7697085

Online radionica: Kako izraditi strateški i operativni plan organizacija civilnoga društva?

Na portalu financijskepodrske.hr danas su otvorene prijave na online radionicu “Kako izraditi strateški i operativni plan organizacija civilnoga društva?” koju će 16. lipnja 2020. održati Udruga SMART iz Rijeke. Objava Online radionica: Kako izraditi strateški i operativni plan organizacija civilnoga društva? pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
18 h
0
7697083

UNICEF donirao pola milijuna kuna za unaprjeđenje nastave na daljinu

UNICEF Hrvatska je s gotovo pola milijuna kuna podržao obnavljanje infrastrukture potrebne za sigurno odvijanje škole na daljinu kroz donaciju sustava za dugotrajnu pohranu podataka velikog kapaciteta, priopćeno je u srijedu iz njihova ureda. Objava UNICEF donirao pola milijuna kuna za unaprjeđenje nastave na daljinu pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
18 h
0
7697080

Udruga LET objavila brošuru za bivše zatvorenike „Upoznaj svoja prava!”

Brošura, objavljena u partnerstvu s Društvom za socijalnu podršku, u sklopu EU projekta "Novi život", dijelit će se po zatvorima i centrima za socijalnu skrb, a dostupne su i online na stranicama Udruge LET. Objava Udruga LET objavila brošuru za bivše zatvorenike „Upoznaj svoja prava!” pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
18 h
0
7697078

Organizacija SOS Méditerranée upozorava na “nezapamćenu” migrantsku krizu na Sredozemlju

Organizacija SOS Méditerranée upozorila je u srijedu da je humanitarna kriza na središnjem Mediteranu, gdje se kod malteških teritorijalnih voda u blokadi nalazi 425 migranata, dosegla „nezapamćene razmjere”. Objava Organizacija SOS Méditerranée upozorava na “nezapamćenu” migrantsku krizu na Sredozemlju pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
18 h
0
7693582

Obilježava se Svjetski dan bicikla

"U 2020. godini, koju je obilježila pandemija koronavirusa, bicikl je, kao i u slučaju ranijih različitih prirodnih nepogoda i gospodarskih kriza, ponovno pokazao koliko je prilagodljivo i učinkovito sredstvo prijevoza, pa mora biti neizostavan dio prometnih politika", poručuju iz Sindikata biciklista. Objava Obilježava se Svjetski dan bicikla pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
24 h
2
Sponzorirani sadržaj
7693581

Društvu multiple skleroze Požeško-slavonske županije govoto 2 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt Most suradnje

- Omogućiti ćemo mladima, volonterima, organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima zajednički prostor kako bismo stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu, a u svrhu razvoja potencijala zajednice, istakla je voditeljica projekta Marijana Šijan. Objava Društvu multiple skleroze Požeško-slavonske županije govoto 2 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za..
24 h
0
Sponzorirani sadržaj
7691952

Pravobraniteljica: Poštujte pravo osoba s invaliditetom da biraju i budu birani

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak apelirala je u utorak na sve aktere predizborne kampanje da se suzdrže od korištenja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u predizborne svrhe. Objava Pravobraniteljica: Poštujte pravo osoba s invaliditetom da biraju i budu birani pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
7691951

UN-ova povjerenica: Nasilje u SAD podsjetnik na rasnu nejednakost

Prosvjedi u SAD potaknuti ubojstvom Georga Floyda istaknuli su problem "policijskog nasilja" nad osobama koje su već dikriminirane zbog boje kože i zbog čega često nemaju pravo na odgovarajuću zdravstvenu skrb, obrazovanje ili posao, ocijenila je u utorak Michelle Bachelet, povjerenica Ujedinjenih naroda za ljudska prava. Objava UN-ova povjerenica: Nasilje u SAD podsjetnik na rasnu nejednakost poj..
2 d
1
Sponzorirani sadržaj
7689392

U Čakovcu se otvara Edukacijski centar za izobrazbu o terapijskom radu i rehabilitaciji bivših zatvorenika

Udruga “Prijatelji životinja i prirode” Čakovec u četvrtak, 18. lipnja 2020. u u 10.30, otvorit će vrata novog Edukacijskog centra udruge, a nakon otvaranja kreće se s prvom interaktivnom edukacijom Logoterapije koju će za polaznike voditi prof. dr. Vladimira Velički. Objava U Čakovcu se otvara Edukacijski centar za izobrazbu o terapijskom radu i rehabilitaciji bivših zatvorenika pojavila se prvi ..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
7689391

Online razgovor s austrijskim umjetnikom Oliverom Resslerom

Drugo more najavljuje online razgovor s austrijskim umjetnikom Oliverom Resslerom koji će se prenositi uživo putem Facebook kanala u srijedu, 3. lipnja, u 19 sati. Objava Online razgovor s austrijskim umjetnikom Oliverom Resslerom pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
1
7689390

