7058049

ODVJETNIK I SLOBODNI ZIDAR IPAK PODNIO OSTAVKU: Vlada tražila ostavku Jelenića, on je nije želio dati – Plenković najavio smjenu

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznaje da je na poziv prijatelja postao član masonske lože, no, on u tome ne vidi ništa sporno. Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio je ostavku. Odluka o ostavci objavljena je na stranicama Državnog odvjetništva (DORH). Jelenić je to objavio u priopćenju koje je poslao nakon 18 sati. “Pojavile su […..
17 h
0
7057139

ZAGREB: 22. Trešnjevački dječji karneval

Centar za kulturu Trešnjevka organizira u nedjelju, 23. veljače 2020. u 17 sati Trešnjevački dječji karneval za djecu i roditelje s Trešnjevke, ali i drugih zagrebačkih četvrti. I ove godine, već tradicionalno, pozivamo naše male sugrađane da zablistaju u vlastitim maštovitim kreacijama u velikoj dvorani CeKaTe-a, pod svjetlima pozornice. Karneval započinje žiriranjem za najbolju masku […..
1 d
0
7052417

Europska komisija: Facebook se treba prilagoditi EU, a ne obrnuto

Povjerenik Europske komisije za unutrašnje tržište Thierry Breton rekao je, da se Facebook treba prilagoditi europskim standardima, a ne obrnuto te je kritizirao predložena pravila američkog tehnološkog diva kao nedovoljna. Njegovi komentari uslijedili su nakon kratkog sastanka s direktorom Facebooka Markom Zuckerbergom i dva dana prije nego što će Breton predstaviti prva pravila za obuzdavanje [&..
2 d
0
7052416

PLENKOVIĆ OPET NIJE PROVJERAVAO: Državni odvjetnik Jelenić je mason

Dražena Jelenića, dotadašnjeg zamjenika glavnog državnog odvjetnika, Vlada je u travnju 2018. predložila za novog državnog odvjetnika, koji je naslijedio Dinka Cvitana. Da je mason ili član masonske lože, Jelenić je javno objavio, nakon što je to razotkriveno u jednom tjedniku. Potom je krenula javna lavina priča. I najvažnije pitanje, može li i hoće li […..
2 d
0
7052415

Europska unija uvodi pravila o vještačkoj inteligenciji

Usred bojazni od Big Brother društva, kojim vladaju strojevi i potpuna kontrola ljudi, Europska unija poziva vlasti i tvrtke da dobro razmisle prije uvođenja tehnologije prepoznavanja lica. Europska komisija postavit će europska pravila o inovaciji, sektoru kojim su dosad dominirale dvije zemlje, SAD i Kina. “Vrlo je zastrašujuće ono što sam vidjela u Hong Kongu”, […..
2 d
0
7048856

Europa traži vladavinu prava i slobodu medija: STIŽU VELIKI PROBLEMI ZA MINISTRA PRAVOSUĐA BOŠNJAKOVIĆA?!

Čelnici 27 zemalja Europske unije omogućit će pristup novčanim sredstvima u europskom proračunu za razdoblje 2021-27 pod uvjetom poštivanja vladavine prava, može se doznati, nakon sjednice Europskog parlamenta s tom temom, a iz nacrta zajedničke odluke pripremljene za njihov samit u Bruxellesu. Europska komisija treba preporučiti kako ispraviti te nedostatke, a članice Unije će potom kvalificirano..
2 d
0
7045911

DZS: Sve manje parova odlučuje se za brak

Na brak se u zadnjih deset godina odlučuje sve manje parova, potvrđuju statistički podaci po kojima su 2009. godine u Hrvatskoj sklopljena 22.382 braka, dok ih je 2018. sklopljeno 19.921, priopćili su iz Državnog zavoda za statistiku (DZS). To je još uvijek nešto više od rekordne 2013., kad je sklopljeno najmanje brakova u prethodnom desetljeću, točnije […..
3 d
0
7041427

HUB upozorava: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre

Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorila je u petak građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre i savjetovala im da s povećanim oprezom provjere vjerodostojnost organizatora online nagradnih igara, kao i izvor objave. HUB upozorava da se ovih dana na društvenim mrežama i internetskim portalima te putem e-mailova korisnika pojavljuju oglasi za lažne nagradne igre koji pozivaju potencijalne korisni..
4 d
0
7040097

GORAN HRNIĆ (Gulliver travel) – poznati dubrovački turistički poduzetnik koji je promijenio i uljepšao dubrovački turizam!

Goran Hrnić uspješan je  i iskusan poduzetnik. Dugogodišnji radnik u turizmu, prije 30 godine je s partnerima osnovao prvu privatnu turističku i putničku agenciju Gulliver travel, koja je postala jednom od vodećih destinacijskih menadžment kompanija u Hrvatskoj. Stekao je neprocjenjivo iskustvo kao operativac u Atlasu, tvrtki koja je prije rata bila turistički brend u regiji […..
4 d
0
7040096

ANKA MRAK-TARITAŠ, PREDSJEDNICA GLAS-a I SABORSKA ZASTUPNICA: “’DORH mora istražiti predsjedničinu smjenu Lozančića”

Bivša ministrica graditeljstva, po struci arhitektica, predsjednica je GLAS-a, zastupnica u Saboru i vijećnica Gradske skupštine Zagreba, Anka Mrak-Taritaš. Na vrlo burnoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, podijeljenoj u tri dana, a na kojoj je središnja tema bio GUP, gotovo je nezapaženo prošla velika vijest. Rijetko se događa da vladajući, u ovom slučaju MB 365 i HDZ, […..
4 d
0
7040095

ŠTITI LI MINISTAR ĆORIĆ FRANU BARBARIĆA OD SMJENE ZBOG EV SUKOBA INTERESA DOK ISTOVREMENO HEP PODRŽAVA LOBIRANJE ĆORIĆEVE SUPRUGE U VIŠEMILIJUNSKIM POSLOVIMA VEZANIMA ZA VJETROELEKTRANE!? Hoće li Plenkovića podrška dana ministru Ćoriću za čelno mjesto zagrebačkog HDZ-a koštati vlastite unutarstranačke borbe?!

