7671561

Otočki HDZ obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske

Hrvatska demokratska zajednica Otoka prigodno je postavljanjem buketa cvijeća i paljenjem svijeća obilježila 30. svibnja – Dan državnosti Republike Hrvatske. Obilježavanje je izvršeno kod spomenika ‘Branitelj’ na spomen poginulim braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje Domovine, kao i kod biste prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana..
3 h
0
7671560

U Hrvatskoj danas potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.246, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Novooboljela osoba je iz Koprivničko-križevačke županije. Do sada su testirane 66.144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 27 osoba, od čega su na […..
3 h
0
7669901

Čestitka gradonačelnice Sinja Kristine Križanac

Poštovane sugrađanke i sugrađani, građani Republike Hrvatske, na Dan državnosti obilježavamo spomen na konstituiranje prvog demokratskog izabranog višestranačkog Sabora RH. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobod..
9 h
0
7669900

Čestitka gradonačelnika Trilja Ivana Šipića

  Zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima koji su pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana stvarali hrvatsku slobodu, a posebno onima koji su svoje živote položili na oltar domovine Hrvatske. U ime Grada Trilja, sretan Dan državnosti od srca vam žele gradonačelnik Ivan Šipić i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Živaljić..
9 h
0
7669899

Čestitka župana Blaženka Bobana

Hrvatski je narod tijekom čitave svoje povijesti sačuvao svijest o vlastitom identitetu i pravu na neovisnost. To je potvrdio 30. svibnja 1990. godine, kada je konstutiran prvi višestranački sabor. Put Republike Hrvatske k samostalnosti nije bio lak. Zahvalni smo svim braniteljima, a na poseban način sjećamo se onih koji su svoje živote ugradili za našu […..
9 h
0
7669898

Čestitka načelnika Otoka Dušana Đule

Obilježavajući dan državnosti prisjećamo se konstituiranja prvog višestranačkog Hrvatskog sabora. S ponosom se prisjećamo i izražavamo svoje poštovanje i zahvalnost svima onima koji su dali svoje živote za našu slobodu. U ovoj prigodi, u ime Općine Otok i svoje osobno ime, svim stanovnicima Općine Otok kao i svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan državnosti. Upućujem […..
9 h
0
7669897

Čestitka načelnika Dicma Ivana Maretića

Prije 30 godina, 30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski višestranački Sabor. Zato se sada s ponosom sjećamo svih onih koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske, a posebice hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost drage nam Domovine i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Uvjeren sam kako svi zajedno, radom […..
9 h
0
7669896

Na sinjskoj Bazani svečano otvoreno obnovljeno sportsko igralište

Hrvatska od ove godine Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja, u sjećanje na datum kada je 1990. konstituiran prvi višestranački izabrani Sabor. U mnogim, većim i manjim mjestima, kao i gradskim četvrtima različitim programima obilježit će se jedan od najvažnijih datuma suverene i neovisne Hrvatske. Jedna takva svečanost, bolje kazano sportsko-pučka fešta, upriličena je jučer […..
9 h
0
7669894

Sinj: Svečano obilježeni Dan državnosti RH i Dan branitelja cetinskog kraja

U organizaciji Grada Sinja i Koordinacije braniteljskih udruga s područja Grada Sinja i Cetinske krajine danas, 30. svibnja 2020. godine prigodno je, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilježeni državni blagdan ‘Dan državnosti’ te ‘Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine’. Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulih hrvatskih branitel..
9 h
1
Sponzorirani sadržaj
7669893

U SDŽ ni danas nema novooboljelih od koronavirusa

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 91 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 483 osoba. U KBC-u Split hospitalizirano je 11 osoba, od čega se 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze na respiratoru. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizola..
9 h
0
Sponzorirani sadržaj
7666533

Iz tiska izašla ‘Enigmatska povijest Sinjske alke’

Iz tiska je izašla ‘Enigmatska povijest Sinjske alke‘, autora Mate Ivandića. Riječ je o enigmatskom časopisu u kojem su na 68 stranica objedinjeni enigmatski radovi 52 autora na temu Sinjske alke, koji su objavljivani unatrag 45 godina u 8 enigmatskih časopisa i 3 dnevne novine. Među autorima su i petorica Sinjana. Osim Mate Ivandića objavljeni […..
1 d
1
Sponzorirani sadržaj
7666532

