11560510

OK NEDELIŠĆE ELTING Nakon pobjede nad Ivanić-Gradom, gostujuća utakmica u Varaždinu

Odbojkašice Eltinga iz Nedelišća pobjedile su Ivanić Grad 3:0, nakon treće odgode ove utakmice. Ovom pobjedom Nedelišće je i dalje na prvom mjestu na tablici. Ispred Nedelišćanki sada je gostujuća utakmica u nedjelju u Varaždinu. Objava OK NEDELIŠĆE ELTING Nakon pobjede nad Ivanić-Gradom, gostujuća utakmica u Varaždinu pojavila se prvi puta na Radio 1..
32 m
0
Sponzorirani sadržaj
11560509

Austrija ukida lockdown za necijepljene, Nizozemska ukida neke mjere

Austrija je najavila ukidanje strogih mjera za necijepljene građane, Nizozemska također ublažava mjere dok Njemačka ostaje neumoljiva. Austrijski Kancelar Karl Nehammer najavio je da lockdown, koji je nametnut necijepljenim osobama završava početkom sljedećeg tjedna. Ipak to neće značiti potpunu slobodu za necijepljene, koji će od ponedjeljka moći napustiti vlastiti dom bez razloga, ali i dalje O..
32 m
0
Sponzorirani sadržaj
11560508

Plenković: Postigli smo bolji dogovor sa SAD-om o Bradleyima

”Postignut je dogovor s američkom stranom oko borbenih vozila pješaštva – Bradleya”, rekao je premijer Andrej Plenković i pohvalio se da su smanjili iznos koji Hrvatska treba uplatiti za 6 milijuna dolara time što su ispregovarali veću donaciju od SAD-a, kao i 11 milijuna dolara donacije za modernizaciju vozila. Ukupno će nas vozila Bradley doći Objava Plenković: Postigli smo bo..
32 m
1
Sponzorirani sadržaj
11560507

Nižu se reakcije na Milanovićevu izjavu o Ukrajini: Oporba podijeljena, ruski mediji oduševljeni

Nižu se reakcije na izjavu predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske Zorana Milanovića koji je poručio da Hrvatska s eventualnom eskalacijom sukoba Ukrajine i Rusije neće imati veze te da, ne samo da nećemo slati vojnike u Ukrajinu, nego ćemo iste povući iz NATO-a ako do neke vrste rata dođe.  Ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova priopćenjem Objava Nižu se reakc..
32 m
0
Sponzorirani sadržaj
11560506

Bačić najavio: Ili ćemo prekrojiti izborne jedinice ili ćemo redefinirati broj zastupnika koji iz njih dolaze

SDP predlaže prekrajanje izbornih jedinica. A što o tome misli HDZ? Branko Bačić je svjestan da su se okolnosti promijenile, a to potvrđuje I popis stanovništva. “I mi smo na razini HDZ-a donijeli odluku, potrebno je ići u izmjenu izbornog zakonodavstva koje će omogućiti da težina biračkog glasa bude jednaka,a odnosno u okvirima zakonske tolerancije.” Objava Bačić najavio: Ili ćemo pr..
32 m
0
Sponzorirani sadržaj
11560505

Kompostana u Murskom Središću započela je s radom

Kompostana u Murskom Središću koju je kroz projekt „Izgradnja i opremanje kompostane“ ukupne vrijednosti 4.869.345,02 kuna izgradilo komunalno poduzeće Murs Ekom u potpunosti je u funkciji i započela je s radom. Kompostana djeluje u sklopu reciklažnog dvorišta i ovim se putem korisnici obavještavaju da mogu početi koristiti usluge, ne samo kroz odvožnju biorazgradivog otpada sa Objava Kompostana ..
32 m
1
11560504

Objavljen natječaj za stipendiranje učenika deficitarnih obrtničkih zvanja

Obrtnička komora Međimurske županije nastavlja s projektom stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zvanja. Projekt već tradicionalno financijski podupiru Međimurska županija i Grad Čakovec koji zajedno s Gradovima Prelog i Mursko Središće te općinama Belica, Dekanovec, Domašinec, Donji Kraljevec, Goričan, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Br..
32 m
0
11560503

Javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za ulaganje u investicije u gospodarskoj zoni Podbrest

Općina Orehovica raspisala je Javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za ulaganje u investicije u gospodarskoj zoni Podbrest. Cilj ovog javnog poziva je ispitivanje interesa potencijalnih investitora za ulaganje u razvoj gospodarstva. Područje se nalazi u izdvojenom građevinskom području izvan naselja- gospodarske, proizvodne namjene. Rok je 25. veljače, a pisma namjere šalju se na adres..
32 m
0
11560502

Općina Kotoriba sufinancira obnovu fasade stambenih objekata

Općina Kotoriba objavila je Javni poziv za sufinanciranje obnove fasada stambenih objekata na općinskom području u ovoj godini. Općina Kotoriba korisnicima poticaja sufinancira obnovu fasade prema priloženim plaćenim računima. Sufinanciranje iznosi do 3 000 kuna za obiteljske kuće te 15 000 kuna za stambene zgrade na području Kotoribe. Pravo na korištenje sredstava mogu ostvariti fizičke Objava O..
32 m
0
11560501
Gradonačelnica Cividini povukla Odluke o cijeni odvoza otpada: „Naći ćemo model koji neće imati toliki udar na građane!“

Gradonačelnica Cividini povukla Odluke o cijeni odvoza otpada: „Naći ćemo model koji neće imati toliki udar na građane!“

