir. Oni koji ih ne mogu spremiti u svoj haustor ili u dvorište, mogu iznijeti miješani komunalni otpad u vrećicama, koje će odlagati... Objava ‘Stanari u centru će vrećice otpada moći odložiti od 20 do 22 sata, kazne su od..
1 h
0
13209281

vijesti 27. rujna 2022. 15:03 predsjednik milanović razgovarao s izaslanstvom udruge albanaca branitelja hrvatske u domovinskom ratu predsjednik republike zoran milanović sastao se danas s izaslanstvom udruge albanaca branitelja hrvatske u domovinskom ratu u kojemu su bili predsjednik udruge esad čolaku, vojni pilot i potpredsjednik udruge milaim šukaj, zapovjednik prve albanske dragovoljačke brigade tomorr buza te članovi udruge tom kačinari, gani zahiti, hajdar dodaj i martin beriša. pročitaj

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas s izaslanstvom Udruge Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu u kojemu su bili predsjednik Udruge Esad Čolaku, vojni pilot i potpredsjednik Udruge Milaim Šukaj, zapovjednik prve albanske dragovoljačke brigade Tomorr Buza te članovi Udruge Tom Kačinari, Gani Zahiti, Hajdar Dodaj i Martin Beriša..
1 h
0
13208688
Američki Vrhovni sud nije donio nikakvu presudu o cjepivima protiv Covida-19

Američki Vrhovni sud nije donio nikakvu presudu o cjepivima protiv Covida-19

Osim navodne presude, u članku su neutemeljeno povezane iznenadne smrti mladih s cjepivom protiv Covida-19 te se ta cjepiva netočno naziva terapijama. Post Američki Vrhovni sud nije donio nikakvu presudu o cjepivima protiv Covida-19 je prvi puta viđen na Faktograf.hr..
3 h
0
13208397

Samobor: Subvencioniraju prijevoz studenata koji studiraju izvan Zagreba i Zagrebačke županije

Grad Samobor u Proračunu osigurava financijska sredstva za subvencioniranje prijevoza za redovite studente s područja grada Samobora koji studiraju izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije… Pravo na subvencioniranje mjesečne cijene prijevoza u drugim gradovima imaju redoviti studenti i apsolventi sa prebivalištem na području grada Samobora, a ostvaruju to pravo na temelju upisa u n..
3 h
0
13208399

Samobor: Vratio se turizam, prešli 10.000 dolazaka i 24.000 noćenja, iznajmljivačima omogućili lakšu prijavu kroz aplikaciju mVisitor

Danas se, pod globalnim sloganom Rethinking tourism – promišljanje turizma, obilježava Svjetski dan turizma. Na taj način Svjetska turistička organizacija ističe kako je, nakon svih nedaća koje su zadesile turistički sektor u posljednje dvije godine, pravo vrijeme i prilika za promišljanje o tome kako se baviti turizmom. To znači stavljanje ljudi i planeta na prvo mjesto […] Objava Samobor: ..
3 h
0
13208400
Održan 16. Valpovački sajam i prvi Matijafest – festival znanja i igre za učenike

Održan 16. Valpovački sajam i prvi Matijafest – festival znanja i igre za učenike

Prošle subote u Valpovu je otvoren 16. Valpovački sajam na kojem je sudjelovalo 34 izlagača. Sajam je bio izložbeno prodajnog karaktera, a otvorio ga je zamjenik gradonačelnika Marko Barišić. Cijeli događaj popratio je TS Čuvari noći, a zahvaljujući lijepom vremenu sajam je posjetio velik broj posjetitelja. Istog vikenda u sklopu projekta Priča o kulturnoj ostavštini […] Objava Održan 16. Va..
3 h
0
13208402

Sveta Nedelja: U 100 -postotnom iznosu subvencioniraju prijevoz učenika i studenata na liniji do Rakova Potoka

Učenici s područja grada Svete Nedelje ostvaruju subvenciju Grada Svete Nedelje u iznosu 100 posto cijene mjesečne karte na liniji Javne usluge – linija 511 Samobor – Rakov Potok – Jagnjić Dol. Pravo na navedeno ostvaruje se od 01.10.2022. Navedenu liniju mogu besplatno koristiti i studenti. Podsjećamo, svi učenici koji koriste druge linije, također imaju […] Objava Sveta Nedelja..
3 h
0
13208403

Rovinj: Udruženje obrtnika srednjoškolcima ugostiteljske struke doniralo vrijednu opremu

Prošlog je petka u prostorijama restorana Strukovne škole “Eugen Kumičić” predstavljena, te ujedno i predana, donacija Udruženja obrtnika Rovinj učenicima Strukovne škole „Eugen Kumičić“ u vidu profesionalne ugostiteljske opreme vrijedne 18.660,19 kuna. Riječ je o dvije profesionalne planetarne miješalice, profesionalnoj mikrovalnoj pećnici, breneru i softcookeru, što će uvelike poboljšati uvjete ..
3 h
0
13208404

Kreće izgradnja posljednje dionice brze ceste od Zagreba do Bjelovara

Bjelovarčani bi za rođendan svoga grada, koji će obilježiti ovog četvrtka, 29. rujna, mogli dobiti rođendanski poklon za pamćenje. Kako doznajemo, sve je spremno za početak izgradnje posljednje dionice brze ceste od Zagreba do Bjelovara. Tu nam je informaciju potvrdio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. -Istina je, čuo sam se s ministrom prometa Olegom Butkovićem […] Objava Kreće izgra..
3 h
1
13208405
Šibenik: Dizajn info totema Ante Filipovića Grčića dobio renomiranu međunarodnu nagradu

Šibenik: Dizajn info totema Ante Filipovića Grčića dobio renomiranu međunarodnu nagradu

Dizajn info stupova šibenskog gradskog prijevoza dizajnera Ante Filipovića Grčića dobio je nagradu BIG SEE product design award 2022. Riječ je o renomiranoj internacionalnoj nagradi koja doprinosi promicanju jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, produkt dizajnu, drvu, turizmu i modi na globalnoj razini. Žiri u ovoj kategoriji sastavljen je od poznatih svjetski..
3 h
0
13208406

Poreč: Učenicima iz materijalno ugroženih obitelji sufinancirat će se školske potrepštine iznosom do 1.500 kuna

Grad Poreč i ove će godine su/financirati troškove kupnje drugih obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola te udžbenika i drugih obrazovnih materijala učenicima srednjih škola, za najosjetljivije obitelji u Poreču. Pravo na su/financiranje kupnje drugih obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola te udžbenika i drugih obrazovnih materijala učenicima srednjih škola priznaje se u obliku novč..
3 h
0
13208407

Šibenik: Kreće treća faza obnove Gradske vijećnice, kulturnog dobra

Do završetka natječajnog roka na adresu šibenske gradske uprave pristigle su dvije ponude za treću fazu obnove Gradske vijećnice. Oba ponuđena iznosa se kreću oko 960 tisuća kuna s uključenim PDV-om, a ponuditelji su Polinom d.o.o. i Deltron d.o.o., oba iz Splita. Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a cjelokupna procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja […] Objava Šibenik: Kreće..
3 h
0