6198677

Sastanak gradonačelnika Zagreba i Imotskog

Jučer je u zgradi Gradske uprave u Zagrebu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio gradonačelnika Grada Imotskog Ivana Budalića. Nakon sastanka predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban istaknula je kako je dogovoreno da će Grad Zagreb pomoći Gradu Imotskom u smislu donacije jednog komunalnog vozila za sakupljanje otpada. Do same realizacije doći će u narednom..
15 m
0
6195612

2. HNL: Dugopolje – Croatia

U sklopu 2. kola Druge hrvatske nogometne lige, NK Dugopolje – NK Croatia igraju sutra u 17:30 sati..
21 h
0
6195611

Još tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Gradski odbor Crvenoga križa do sada je u ovoj godini organizirao pet akcija dragovoljnog darivanja krvi.Na svim akcijama odaziv naših sugrađana bio je izvrstan.Do kraja ove godine organizirati će se još dvije redovne i jedna izvanredna akcija,tako da će po riječima Darka Karina ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa biti i premašen plan za ovu godinu.Ono što posebno raduje u ovim humanim akcij..
21 h
0
6195610

Vinogradari nezadovoljni dozrijevanjem grožđa

Vinogradari Imotske krajine,bar prema tvrdnjama stručnjaka nisu baš zadovoljni tijekom dozrijevanja grožđa.Kako je i vegetacija loze zakasnjela za skoro mjesec dana,a sve zbog intenzivnih kiša u svibnju,tako je i sadašnji proces dozrijevanja grožđa poremećen.Grožđe je na pojedinim dijelovima Imotskog polja još kiselo,a i količiniski vinogradari nisu zadovoljni.Ista situacija je i u brdskim predjel..
21 h
0
6195607

Dodjela prijenosnih računala maturantima s područja Imotskog

Grad Imotski objavio je javni poziv svim maturantima s prebivalištem na području Imotskog na dodjelu prijenosnih računala. Objavu prenosimo u cijelosti: “Pozivaju se maturanti svih srednjih škola (Ekonomska, Tehnička, Obrtnička, Gimnazija i Glazbena) s prebivalištem na području grada Imotskog da u ponedjeljak 26. kolovoza 2019. godine dođu u Gradsku vijećnicu Grada Imotskog gdje će im biti d..
21 h
0
6194987

Obavijest o produženom boravku u OŠ “Stjepan Radić”

Iz OŠ “Stjepan Radić” dobili smo obavijest o produženom boravku za učenike prvog razreda. Dopis prenosimo u cijelosti: “Od ove školske godine, 2019./2020. u OŠ „Stjepan Radić“ bit će organiziran produženi boravak za učenike prvog razreda. Svi koji su zainteresirani neka se jave u ured ravnatelja OŠ „Stjepan Radić“ radi dodatnih informacija 29. ili 30. kolovoza 2019. (četvrtak i p..
23 h
0
6194582
Završena obnova sjeverne strane krovišta Zavičajnog muzeja

Završena obnova sjeverne strane krovišta Zavičajnog muzeja

Završena je obnova sjeverne strane krovišta Zavičajnog muzeja u Imotskom, za što je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske osiguralo 100.000,00 kuna kroz program zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima za 2019. godinu.   Podsjetimo, prva faza obnove krovišta zgrade muzeja na imotskoj Điradi završena je u lipnju prošle godine. Tada je obnovljen južni dio krovišta, a sredstva su osigurana kro..
1 d
1
6194581

Osumnjičeni za tešku krađu na imotskom području

Policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 19-godišnjakom. Sumnjiče se da su zajedno,  tijekom siječnja 2019. god, u mjestu Lokvičići, provalili u prostorije obiteljske kuće kojom prilikom je otuđen razni električni alat te  u mjestu Grubine provalili u  ugostiteljski objekt  odakle je otuđen novac. Ukupno počinjena materijal..
1 d
0
6194243

Djeca roditelja dužnika ostat će neupisana u vrtić

Dječji vrtić Imotski uputio je obavijest svim roditeljima, koji imaju bilo kakva dugovanja, da svoje obveze izvrše do početka nove pedagoške godine. U protivnom djecu neće moći upisati u vrtić. Sve detaljne informacije mogu se dobiti u računovodstvu ili na kontakt telefon 841 727..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
6193971

Sufinanciranje nabave udžbenika korisnicima zajamčene minimalne naknade

Iz Centra za socijalnu skrb Imotski poslali su dopis za medije o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola korisnicima zajamčene minimalne naknade za školsku godinu 2019./2020. Tekst prenosimo u cijelosti: “Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, a vezano za sufinanciranje nabave udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019/2020, pozivaju s..
1 d
0
Sponzorirani sadržaj
6191170

