12901170

HND HND

kolege o vladimiru matijaniću: nježni fanatik profesije

Najbolji novinar generacije, intelektualni odmetnik iznimne moralne konstitucije, novinarčina koja je obrađivala najteže teme, fanatik profesije koji je znao otvoriti svaka vrata, nježni zafrkant dječačkog osmijeha, profinjeni cinik koji je uživao u ruganju moćnima – ovako preminulog novinara opisuju Viktor Ivančić, Damir Pilić, Ilko Ćimić, Danka Derifaj i Drago Hedl..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
12896551

HND HND

komemoracija za vladimira matijanića

Hrvatsko novinarsko društvo organizira komemoraciju za prerano preminulog kolegu Vladimira Matijanića, novinara portala Index.hr. Komemoracija će održati u četvrtak, 11. kolovoza 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, Trg Gaje Bulata 1, s početkom u 17:30 sati..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
12886773

HND HND

preminuo jedan od simbola televizije vladimir fučijaš

U 87. godini umro je Vladimir Fučijaš - radijski i televizijski novinar i urednik, izvijestili su u ponedjeljak s Hrvatske radio-televizije (HRT). Počeo je kao spiker i redaktor na Radio Sljemenu, a od kraja 50-ih godina radio je na Televiziji Zagreb kao voditelj i novinar. ..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
Sponzorirani sadržaj
12880853

HND HND

odlazak velikog novinara i urednika antuna masle

Antun Masle, glavni urednik Dubrovačkog vjesnika, legendarni ratni reporter i novinar s dugogodišnjim iskustvom u tiskanim i elektroničkim medijima, preminuo je u noći na nedjelju nakon teške bolesti u 66. godini. U bogatoj novinarskoj karijeri radio je u Globusu, Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, te surađivao s Glorijom i Arenom, javlja Slobodna Dalmacija. ..
4 d
0
Sponzorirani sadržaj
12878583

HND HND

hnd osuđuje neprimjeren rječnik ureda predsjednika rh

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje uvrede koje je Ured predsjednika Republike Hrvatske jučer uputio Jutarnjem listu u službenom priopćenju. Tekst priopćenja, koje je trebalo biti reagiranje na pisanje Jutarnjeg lista o pripremama za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, sadrži niz uvredljivih kvalifikacija za medij i novinare/ke koji/e ondje rade, potpun..
4 d
0
12878582

HND HND

hnd: tražimo detaljnu istragu smrti kolege matijanića i kažnjavanje odgovornih

Hrvatsko novinarsko društvo traži detaljnu istragu i utvrđivanje svih okolnosti smrti našega kolege Vladimira Matijanića, novinara portala Index.hr. Sigurni smo da bi kolega Matijanić imao šanse preživjeti u bolnici, samo da je do nje mogao doći. Njegova životna partnerica i novinarka Indexa, kolegica Andrea Topić na Facebooku je objavila kronologiju događaja u kojoj je n..
4 d
0
12877673

HND HND

hnd: tražimo detaljnu istragu smrti kolege matijanića i kažnjavanje odgovornih

Hrvatsko novinarsko društvo traži detaljnu istragu i utvrđivanje svih okolnosti smrti našega kolege Vladimira Matijanića, novinara portala Index.hr..
4 d
0
12876749

HND HND

deset puta smo zvali i molili da vladu prime u bolnicu. nisu htjeli

ANDREA Topić, novinarka Indexa i životna partnerica našeg preminulog novinara Vladimira Matijanića, na Facebooku je napisala objavu o Vladinoj smrti. U splitskoj bolnici su ga pustili da čeka barem dva sata. Rekao je da ima Sjogrenov sindrom i Intersticijsku bolest pluća te sumnju na još 2 autoimune bolesti, i da se zbog toga nije mogao cijepit..
4 d
0
12873297

HND HND

odlazak sjajnog i nagrađivanog novinara vladimira matijanića

Vrhunski i nagrađivani novinar Indexa Vladimir Matijanić preminuo je u 51. godini života. Matijanić je ove godine bio dobitnik HND-ove nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo. Novinarsku karijeru započeo je u Slobodnoj Dalmaciji, potom nastavio u tjedniku Feral Tribune, pa ponovo u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index.  ..
5 d
0
12866520

HND HND

hnd osuđuje neprimjeren rječnik ureda predsjednika rh

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje uvrede koje je Ured predsjednika Republike Hrvatske jučer uputio Jutarnjem listu u službenom priopćenju. Tekst priopćenja, koje je trebalo biti reagiranje na pisanje Jutarnjeg lista o pripremama za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, sadrži niz uvredljivih kvalifikacija za medij i novinare/ke koji/e ondje rade, potpuno nedoličnih institu..
6 d
0
12865430

HND HND

hnd: zahtjevi drage pilsela o uvođenju reda u redakciju novosti opasni i nedopustivi

Hrvatskom novinarskom društvu neprihvatiljiva je histerija koju prema novinarima tjednika Novosti širi glavni urednik portala Autograf Drago Pilsel, koji je ujedno i član HND-a, samo zato što kritički pišu o patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju. Dugo nismo na medijskoj sceni imali situaciju da jedan novinar i urednik traži od nakladnika jednog medija da uvede r..
6 d
0
12865429

HND HND

hnd traži oštru reakciju hrvatskih institucija zbog napada na maju sever

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozdravlja privođenje osoba povezanih s napadom na kolegicu Maju Sever, novinarku HRT-a i predsjednicu SNH-a i EFJ. Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje ovaj napad, pruža punu podršku kolegici Sever te traži oštru reakciju hrvatskih institucija..
6 d
0
12865428

HND HND

hnd i snh zabrinuti zbog masovnih otkaza na una tv u

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) izražavaju žaljenje zbog masovnih otkaza novinarima, novinarkama, snimateljima, montažerima, tonskim majstorima, producentima i ostalim djelatnicima u zagrebačkom dopisništvu UNA televizije i dijele zabrinutost za egzistenciju tridesetak kolegica i kolega, sve redom cijenjenih medijskih radnika koji se svojim dosada..
6 d
0
12865427

HND HND

progon novinara: bjeloruska novinarka iryna slaunikava osuđena na pet godina zatvora

Današnja osuda novinarke Iryne Slaunikave na pet godina zatvora još je jedan primjer duboko cinične i osvetoljubive prirode bjeloruske vlade, kazao je Carlos Martinez de la Serna, programski direktor Committee to Protect Journalists (CPJ), u Madridu, komentirajući izrečenu presudu od pet godina zatvora bjeloruskoj novinarki..
6 d
1
12858819

HND HND

una tv najavila otkaze zaposlenima

UNA TV najavila je u srijedu, nakon što su kabelski operateri u Hrvatskoj četvrti put odgodili odluku o emitiranju njezina programa, a neki i poslali odbijenicu, reorganizaciju poslovanja i smanjenje broja zaposlenih u Zagrebu. Svi zaposleni u zagrebačkom dopisništvu, uključujući i one koji su nalaze na godišnjem odmoru, pozvani su u redakciju na hitan..
03.08.2022 15:17:30
0