Sponzorirani sadržaj
5287812

Molitva – Četvrtak, 17. siječnja

Božja prisutnost “Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” Evo me, Gospodine. Došao sam tražiti tvoju blizinu. Čeznem za tvojom moći koja liječi. Sloboda Bog nije strano tijelo u mome životu. Naprotiv, njegov Duh udahnjuje život mojim najdubljim željama, blago me potičući na ono što je dobro. Molim za…..
7 h
0
Sponzorirani sadržaj
5287811
DA SE NE ZABORAVI: Njemački novinari za neovisnu Hrvatsku

DA SE NE ZABORAVI: Njemački novinari za neovisnu Hrvatsku

Za stvaranje javnog mišljenja bili su važni mediji, bilo je važno da Europa i svijet dobiju informacije što se događa u Jugoslaviji. Njemački novinari Johann Georg Reißmüller, Carl Gustaf Strohm, i Hans-Peter Rullmann su dali veliki doprinos da se sazna istina o ratu u Jugoslaviji. Johann Georg Reißmüller, (1932. – 2018.; njemački novinar, publicist i…..
7 h
0
Sponzorirani sadržaj
5287448

Sveti Antun opat

Današnji sveti zaštitnik je u hrvatskom vjerničkom puku omiljeni Antun opat, Antun Veliki ili Antun Pustinjak, „otac monaštva“ i začetnik pustinjaštva. Rodio se oko 251. u Komi blizu egipatskog grada Herakleje (Herakleopolis Magna). Potjecao je iz bogate obitelji, a poslije smrti roditelja pobrinuo se za sestrinu budućnost, poklonio zemlju susjedima, rasprodao imovinu, razdijelio novac siromasima&..
13 h
0
5286661

Ivan Ugrin: Međugorju se ukazuje Papino priznanje, Vatikan ga uvažava kao svetište

“Molimo zajedno za završni zaključak ovih događaja ovdje i da konačna odluka bude za vrijeme našega života.” Tako je jedan nedavni intervju zaključio nadbiskup Henryk Hoser, koji je odlukom pape Frane prošle godine 22. srpnja stupio na dužnost apostolskog vizitatora za župu Međugorje i otada stalno boravi u Međugorju.  Živi u staroj župnoj kući, svakodnevno…..
19 h
0
5286660

Papa Frane: Pobačaj i oduzimanje života bolesnoj osobi vrlo su teška zla

Pismo pape Frane Papinskoj akademiji za život povodu povodu 25. obljetnice njezina osnutka predstavljeno je 15. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice. Prag temeljnoga poštovanja ljudskoga života danas je povrijeđen, i to često na okrutne načine. Pobačaj i oduzimanje života bolesnoj osobi vrlo su teška zla koja vode u protukulturu smrti, upozorio je Papa, istaknuvši…..
19 h
0
5286659

Nenad Piskač: Kako pojam „udbodesnica“ objašnjava Dražen Đurović

Udbodesnica konzervira postojeće stanje Prije nekoliko dana (11. siječnja) jedan je portal prenio fb komentar bivšega političara Dražena Đurovića. Povod njegovome komentaru bile su reakcije na savjete o liječenju herpesa i depresije, te sveopća „društvena kritika“ koju je zbog njih zastupnik Ivan Pernar dobio od znanih i neznanih osoba i ustanova. Pernarovi savjeti i njegovi…..
19 h
0
5286658

Sveti Otac: Bog nije samo otac, on je poput majke koja nikada ne prestaje voljeti svoje stvorenje

Papina kateheza na općoj audijenciji u dvorani Pavla VI. u Vatiknau u srijedu 16. siječnja 2019. Draga braćo i sestre, dobar dan! Nastavljajući kateheze o molitvi Očenaš danas polazimo od opažanja da se u Novom zavjetu čini da ta molitva želi doprijeti do onoga što je bitno, do te mjere da se usredotočuje na jednu…..
19 h
0
Sponzorirani sadržaj
5286657

Matija Grgat: Komentar na Prijedlog kurikuluma međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje

Temelj je svakog odgoja neka filozofija, odnosno etika, koja daje teorijske postavke praktičnom moralnom djelovanju, prenosi spoznaju o dobru i zlu, slobodi i dostojanstvu, pravima i dužnostima u zajednici, o vrijednostima i vrlinama jer se jedino na moralnom djelovanju može graditi  zdravo i uspješno  društvo kao i sretan i ispunjen život.Nekad se to zvalo životno…..
19 h
0
Sponzorirani sadržaj
5286656

Udruga veterana 4. gardijske brigade organizira obilježavanje VRO “Maslenica 93”: program u udruzi, misa, predstava

Uoči obilježavanja 26. obljetnice VRO „Maslenica 93“ Udruga veterana 4. gardijske brigade u suradnji sa župom Sv. Spasa i KUU Sv. Kliment Gornje Sitno organizira izvedbu predstave „Skupljanje kostiju“ u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine u 19 sati u župi Sv. Spasa na Mejašima. Riječ je o ratnoj monodrami u izvedbi dramske umjetnice Mladenke Gruice…..
19 h
0
5283255

Molitva – Srijeda, 16. siječnja

Božja prisutnost Dok sjedim za svojim računalom, Bog je ovdje. Oko mene, u mojim doživljajima, mislima i duboko u meni. Zastat ću na tren i posvijestiti si Božju životvornu prisutnost. Sloboda Molim za milost vjere u sve ono što bih mogao biti i učiniti kada bih se samo predao Bogu, onome koji sve stvara iz…..
1 d
1
5282918