Gradi se novo ugibalište za đačke autobuse

Neadekvatno i neprimjerno parkiralište za đačke autobuse koje se godinama koristilo u okružju Gradske mrtvačnice u Bleiburškoj ulici,od ove školske godine više neće biti u funkciji.Kako doznajemo iz Grada Imotskog već od 9.rujna kada započinje redovna nastava u funkciji ćče biti novo ugibalište sa istočne strane stambene zgrade u Bleiburškoj ulici,odmah ispod zgrada imotskih osnovnih škola i Dječj..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
6191143

Sigurniji pristup punionici za električne automobile

Prva punionica za auitomobile na električni pogon kod ŠRC Joško Novović Tuta već je u nekoliko navrata ovih ljetnih dana poslužila prvenstveno stranim gostima ,koji imaju takvu vrst automobila.No,isto tako neki građani parkiraju svoje automobile na prostor predviđen za one koji koriste punionicu,pa je grad Imotski odlučio postaviti podne prepreke koje će spriječavati takvo parkiranje. -Gosti našeg..
2 d
0
6189737

Crveni križ Imotski već traži štednjake na drva

Sagledavajući potrebe svojih štićenika,te snimanjem situacije na samom terenu iz Gradskog odbora Crvenog križa Imotski već se pripremaju za zimske dane.U tom smislu i njihova molba za naše sugrađane koji imaju poneki šednjak na drva koji još može poslužiti za grijanje i pečenje,da ga doniraju potrebitima. -Na našim sugrađanima koji iskažu tu volju samo je javiti se nama u Crveni križ i mi ćemo izi..
2 d
0
6189736

Jubilarna 10. Biciklijada Imotske krajine

Bicikljada Imotske krajine „Đir za zdravi život“ organizira se već desetu godinu zaredom, a ove godine će se održati će se u nedjelju, 1.rujna. Ovogodišnji “Đir za zdravi život” također ima svoju humanitarnu notu. Ovoga puta sredstva će se prikupljati za Dobrovoljno vatrogasno društvo Imotski (DVD Imotski) Biciklijada se vozi nešto promijenjenim rutama, a 3 su glavna starta: Proložac, ..
2 d
0
6186809

Nastavak uređenja županijske prometnice Glavina-Proložac kod Zelene katedrale

Projekt konačnog uređenja dijela županijske prometnice Glavina-Proložac kod Zelene katedrale ima svoj nastavak. Kako doznajemo iz Županijskih cesta, nastavit će se izgradnja nogostupa prema gradu, a na cijelom dijelu prometnice do zavjetne crkve bit će postavljen novi asfalt. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa pa se očekuje da bi sredinom sljedećeg mjeseca kompletan projekt bio gotov...
3 d
0
6186807
KINO MEDITERAN: “Bilo jednom… u Hollywoodu” i “Angry Birds film 2”

KINO MEDITERAN: “Bilo jednom… u Hollywoodu” i “Angry Birds film 2”

Bilo jednom…u Hollywoodu priča je o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu 1969. na vrhuncu hippie Hollywooda. Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijem..
3 d
0
6186476

Imotski među top 3 grada u Hrvatskoj po porastu broja noćenja

S današnjim danom u Imotskoj krajini zabilježeno je 75.040 noćenja, čime je oboren kompletan prošlogodišnji rekord od 73.800 noćenja. Prema informacijama iz Turističke zajednice Imota, do kraja ovog mjeseca u Imotskom će boraviti i spavati 1.040 gostiju što Imotski svrstava među top tri grada u Hrvatskoj po porastu broja noćenja. S obzirom da su smještajni kapaciteti rezervirani i tijekom rujna te..
3 d
0
6185209

Danas bez vode pojedine ulice u Imotskom, uključujući i Dom zdravlja

Vodovod Imotske krajine uputio je obavijest da će danas, u vremenskom intervalu od 12 do 15 sati, bez vode biti Blajburška i Mladinova ulica u Imotskom, uključujući i Dom zdravlja. Građani se mole za razumijevanje i strpljenje..
3 d
0
6182275

Crveni križ Imotski već traži štednjake na drva

Sagledavajući potrebe svojih štićenika,te snimanjem situacije na samom terenu iz Gradskog odbora Crvenog križa Imotski već se pripremaju za zimske dane.U tom smislu i njihova molba za naše sugrađane koji imaju poneki šednjak na drva koji još može poslužiti za grijanje i pečenje,da ga doniraju potrebitima. -Na našim sugrađanima koji iskažu tu volju samo je javiti se nama u Crveni križ i mi ćemo izi..
4 d
0
6182274

Premašuje se prošlogodišnji rekord broja noćenja u Imotskoj krajini

Već sutra 21.kolovoza prema podacima iz turističke zajednice Imota Imotski će premašiti prošlogodišnji broj noćenja gostiju.Znači ,čak 132 dana prije kraja ove godine prošlogodišnja brojka od 74 800 noćenja sutra će premašiti tu brojku jer oko tisuću gostiju već ima rezervirane smještajne kapacitete što u kućama za odmor i hotelima,što u prenočistima i apartmanima.Svakako da je to izvrstan znak ka..
4 d
0