Klub Zona: Događanja za kraj klupske sezone

Nakon popuštanja protuepidemijskih mjera i prije kraja klupske sezone, u Klubu Zona će se od srijede do subote, od 3. do 6. lipnja, održati niz događanja. U srijedu Biciklopopravljaonica, u četvrtak Radionica keramike, u petak otvorenje izložbe, a u subotu večer modernih društvenih igara. Objava Klub Zona: Događanja za kraj klupske sezone pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
0
7689389
KUD Čiče bespovratnim sredstvima u iznosu od 1,7 milijuna kuna pokreće Društveni centar Novo Čiče

KUD Čiče bespovratnim sredstvima u iznosu od 1,7 milijuna kuna pokreće Društveni centar Novo Čiče

Predsjednik KUD-a Čiče i voditelj projekta Stipo Duvnjak u petak je u Zagrebu, u Palači Dverce, potpisao ugovor o provedbi projekta razvoja programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD i lokalne zajednice. Objava KUD Čiče bespovratnim sredstvima u iznosu od 1,7 milijuna kuna pokreće Društveni centar Novo Čiče pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
0
7689388

Zbog Floydove smrti MTV zamračio ekrane širom svijeta

Potez MTV-a uslijedio je nakon poziva vodećih diskografskih kuća da obustave posao, odgode izdanja nove glazbe i obećaju podršku organizacijama za rasnu pravdu zbog Floydove smrti. Objava Zbog Floydove smrti MTV zamračio ekrane širom svijeta pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
0
7689386
Udruga U Pokretu nastavlja postupak izrade strategije sudioničkog upravljanja Kinom Sv. Filip i Jakov

Udruga U Pokretu nastavlja postupak izrade strategije sudioničkog upravljanja Kinom Sv. Filip i Jakov

Postupak izrade strategije sastoji se od 8 radnih sastanaka, od kojih će se prva dva održati već idućeg tjedna i to u ponedjeljak 8. lipnja 2020. te u utorak 9. lipnja u KINU Sv. Filip i Jakov. Objava Udruga U Pokretu nastavlja postupak izrade strategije sudioničkog upravljanja Kinom Sv. Filip i Jakov pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
0
7685853
Kvartovski objektiv ponovno u kvartu

Kvartovski objektiv ponovno u kvartu

Ured za fotografiju sa Sašom Šimpragom organizira prva lipanjska događanja Kvartovski objektiv - šetnja duž potok Črnomerec te fotografsku radionicu Živog ateljea pod mentorstvom Karla Čargonje i Saše Kralja. Objava Kvartovski objektiv ponovno u kvartu pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
2 d
0
7685852

Akademija prirodnog graditeljstva u srpnju donosi dvije graditeljske radionice

Prva je radionica Kuće od slame – izrada zidova od bala slame koja će se održati 11. srpnja 2020. od 9 do 18 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću. Tjedan dana nakon, 18. srpnja 2020., također od 9 do 18 sati, održat će se radionica Izrada i ugradnja zemljanih žbuka. Objava Akademija prirodnog graditeljstva u srpnju donosi dvije graditeljske radionice pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr...
2 d
0
7681645
ReArt festival 2020.

ReArt festival 2020.

Udruga REART od 19. do 21. lipnja u Osijeku organizira ReArt festival umjetnosti i kreativnosti, koji će se, s obzirom na okolnosti, održati u pomalo specifičnom, ali kreativnom izdanju. Objava ReArt festival 2020. pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
3 d
1
7681644

Močvarni laboratorij: Radionica društvenog poduzetništva

U srijedu, 10. lipnja, s početkom u 10 sati, u križevačkoj Galeriji K2 održat će se besplatna radionica koja će dati uvod u društveno poduzetništvo, s posebnim naglaskom na poduzetništvo u kulturi. Prijave traju do 9. lipnja 2020.! Objava Močvarni laboratorij: Radionica društvenog poduzetništva pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
3 d
1
7681642
Američki gradovi zbog nereda produljili policijski sat, raspoređuju vojsku

Američki gradovi zbog nereda produljili policijski sat, raspoređuju vojsku

Nakon vala prosvjeda u subotu navečer zbog smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je, zbog brutalne policijske fizičke sile, umro tijekom policijskog privođenja u Minneapolisu, u brojnim gradovima uveden je policijski sat. Objava Američki gradovi zbog nereda produljili policijski sat, raspoređuju vojsku pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
3 d
1
7681640
Održana međunarodna konferencija: Participativno upravljanje društvenim centrima

Održana međunarodna konferencija: Participativno upravljanje društvenim centrima

Labin Art Express XXI u srijedu i četvrtak održao je međunarodnu, dvodnevnu online konferenciju na temu razvoja i budućnosti te participativnog upravljanja društvenim i kulturnim centrima. Objava Održana međunarodna konferencija: Participativno upravljanje društvenim centrima pojavila se prvi puta na Civilnodruštvo.hr..
3 d
0