U zgradi Društvenog doma u Novom Selu Rok održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca kojoj je prisustvovalo 16 od 19 vijećnika. Prve dvije točke koje su se ticale usklađivanja s novim Zakonom o gospodarenju otpadom i pritom dizanja cijene skupljanja komunalnog otpada pod ingerencijom Čakom-a, povukla je s dnevnog reda gradonačelnica Grada Čakovca Objava Gradonačelnica Cividini povukla O..
32 m
0
11557386

Za veću sigurnost u prometu postavljeno pet prometnih ogledala u Kotoribi

Općina Kotoriba brine o sigurnosti svojih mještana. Saslušali su prijedloge stanovnika te nabavili i postavili prometna ogledala na pet mjesta u Kotoribi. Ona su postavljena na četiri nove lokacije, dok je na jednoj lokaciji zamijenjeno ogledalo koje je bilo razbijeno. Ogledala je postavio komunalni radnik Općine Kotoriba Stevo Škoda i tako su ‘pokrivena’ kritična mjesta..
7 h
0
11557385
Obnovljen središnji oltar u kapeli svete Margarete u Kapelščaku

Obnovljen središnji oltar u kapeli svete Margarete u Kapelščaku

Župa Sveti Martin na Muri u posljednje vrijeme dosta čini na obnavljanju sakralnih i župnih građevina, okoliša i interijera crkvi i kapela. Tako je upravo završila obnova središnjeg oltara u povijesno i sakralno vrijednoj kapeli Svete Margarete u naselju Kapelščak. Ovom prigodom služena je Sveta misa u povodu svetih Fabijana i Sebastijana koju je služio Objava Obnovljen središnji oltar u kapeli s..
7 h
0
11557384

Loša epidemiološka situacija u Međimurju

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 941 uzoraka, od čega je evidentirano 700 pozitivnihnalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 74,3% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 322 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 3 104. Objava Loša epidemiološka situacija u Međimurj..
7 h
1
11557383

Zakazana 6. sjednica OV-a Općine Orehovica

Prva po redu ove godine, 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Orehovica održat će se 31. siječnja 2022. godine u prostorijama Općine Orehovica  Na dnevnom redu je usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice, koja je održana 21. prosinca minule 2021 godine. Na dnevnom redu osim uvodne točke, biti će –       Donošenje Odluke o načinu pružanja javn..
7 h
0
11557382

Milanović: Ako situacija u Ukrajini eskalira povući ćemo sve do zadnjeg hrvatskog vojnika

I dok je situacija u Ukrajini i dalje napeta, a Amerikanci u stanje pripravnosti stavljaju vojne snage, predsjednik Milanović čvrsto poručuje – ako dođe do eskalacije sukoba, Hrvatska će povući sve vojnike iz Ukrajine. U isto vrijeme, Ministarstvo vanjskih i EU poslova pozvalo je građane da izbjegavaju putovanja u istočni dio Ukrajine. ​ Stav Hrvatske Objava Milanović: Ako situacija u Ukraj..
7 h
0
11557381

Plenković o Milanoviću: Nestvarne izjave, hrvatskih vojnika u Ukrajini nema

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a pred novinare je izašao premijer Andrej Plenković i odgovarao na aktualna pitanja. Između ostalog reagirao je na izjavu predsjednika Zorana Milanovića, da će se u slučaju eskalacije hrvatski vojnici povući iz Ukrajine i da Hrvatska neće gasiti požar i biti vatrogasac.  “Koliko sam uspio vidjeti, u ..
7 h
0
11557380

Razmišlja se o uvođenju redovnog testiranja školske djece

Sve je više školaraca u samoizolaciji, a prelazak na online nastavu na nacionalnoj razini je i dalje nepoželjan. Oko 30 tisuća djeca trenutno je na C modelu. Struka se slaže da je učenicima ipak najbolje u školama, pa se razmišlja o uvođenju redovnog testiranja djece kako bi se smanjio broj onih koji su doma. Testiranje Objava Razmišlja se o uvođenju redovnog testiranja školske djece pojavila se ..
7 h
0
11557379

Uhićeni 72-godišnjak o Plenkovićevom pozivu na kavu: Volio bih da me razuvjeri djelima

Prekršajni sud u Zadru odlučit će hoće li se nastaviti postupak protiv privedenog 72-godišnjaka jer je na društvenoj mreži napisao da premijera treba dočekati pokvarenim jajima, te 49-godišnjaka koji ga je nazvao pavijanom.Premijer Andrej Plenković rekao je da nije imao nikakve veze s privođenjima u Zadru i da za to nisu postojali politički nalozi.  ”Pozivam Objava Uhićeni 72-godišnjak..
7 h
0
11557377

Biden o sankcijama Putinu dok se napetosti nastavljaju

Američki predsjednik rekao je da je spreman na sankcije Putinu dođe li do napada na Ukrajinu. Komentari dolaze dok Rusija izvodi vojne vježbe, a NATO stavlja vojnike u pripravnosti i skuplja zajedništvo članica pred Rusijom.Američki predsjednik Joe Biden potvrdio da je spreman na uvođenje osobnih sankcija ruskom šefu države Vladimiru Putinu, ako dođe do napada Objava Biden o sankcijama Putinu dok..
7 h
1
11557375

Oporba vladajućima: Preniska naknada za nezaposlene osobe s invaliditetom

Mijenja se Zakon o tržištu rada, kojim se između ostaloga, pripisuje novčana pomoć za nezaposlene osobe s invaliditetom na 10 posto minimalne plaće, odnosno 375 kuna. Iz Kluba MOST-a Marija Selak Raspudić upitala je državnog tajnika u Ministarstvu rada Ivana Vidiša osjećaju li odgovornost jer od 2018. pada broj zaposlenih osoba s invaliditetom. Selak – Objava Oporba vladajućima: Preniska na..
7 h
0