9182393
Evolucija Žanra – Metal: Dobrodošli u bezbroj mikrožanrova

Evolucija Žanra – Metal: Dobrodošli u bezbroj mikrožanrova

Vrijeme čitanja: 11 minute Ljudska mašta u kontekstu metala seže predaleko - Dobrodošli u mini bibliju tipova metala! Post Evolucija Žanra – Metal: Dobrodošli u bezbroj mikrožanrova je prvi puta viđen na Ziher.hr..
7 h
0
Sponzorirani sadržaj
9181977
B. Riegert: Italija: novi čin u predstavi o krizi vlade

B. Riegert: Italija: novi čin u predstavi o krizi vlade

Talijani s napetošću prate pad vlade Giuseppea Contea. Ali to im je i zabavno. Jer prava kazališta i kina su zatvorena zbog pandemije pa dobro dođe malo političkog teatra. (B. Riegert, Deutsche Welle..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
9181976
A. Beljo: Nekažnjeni zločini vraćaju se kao bumerang

A. Beljo: Nekažnjeni zločini vraćaju se kao bumerang

O pokušaju reokupacije Banovine 2020. – 2021. drugim sredstvima i metodama danas od istih aktera iz 1990. – 1991., dakle poslije trideset godina, dobro je podsjetiti se na događaje iz već prilično dalekog vremena. (A. Beljo..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
9181974
N. Nekić: Život u palači

N. Nekić: Život u palači

Sada je aktualno pitanje postoji li Putinova palača na divnim obalama Crnoga mora ili ne? Čije li je ono divot-zdanje, onaj klasicistički zatvoreni volumen u obliku kontroliranoga i dobro čuvanoga mjestašca odmora usred guste i ljekovite šume? Možda nije samo jednoga vlasnika? Možda je tamo odmaralište za radni ruski narod? Ha? (N. Nekić..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
9181973
Sad odjednom Pupovac ne broji krvna zrnca

Sad odjednom Pupovac ne broji krvna zrnca

Brojenje krvnih zrnaca omiljeni je šport Milorada Pupovca, pa se nije susprezao činiti to ni za vrijeme posljednjega potresa, što su mnogi s pravom osudili. No zastupnika SDSS-a u medijima odjednom nema sada kada čitamo da je 71-godišnji Milorad A. u Pakracu bacio bombu na trojicu radnika HEP-a kad su mu došli isključiti struju. (aa..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
9180777
2. sezona serije Munch od ponedjeljka na TV

2. sezona serije Munch od ponedjeljka na TV

Munch Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 11.35 sati počinje s prikazivanjem druge sezone serije Munch. Impulzivna odvjetnica Munchovski i dalje je odlučna, šašava i spremna boriti se za pravu stvar. Na svoj način. Kako bi pomogla jednom ocu koji bježi pred zakonom, i sama prelazi granicu, a novi tužilac puše joj za vrat..
13 h
0
9180776
Najbolji britanski amaterski kuhari

Najbolji britanski amaterski kuhari

Dokumentarna serija Najbolji britanski amaterski kuhari Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15.00 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Najbolji britanski amaterski kuhari. U seriji Najbolji britanski amaterski kuhari natjecat će se 10 kuhara amatera. Živjet će u zajedničkoj kući kako bi sudjelovali u novoj os..
13 h
0
9180775
Maja Šuput i Larissa Kalaus u petak u 5.com s Danielom

Maja Šuput i Larissa Kalaus u petak u 5.com s Danielom

Doznali smo kakva je Larissa pjevačica, a Maja Šuput sportašica, poručuju s HRT-a Daniela Trbović nam je ovaj petak, 29. siječnja 2021. u 22.10 sati na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u HRT-ovu zabavnom talk showu “5.com s Danielom” pripremila pravu “žensku emisiju” s dvije gošće. Ugostit će Larissa Kalaus – jednu od Kraljica šoka, članicu ženske rukomet..
13 h
0
9180774
Poetski performans – Ne čitaš žene

