7680404

SDP SDP

Bernardić: Obnovu Grada Zagreba iskoristit ćemo kao poticaj građevinarstvu

Predsjednik SDP-a  i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić ponovio u nedjelju kako će prvi potez nakon pobjede te koalicije na izborima biti donošenje zakona o obnovi Grada Zagreba, a tu će obnovu iskoristiti “kao velik zamašnjak i poticaj rastu građevinskog sektora.” „Naš prvi zadatak nakon 5. srpnja, vlade koju će predvoditi SDP u Restart koaliciji, bit će donošenje […] Post..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
7669928

SDP SDP

Bernardić: Jedina reforma ove Vlade je reforma datuma blagdana

Bernardić: Jedina reforma ove Vlade je reforma datuma blagdana

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u subotu, na Dan državnosti, kako je jedina reforma koju je provela Vlada Andreja Plenkovića reforma datuma blagdana i praznika. Ta će vlada jedino po tome ostati upamćena, „po jedinoj bitnoj, dubinskoj reformi za građane, reformi datuma blagdana i praznika“, rekao je Bernardić koji je građanima čestitao Dan državnosti […] Post Bernardić: Jedina r..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
7666548

SDP SDP

Đujić: Hrvatske šume su leglo korupcije, što su institucije radile dosad?

SDP je u Rijeci održao konferenciju za medije gdje su prokomentirali današnja uhićenja u Hrvatskim šumama. SDP-ovi Saša Đujić i Mirela Ahmetović na konferenciji za medije u Rijeci osvrnuli su se na današnja uhićenja u Hrvatskim šumama. Smatraju da se ne radi o slučajnim uhićenjima te da otkako je HDZ na vlasti Hrvatskim šumama pada profit. “Jedan […] Post Đujić: Hrvatske šume su leglo ..
3 d
0
7661427

SDP SDP

Osnovan Savjet za ratne veterane Šibensko-kninske županije

U Šibeniku je danas osnovan Savjet za ratne veterane Šibensko-kninske županije. U pozdravnom govoru predsjednik županijske organizacije Joško Šupe iskazao je zadovoljstvo osnivanjem Savjeta za ratne veterane u svojoj stranačkoj organizaciji. Pozdravio je nazočne, osvrnuo se na političku situaciju u županiji sa naglaskom na situaciju u veteranskoj populaciji te naglasio važnost potrebu i očekivanja..
4 d
0
7659794

SDP SDP

Bošnjaković više ni sekunde ne smije biti ministar

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak i saborski zastupnik SDP-a Saša Đujić u četvrtak su skandaloznim ocijenili susret ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i Uskokovog optuženika Ratka Mačeka u aferi Fimi-medija ustvrdivši da Bošnjaković više ni sekunde ne smije biti ministar. “Skandalozno je da se ministar pravosuđa Dražen Bošnjakovć sastaje s Uskočkim optuženikom Ratkom Mačekom, i to oslikava..
4 d
0
7659791

SDP SDP

Picula imenovan izvjestiteljem parlamentarne grupacije Socijalista i demokrata za Europsku podatkovnu strategiju

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula imenovan je izvjestiteljem parlamentarne grupacije Socijalista i demokrata za Europsku podatkovnu strategiju u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj EP, gdje je Picula zamjenski član. Europska podatkovna strategija je jedan od glavnih elemenata nove digitalne strategije Komisije, predstavljene 19. veljače 2020. Ona uzima u obzir činjenicu ..
4 d
0
7656993

SDP SDP

Prihvaćena SDP-ova inicijativa da cijene trajektnih karata ne poskupe

Cijene trajektnih karata neće poskupjeti, ostat će na zimskoj tarifi. Nakon što je prije nekoliko dana apel za zadržavanjem zimske tarife uputila gradonačelnica Supetra Ivana Marković, za četvrtak je SDP sazvao konferenciju za medije na tu temu. Uz Marković su govorili SDP-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk, načelnica Vela Luke Katarina Gugić i načelnik Smokvice Kuzma Tomašić. Obraz..
4 d
1
7653104

SDP SDP

Franko Vidović upozorio na bespravnu gradnju na otoku Zmajanu

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović u Šibeniku je na konferenciji za novinare upozorio na bespravnu gradnju na otoku Zmajanu, no nije želio komentirati slučaj navodne iznude povezane sa članom obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka. “Meni je nevjerojatno da na Zmajanu nastane građevina a da pritom nitko u gradu Vodicama, pod čijom je jurisdikcijom otok, nema o tome pojma. I [R..
5 d
1
7653103

SDP SDP

Bernardić: Došlo je vrijeme za novi početak i novu politiku

Restart koalicija predvođena SDP-om predstavila je u srijedu svoj izborni ‘Program za početak!’ kojim će pred birače na srpanjskim izborima, a čelnik koalicije i SDP-a Davor Bernardić poručio je da je došlo vrijeme za novu politiku, politiku hrabrosti, iskrenosti i povjerenja. “Došlo je vrijeme za novu politiku, politiku hrabrosti, iskrenosti i povjerenja. Izbori su pred nama. […] Post Berna..
5 d
1
7650377

SDP SDP

Izborni program RESTART koalicije za izbore za Hrvatski sabor 2020. godine

Mi, stranke bliskih svjetonazora i sličnih programa socijaldemokracije, lijevo-ga centra, progresivne i liberalne demokracije i zelenoga razvoja – Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Snaga i Građansko-liberalni savez (GLAS), te ne-zavisni kandidati – za predstojeće izbore za Hrvatski sabor stvorile smo izborno zajedništv..
5 d
0
7646346

