7880670

Metkovsko ljeto 2020.

Članak Metkovsko ljeto 2020. se prvo pojavio na Metković NEWS..
2 h
0
Sponzorirani sadržaj
7880669

Javna rasprava o prijedlogu II. izmjena i dopuna PPUO Kula Norinska

Na temelju članka 96. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine, 153/13, 65/17, 114/18, 39/19 i 98/19) i Zaključka načelnika Općine Kula Norinska (KLASA: 350-02/18-01/01, URBROJ: 2148/02-20-3 od dana 24. lipnja 2020.) Jedinstveni upravni odjel Općine Kula Norinska objavljuje: Javna rasprava o prijedlogu II. izmjena i dopuna PPUO Kula Norinska Prijedlog II. izmjena i i dopuna […] Članak Ja..
2 h
0
Sponzorirani sadržaj
7879462

Naša županija i ove godine dobila najvišu ocjenu za transparentnost

U šestom ciklusu istraživanja, Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Transparentnost lokalnih proračuna za potrebe ovog istraživanja mjeri se na temelju  pet pravovremeno objavljenih proračunskih dokumenata: prijedloga proračuna, izglasanog proračuna, polugodišnjeg i godišnjeg izvještaja o izvrš..
4 h
4
Sponzorirani sadržaj
7879421

Prometna na Lučkom mostu, promet teče otežano

Jutros iza 9,30 sati na Lučkom mostu u Metkoviću dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva automobila. Lančano su se sudarili Golf IV i Renaul Twingo. Kako neslužbeno doznajemo nema ozlijeđenih, prometuje se otežano. Članak Prometna na Lučkom mostu, promet teče otežano se prvo pojavio na Metković NEWS..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
7879419

Barba darivao Školu, Uprava i treneri polaznike

Da Covid 19 ne može baš sve poremetiti pokazuje i jučerašnji događaj na nogometnom igralištu ONK Metkovića gdje je u revijalnom tonu službeno završena još jedna sezona. Uz same trening-utakmice klupskih kategorija tradicionalno su i dodijeljena priznanja najboljim strijelcima kluba, jer nogomet se ipak igra za golove i publiku. Tako su pred mnogobrojnom publikom nagrade […] Članak Barba dari..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
7879417

Novi Erasmus+ projekt u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen

U novoj školskoj godini Srednja poljoprivredno i tehnička škola Opuzen nastavlja s uspješnom tradicijom provođenja Erasmus+ projekata. U sklopu projekta ‘Ostvarivanje očekivanja međupredmetnih tema kroz stručnu praksu u agroturizmu’ 16 naših učenika od 1. do 4. razreda koji se školuju za zanimanje agroturistički tehničar obavit će dvotjednu stručnu praksu na agroturističkim gospodarstv..
4 h
1
7876807

Ovog vikenda neponovljiva Antoniette i Tamburaški sastav Dukati u Grey&Padrino Clubu

Još jedan zanimljiv vikend u Grey&Padrino Clubu je pred nama, za vrhunsku zabavu u petak zadužena je neponovljiva Antoniette, dok vas u subotu zabavlja Tamburaški sastav Dukati i obje večeri uz rezidenta DJ Andru. Program u petak počinje od 21h a u subotu od 22 sata, i sve to uz promo cijene pića i koktela koji su garancija za […] Članak Ovog vikenda neponovljiva Antoniette i Tamburaški ..
18 h
0
7875677

U posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno pozitivne osobe s područja Dubrovnika. Preostali nalazi su negativni. Od početka pandemije na analizu je poslano 3757 uzorka. U Dubrovačko-neratvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 50 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 [..
22 h
0
7873621

Državni vrh predvođen premijerom Plenkovićem i ministrom Berošom posjetio Metković

U sklopu predizborne kampanje za Hrvatski sabor danas je Metković posjetio sami državni vrh na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrima Vilijem Berošom, Marijom Vučković, Tomislavom Ćorićem te generalom Damirom Krstičevićem, županom Nikolom Dobroslavićem i njegovim zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalo, a ugostio ih je gradonačelnik Dalibor Milan s njegovim zamjenikom Robertom Dok..
1 d
0
7872520

RESTART koalicija u fokus stavlja javno i solidarno zdravstvo s ‘pacijentom u središtu’

[ SPONZORIRANA OBJAVA ] Članak RESTART koalicija u fokus stavlja javno i solidarno zdravstvo s ‘pacijentom u središtu’ se prvo pojavio na Metković NEWS..
1 d
0
7872519

Gradska uprava Metkovića i unatoč krizi realizira svoje projekte

Unatoč nezapamćenoj svjetskoj zdravstvenoj krizi, manjem priljevu sredstava u proračunu, te nizu drugih teškoća, gradska uprava Metkovića vrlo transparentno realizira brojne projekte i planove zacrtane u razvojnim dokumentima. Dobar posao odradila je izgradnjom kružnih tokova, uređenjem nogostupa i javne rasvjete, a projekata iz oblasti prometne infrastrukture ima još nekoliko. Tu je i potpisani u..
1 d
0
7871891