Osnovna škola Stjepan Radić, Tijarica slavi 118. rođendan

Osnovna škola Stjepan Radić, Tijarica danas slavi svoj 118. rođendan. Zbog spriječenosti održavanja prigodne priredbe, učenici nižih razreda i učiteljica Dušanka Babić povodom Dana škole izradili su digitalnu zvučnu knjigu pod nazivom ‘Sretan rođendan školo!’. Izrada knjige započela je još u vrijeme nastave na daljinu, a dovršena je dolaskom mališana u učionice. Digitalnu zvučnu knjigu..
1 d
0
7666531

U ‘Sinjanju’ ponovno nagrada metar iscjepanih drva tvrtke ‘Čovo metali’

Sutra, 30. svibnja u 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija na rasporedu je novo izdanje emisije ‘Sinjanje’. U prošlom Sinjanju slušatelj Branko Jadrijević pogodio je prvu rič ‘badava’, Nada Bandić pogodila je rič ‘dvorit’, a Tonći Župić rič ‘pokišat’. Najviše sreće na kraju emisije imala je Nada Bandić, koja je osvojila nagradu […..
1 d
0
7666529

U Sinju prikupljene 72 doze krvi

U prostorijama Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju danas je održana akcija darivanja krvi na kojoj su prikupljene 72 doze. Kako nas je izvijestio ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Zorica, akciji pristupio 81 dragovoljni davatelj, no zbog manjih zdravstvenih poteškoća 9 osoba nije moglo dati krv. Na današnjoj akciji 3 osobe po prvi […..
1 d
0
7666528

Hrvatska bez novooboljelih, jedna osoba preminula

Nacionalni stožer objavio je kako u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju nema novooboljelih od koronavirusa. Ukupan broj oboljelih je 2245, do sada je testirano 65509 osoba, od toga 415 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 28 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2059, što je 8 […..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
7666526

Najavljena 29. sjednica Gradskog vijeća

Ranije odgođena 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja održat će se u petak, 05. lipnja. Sjednica će se održati u Muzeju Sinjske Alke u 17 sati. Zbog provedbe protuepidemijskih mjera sjednica će se održati bez nazočnosti javnosti, a zbog tehničkih razloga neće biti moguće ni pratiti rad Gradskog vijeća putem live stream prijenosa..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
7663783

Na Peškariji prava izložba ribe

Uobičajeno, reporterski đir petkom vodi nas na sinjsku Peškariju. Ono što se na prvu može vidjeti po dolasku na ovo kultno mjesto je lijepa slika na prostoru ribarnice. Na tri prodajna mjesta jutros smo zatekli desetke kašeta s raznovrsnim plodovima mora. U ponudi je bilo između ostalog bilo trlje, cipla, saruna, lignjuna, skuše, orade, lubina […..
1 d
0
7663782

Sinj: Obilježavanje ‘Dana državnosti’ i ‘Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine’

Grad Sinj i Koordinacija braniteljskih udruga s područja Grada Sinja i Cetinske krajine sutra, 30. svibnja 2020. godine prigodno će polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježiti državni blagdan ‘Dan državnosti’ te ‘Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine’. Svijeće i vijenci bit će položeni u 9 sati na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu..
1 d
1
7663781

Nove preporuke i upute HZJZ

Nastavno na zadnje odluke Stožera CZ RH, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, utvrdio je i objavio nekoliko novih Uputa i Preporuka. Navedeni akti tiču se regulacije pri održavanju pogreba, svadbenih obreda i slavlja, održavanja javnih događanja i okupljanja, održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, te obavljanja djelatnosti pripreme i posluživanja hrane (ca..
1 d
1
7663780

Nadzor prometa tijekom vikenda

Policijski službenici će ovog vikenda intenzivnije provoditi nadzor prometa na cestama s ciljem prevencije, ali i uočavanja i sankcioniranja prekršaja posebno onih koji su najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća (četiri faktora rizika), a to su brzina, alkohol, pojas i mobitel. ‘Zbog toga još jednom apeliramo na sve sudionike da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju […..
1 d
0