Sveti Marcel papa i mučenik

Danas slavimo svetog Marcela I, papu i mučenika, koji je vladao od 308. do 309. Rodom Rimljanin, nakon međuvlađa naslijedio je papu Marcelina (296-304), s kojim ga zbog sličnosti imena ponekad poistovjećuju. Proživljavao je posljednje godine Dioklecijanovih progona koji su bili toliko siloviti da Crkva nekoliko godina uopće nije imala papu. Obnovio je crkveno ustrojstvo…..
2 d
0
5282148

DA SE NE ZABORAVI: 15. siječnja – Spomen dan – Međunarodno priznanje Hrvatske

Međunarodno priznanje neovisnosti Republike Hrvatske 15. siječnja 1992. godine. Međunarodna zajednica je htjela očuvati Jugoslaviju kao jedinstvenu državu ali narodi unutar Jugoslavije to nisu željeli jer nisu htjeli srpsku dominaciju i diktaturu. Komisija Europske zajednice (EZ) je u prosincu 1991. godine zaključila da je raspad Jugoslavije neminovan i da nije realno očuvanje države te je…..
2 d
1
5282147

Akademik Stanko Popović: Recenzija Nacionalnog kurikuluma nastavnog predmeta Fizika i Kemija

Recenzija Nacionalnoga kurikuluma nastavnoga predmeta Fizika prijedlog nakon javne rasprave MZO, prosinac 2017. Imam moralnu obvezu osvrnuti se na dokument Nacionalnog kurikuluma nastavnog predmeta Fizika – prijedlog nakon javne rasprave – Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (MZO), prosinac 2017.(Fizika 2017)i to kao dugogodišnji profesor fizike na Sveučilištu u Zagrebu (a i na gimnaziji), kao ..
2 d
0
5282146

Izišao 22. broj glasila “Stopama pobijenih”

U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« izišao je 22. broj glasila »Stopama pobijenih« koje donosi mnoštvo podataka o ubijenim hercegovačkim franjevcima i okolnostima u kojima se to dogodilo za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata. Glavni urednik je vicepostulator fra Miljenko Stojić. Mr. sc. Vladimir Šumanović piše o pitanju autentičnosti…..
2 d
0
5282145

Europarlamentarci pozvali Vijeće i Komisiju da institucionaliziraju mandat posebnog povjerenika za promicanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja izvan EU

Petir: „Jedan od deset kršćana u svijetu danas pati od nekog oblika vjerskog progona. Nedvojbeno je da nam je povjerenik za promicanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja izvan EU potreban u vanjskoj politici.“ Europski je parlament na plenarnoj sjednici održanoj u utorak, 15. siječnja 2019. usvojio Izvješće o smjernicama EU-a i mandatu posebnog izaslanika EU-a za…..
2 d
0
5282144

Hrvatskoj potrebno 459 milijuna eura da razminiranje šumskog prostora dovrši u potpunosti do 2026.

Petir pozvala Europsku komisiju na sufinanciranje razminiranja šumskih površina u Hrvatskoj U Europskom parlamentu u Strasbourgu u ponedjeljak navečer je održana zajednička sjednica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane te Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Europskog parlamenta na kojoj se raspravljalo o napretku provedbe Europske..
2 d
0
5282143

Velečasni Sudac: Ako čovjek nije ostvario susret s Bogom, tada je to susret s ništavilom

Susret Boga i čovjeka je susret dviju sloboda. Bog uvijek ostaje pri svojoj odluci, a čovjek je može prihvatiti ili odbiti; iznova prihvatiti i iznova odbiti zlorabeći svoju slobodu. Upravo je stoga taj susret vrlo zamršena avantura, puna dramatičnih, tragičnih i katastrofalnih posljedica, ali i trijumfalnih pobjeda milosti. Sadašnjost i vječnost nisu samo u napetosti,…..
2 d
0
5278694

Molitva – Utorak, 15. siječnja

Božja prisutnost Dragi Isuse, danas te posebno trebam. Uglavnom od tebe tražim neku uslugu. Danas samo želim biti s tobom. Neka moje srce odgovori na tvoju ljubav. Sloboda “Slobodan sam.” Kada gledam te napisane riječi, čini mi se kako u meni stvaraju osjećaj divljenja. Da, čudesan osjećaj slobode. Hvala ti, Bože. Svjesnost Živim u mreži…..
2 d
0
5278433

Sveta Anastazija (Stošija)

Danas slavimo svetu Anastaziju ili Stošiju, mučenicu, koja je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskim krajevima. O njoj kruže brojne, često posve različite legende. Prema jednoj od njih rodila se sredinom III. stoljeća u Rimu od oca poganina i majke kršćanke. Udala se za rimskog patricija Publija, koji ju je zbog njene pobožnosti i kršćanske vjere…..
3 d
0
5274242

Molitva – Ponedjeljak, 14. siječnja

Božja prisutnost “Stojim na vratima i kucam”, kaže Gospodin. Koje li divne povlastice da Stvoritelj i Gospodar svih stvorenja želi doći k meni! Svim srcem prihvaćam njegov dolazak. Sloboda Gospodine, dao si mi velik dar slobode. Udijeli mi milost da mogu biti slobodan od svakoga oblika mržnje i netrpeljivosti. Podsjeti me, Gospodine, da smo u…..
3 d
0