Objavljene upute za nedjeljne izbore

Objavljene su upute i preporuke za nedjeljne izbore za Hrvatski sabor, donosimo ih u nastavku. Sva biračka mjesta moraju biti oprana i dezinficirana. Svi članovi biračkih odbora moraju imati maske, a preporuka je i da imaju rukavice. Rukavice moraju biti obavezne kod onih članova biračkog odbora koji identificiraju birače, odnosni onih koji primaju osobne iskaznice. […] Članak Objavljene upu..
1 d
0
7871890

Poznati detalji ovogodišnjeg Lađarskog kupa Župe Bagalovići

U organizaciji TKSU Oba Krvavca održati će se Lađarski kup Župe Bagalovići, u subotu 11. srpnja 2020 godine s početkom u 18,30 sati. Staza utrke na Neretvi je od Krvavaca do Metković (Lučki most) i natrag u dužini 15 km. Program započinje u 17,30 sati , start utrke bit će u 18,30 sati a završetak […] Članak Poznati detalji ovogodišnjeg Lađarskog kupa Župe Bagalovići se prvo pojavio na Metkov..
1 d
0
7871212

Potpisan 3,4 milijuna kuna vrijedan ugovor o radovima u OB Dubrovnik

U Općoj bolnici Dubrovnik u utorak je svečano potpisan ugovor o nabavi radova uređenja oftalmološke operacijske sale i dermatovenerologije vrijedan 3,4 milijuna kuna u sklopu projekta ”Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću”. Ugovor su potpisali ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić i predsjednik Uprave tvrtke izvođača Tromont Ivan Parčina, a potpisivanju su nazočili župan Nikola Dobroslavić sa zam..
1 d
0
7871211

Uz talentirane Luku Kadijevića i Darka Tota nagrade za najvatrenije navijače primili Antun i Frane Vugdelija

Učenici OŠ Stjepana Radića iz Metkovića su sudjelovanjem u Virtualnoj Talentijadi osvojili nagrade koje su preuzeli u školi. Nagrade su stigle iz OŠ Antuna Bauera u Vukovaru koja je na poticaj pedagoginje Ivane Dragšić bila organizator projekta. Nagrade im je uz podršku ravnateljice Božene Nikoletić uručila pedagoginja Nikolina Vugdelija. Uz već poznate talente Luku Kadijevića koji je osvojio prvo..
1 d
0
7870831

Kroz jutro Marulićeva i Kranjčevićeva bez vode, promet uz granični prijelaz Gabela Polje odvijat će se otežano

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama Hercegovačka (od nadvožnjaka do graničnog prijelaza), M.Marulića i S. S. Kranjčevića da će dana 1.7.2020. od 6:00 do 9:00 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Promet uz granični prijelaz Gabela Polje odvijat će se otežano. Članak Kroz jutro Marulićeva i Kranjčevićeva bez vode, promet uz granični prijelaz Gabela ..
2 d
0
7870009

Ministar Ćorić nazočio potpisivanju ugovora vrijednog 81 milijuna kuna za CGO Lučino razdolje

Ugovor o sufinanciranju projekta „Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje“ sa 81 milijun kuna kapitalne pomoći potpisali su u utorak u Zavičajnoj kući Dubrovačkog primorja u Slanom direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić te direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić. Svečanom potpisivanju nazočili su i ministar zašt..
2 d
0
7868982

Objavljen popis 15 zemalja čiji građani mogu putovati u EU

Lideri Europske unije, odnosno Europske komisije, odlučili su danas objaviti preporuku po kojoj će građani 15 zemalja moći slobodno putovati u države članice EU. Na popisu nema Bosne i Hercegovine. Ovo neće utjecati na putovanje građana BiH u Hrvatsku, jer ova zemlja nije u Schengenu, a ranije je hrvatski ministar policije Davor Božinović poručio da […] Članak Objavljen popis 15 zemalja čiji..
2 d
1
7867538

Andrej Plenković u srijedu u 11 sati posjetit će Metković

U sklopu predizborne kampanje za Hrvatski sabor, aktualni premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković sutra, 1. srpnja će posjetiti Metković. Uz Plenkovića će doći i bivši ministar obrane RH Damir Krstičević, a druženje s građanima najavljeno je za 11 sati ispred hotela Narona u Metkoviću. Članak Andrej Plenković u srijedu u 11 sati posjetit će Metković se prvo pojavio na Metković NEWS..
2 d
0
7866968

U posljednja 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi s blagim simptomima koja se zarazila u Zagrebu, te o ženskoj osobi srednjih godina čiji su simptomi nešto teži i trenutno je hospitalizirana na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, a čija se epidemiološka veza još utvrđuje. […] Članak U posljednja 24 sata zabil..
2 d
1