SDP SDP

Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić rekao je u utorak kako je odluka da se hrvatska nafta koja se crpi u naftnim bušotinama u zemlji direktno šalje u mađarske rafinerijem a ne u rafinerije Sisak i Rijeka, izdaja nacionalnih interesa. “To je izdaja nacionalnih interesa. To je napuštanje radnika koji rade u rafineriji, a […] Post Bernardić: Izdaja je nacionalnih i..
6 d
0
7640126

SDP SDP

Maras: Gradski ili državni stan za sve koji su u potresu ostali bez domova

Predsjednik zagrebačkoga SDP-a Gordan Maras zatražio je u ponedjeljak ispred Studentskog doma Cvjetnog naselja da se državni ili gradski stan dodijeli svima onima čiji su stanovi i kuće oštećeni u potresu i ne mogu se u njih vratiti. “Imamo novo naselje koje se gradi i izgradilo se u Podbrežju, imamo u Sesvetama. Grad ima stanove […] Post Maras: Gradski ili državni stan za sve koji su ..
7 d
0
7634486

SDP SDP

Bernardić: Plenković je nakon 5. srpnja bivši premijer, znamo kakva je sudbina bivših HDZ-ovih premijera

Predsjednik SDP i lider RESTART koalicije Davor Bernardić i danas boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u Splitu je održao konferenciju za medije s koje je poručio kako je potpuno neprihvatljivo da do danas nitko nije snosio odgovornost za smrt 18 štićenika u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe. “Plenković štiti Sanaderova štićenika. To je […] Post Bernardić: Plenković je nakon 5...
24.05.2020 17:25:08
0
7634485

SDP SDP

Bernardić: Plenković se dodvorava biračima koje je izgubio

Nakon posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u nedjelju 24. svibnja posjetio je Šibenik gdje je održao sastanak sa stranačkim članstvom, ali i konferenciju za medije s koje je poručio kako nam je kriza uzrokovana epidemijom korona virusa pokazala da Hrvatska ne može živjeti samo od turizma. Naglasio je kako […] Post Bernardić: Plen..
24.05.2020 17:25:08
0
7632962

SDP SDP

Osnovan SDP-ov Savjet za ratne veterane Dubrovačko-neretvanske županije

Osnovan SDP-ov Savjet za ratne veterane Dubrovačko-neretvanske županije

U subotu 23. svibnja u Dubrovniku je osnovan je SDP-ov Savjet za ratne veterane Dubrovačko-neretvanske županije. U uvodnom obraćanju predsjednik županijske organizacije Krešimir Kuran naglasio je važnost i očekivanja od rada Savjeta. Osnivačkoj sjednici nazočili su predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Hrvatske Vinko Kovačić, zamjenik Željko Gavran i član Nacionalnog savjeta Zlatko Demerac. ..
24.05.2020 11:16:55
0
7630532

SDP SDP

Bernardić: Glas za HDZ je glas za korupciju

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u subotu 23. svibnja boravi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u Dubrovniku je održao konferenciju za medije s koje je poručio kako je glas za HDZ glas za korupciju, referirajući se na izjave predsjednika HDZ-a Plenkovića kako je glas za Škoru glas za SDP. Podsjetio je i na, kako je rekao, […] Post Bernardić: Glas za HDZ je glas ..
23.05.2020 17:04:53
0
7627566

SDP SDP

Bernardić: Do 5. srpnja neću komentirati Plenkovića, nakon 5. srpnja to neće više biti ni potrebno

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u petak, 22. svibnja boravio je u šestoj izbornoj jedinici. Održao je konferenciju za medije u Sisku s koje je poručio kako aktualna HDZ-ova Vlada nije učinila ništa za grad Sisak protekle 4 godine. “Država nije ustupila prostor Željezare gradu Sisku za tehnološki inkubator u trenutku kad traje borba za svako […] Post Bernardić: Do ..
22.05.2020 22:50:26
0
7625829

SDP SDP

Borzan: Treba uvesti europski „corona-free“ certifikat za turizam

Potpredsjednica europskih socijalista Biljana Borzan uputila je pismo Vijeću EU oko uvođenja europskog turističkog certifikata zbog pandemije korona virusa. “Prema podacima Europske komisije, od svih europskih zemalja upravo je Hrvatska najviše ovisna o turizmu budući da ova djelatnost predstavlja 25 posto BDP-a. U ime svoje političke grupe, Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, up..
22.05.2020 16:42:12
0
Sponzorirani sadržaj
7625828

SDP SDP

Picula spriječio dodjelu izvješća ekstremnim desničarima u Europskom parlamentu

Hrvatski zastupnik i koordinator grupacije Socijalista i demokrata u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta Tonino Picula spriječio je na ovotjednom glasanju da grupa Identitet i demokracija (ID), koja okuplja zastupnike ekstremne desnice, dobije svoje prvo izvješće u tom odboru. Zastupnici ID tražili su da im se dodijeli izvještaj naziva „Arapski poluotok, izazovi i perspektive“, i dok im..
22.05.2020 16:42:12
0
Sponzorirani sadržaj
7621567

SDP SDP

Izborni program spreman, na redu ‘slatke brige’ sastavljanja lista

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić i predsjednik stranačkog Središnjeg savjeta Branko Grčić u četvrtak su nakon sjednice Predsjedništva s koordinatorima svih izbornih jedinica izjavili da je program koalicije za izbore spreman, a fokusiran je na pomoć građanima i gospodarstvu. “Priredili smo izborni smo koji predstavljamo od početka godine, a revidirali smo ga u skladu s okolnostima […] Post..
21.05.2020 22:28:42
0