Poetski performans – Ne čitaš žene

Ne čitaš žene Nakon praizvedbe poetske drame Gdje se kupuju nježnosti Monike Herceg, Drama HNK u Zagrebu nastavlja s programima predstavljanja poezije kojima publici želi približiti pjesničko stvaralaštvo. Prva večer pod naslovom Ne čitaš žene donosi glasove suvremenih hrvatskih pjesnikinja u izboru Monike Herceg i scenskoj postavci Ivice Buljana održat će se 5. veljače u 19.30 sati. Poeziju Sanje..
13 h
0
9180772
Video: Band aid Srce Hrvatske pjeva u zahvalu svim ljudima Hrvatske

Video: Band aid Srce Hrvatske pjeva u zahvalu svim ljudima Hrvatske

Band aid Srce Hrvatske svim ljudima Hrvatske koji prvi pomažu kad je najteže – Ukoliko barem netko od stradalnika i nebrojenih volontera, barem jedna osoba od svih njih, osjeti našu poruku te dobije dodatnu snagu u ovim trenucima … mi ćemo biti sretni jer smo svoj cilj ispunili – poručuje složno Band aid Srce Hrvatske. Bend aid Srce Hrvatske kao i istoimena pjesma Srce Hrvatske, nastal..
13 h
0
9180575

Virtualna izložba GMV - Od pogleda skriveno

Virtualna izložba 'Od pogleda skriveno', Gradskog muzeja Varaždin, prikazuje atmosferu upotpunjenu dijelovima odjeće i modnog pribora koji najčešće nisu bili vidljivi, niti su to smjeli biti. ..
13 h
0
9180574

Izložba Tee Lovrić u zagrebačkoj Laubi

Kuća za ljude i umjetnost - Lauba izložbom studentice treće godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu,  Tee Lovrić, u četvrtak, 28. siječnja nastavlja svoj ciklus "Šalji dalje", posvećen mladim umjetnicima..
13 h
0
9180573

MDC: Izložbe u 2021. godini u Hrvatskoj i svijetu

Muzejski dokumentacijski centar (MDC) objavio je pregled najznačajnijih izložbenih projekata koje će se u ovoj godini održati u Hrvatskoj i svijetu..
13 h
0
9180572

Zagrebačka filharmonija u petak u Laubi

Zagrebačka filharmonija gostovat će u petak, 29. siječnja, u Kući za ljude i umjetnost Laubi, gdje će pod ravnanjem maestra Simona Krečiča izvoditi djela Franza Schuberta i Ludwiga van Beethovena..
13 h
0
9180571

'Umjetnost u zajednici' - Poziv osnovnim i srednjim školama

bash ART poziva učitelje i nastavnike Likovne kulture da se zajedno sa svojim učenicima priključe inicijativi ‘Umjetnost u zajednici’. Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2021..
13 h
0
9180570

Otvorene prijave za Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži

Otvorene su prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, koji će se održati od 7. do 11. rujna u Karlovcu. Prijave se šalju putem platforme FilmFreeway do 1. lipnja 2021...
13 h
0
9180569

Galerija Striegl u digitalnom okruženju

Obzirom da je izložbeni prostor Gradske galerije Striegl, uslijed potresa koji je zadesio Sisak, Petrinju, Glinu kao i brojna okolna mjesta, nedostupan za javnost, i u tijeku su radovi na sanaciji prostora, digitalno okruženje trenutno je njezino prirodno i jedino okruženje..
13 h
0
9180567

Dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa online

U subotu, 30. siječnja, u 20 sati, putem Zoom platforme održat će se prva online, a 14. po redu dodjela Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa koju organiziraju Udruga plesnih umjetnika Hrvatske UPUH i Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS..
13 h
0
9180566

Sjećanje na žrtve holokausta obilježeno kroz predstavu o prvom getu u povijesti i video 'Svjedoci o svjedocima'

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta 27.siječnja, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu objavio je dva umjetnička projekta koji prisjećaju na tragične događaje holokausta..
13 h
0
9180564

GISKO književni kvizovi 'Hrvatska književnost'

S obzirom na sve veću popularnost kvizova u mrežnom okruženju, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira GISKO književne kvizove, koji se održavaju svaki posljednji petak u mjesecu. Kvizovi se sastoje od 20 pitanja s 3 ponuđena odgovora od kojih je jedan točan, a pitanja sastavljaju knjižničari. Svaki mjesec očekuju vas nove, uzbudljive teme, žanrovi i književni kviz motivi..
13 h
0