Ćorić nadzire HEP koji gradi VE Korlat, a supruga mu lobira za vjetroelektrane! ”VE Korlat bit će prva vjetroelektrana u našem proizvodnom portfelju, ali i prva elektrana u Hrvatskoj koja će proizvoditi električnu energiju bez poticaja”, gromoglasno se pohvalio predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić u lipnju nakon što je to državno poduzeće od inozemne tvrtke […..
4 d
0
7037544

ISTRAŽIVANJE: Jelo nakon vježbanja može pojačati učinak izgaranja masti

Biciklisti koji su ‘pedalirali’ na prazan želudac potrošili su dvostruko više masti u odnosu na one koji su prije sjedanja na bicikl prvo popili energetski napitak poput shakea, pokazalo je britansko istraživanje. Vježbanje na prazan želudac moglo bi pojačati koristi za zdravlje koje nose fizičke aktivnosti, prema istraživanju o vezama vremena obroka i metaboličkog zdravlja […..
4 d
0
Sponzorirani sadržaj
7037543

GLAS ZA IZMJENE ZAKONA O UDOMITELJSTVU: ‘’I istospolni partneri imaju pravo na udomljavanje djece’’

Zastupnici GLAS-a uputili su u saborsku proceduru izmjene Zakona o udomiteljstvu,  kojima bi se omogućilo udomljavanje istospolnim i neformalnim životnim partnerima. Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a, osvrnula se u Saboru na odluku Ustavnog suda prema kojoj se omogućuje udomljavanje djece istospolnim parovima. – Ustavni sud donio je odluku u kojoj nas podsjeća kako smo u svakodnevnom [&..
4 d
0
Sponzorirani sadržaj
7026065

PROBLEMI NA PANTOVČAKU?! ŠEF SABORSKOG ODBORA RANKO OSTOJIĆ TRAŽI DA DORH ISPITA KOLINDU?!

Jedan od savjetnika izabranog predsjednika Zorana Milanovića trebao bi postati nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić. Lozančića je 2016. godine, pod dosad nerazjašnjenim okolnostima, s mjesta šefa SOA-e smijenila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Govorila je tada, da je Lozančić bio Milanovićev privatni obavještajac, ali u detalje nije ulazila. Šef saborskog Odbora za unutarnju politiku ..
7 d
0
Sponzorirani sadržaj
7025735

DRAMA?! Europska komisija opomenula Ministarstvo energetike ministra Tomislava Ćorića

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je reagiralo na službenu opomenu Europske komisije Hrvatskoj, zbog neispunjavanja obveze izvještavanja o napretku u ostvarivanju nacionalnih ciljeva povećanja energetske učinkovitosti, najavivši da će u kratkom roku izaći s kvalitetnim (?) podacima o tome. Nacionalno koordinacijsko tijelo za energetsku učinkovitost do ukidanja 2018. bio je Centar za praćen..
7 d
0
Sponzorirani sadržaj
7021948

INICIJATIVA GLAS-a i HSU-a USPJELA JE: Prihvaćen prijedlog protiv “muljanja” na Adventu

Krajem siječnja Klub zastupnika GLAS-a i HSU-a je za sjednicu Gradske skupštine dao prijedlog koji bi spriječio mogućnosti malverzacija na Adventu u Zagrebu. Niz otkrivenih afera u dodjeljivanju adventskih kućica u gradu, doveo je do brze reakcije kluba vijećnika GLAS-a i HSU-a. Prema njihovu prijedlogu, potrebno je izmijeniti postojeću odluku tako da se u njoj […..
13.02.2020 14:02:49
0
Sponzorirani sadržaj
7021946

MIRELA HOLY – KONOPLJA JE PRAVA SUPER BILJKA: Lex cannabis za deset dana u javnoj raspravi

SDP je još prije više od  šest mjeseci predstavio prijedlog zakona o legalizaciji konoplje, koji je odmah nazvan Lex cannabis, ali od tada sve oko tog zakonskog prijedloga je zastalo. Konoplja ima velik gospodarski potencijal, a s obzirom na to da je vrlo kvalitetna u smislu da čisti tlo te ima do četiri puta veću […..
13.02.2020 14:02:49
0
7021397

Nema još kraja epidemiji koronavirusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je da je prerano predvidjeti kraj epidemije koju je izazvao novi koronavirus koji se pojavio u Kini. “Mislim da je danas prerano govoriti o početku, trajanju i kraju te epidemije”, rekao je Michael Ryan, šef odjela za hitne situacije u toj organizaciji. Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus  izjavio […..
13.02.2020 12:56:44
0
7018506

ZAGREB: Predstavljanje programa CEKATE KLUB-a

Centar za kulturu Trešnjevka ovu godinu započinje otvaranjem CEKATE KLUB-a čija je namjera obogaćenje kulturne ponude i približavanje kulturnih i edukativnih programa vjernoj i novoj publici. Predstavljanje programa CEKATE KLUBA održat će se u nedjelju, 16. veljače 2020. godine s početkom u 17 sati u predvorju Centra za kulturu Trešnjevka. Program CEKATE KLUB-a obuhvaćat će […..
12.02.2020 21:39:47
0