5431872

Predsjednica GLAS a Anka Mrak Taritaš sama sebi namjestila posao, zaradu od 38.950 KUNA NIJE PRIJAVILA U IMOVINSKOJ KARTICI

Anka Mrak Taritaš imenovala je samu sebe u ispitno povjerenstvo za polaganje stručnog ispita za područje arhitekture te je za to primila naknadu od 38.950 kuna u četiri godine. Mrak Taritaš je na toj dužnosti bila u vrijeme dok je bila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, a prihode koje je na taj način stekla nije prijavila..
10 m
0
5431454

VEČERAS U 20 SATI Ljetopis u INK u

Večeras u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održat će se predstava "Ljetopis" kojom se obilježava 70 godina INK-a. Autor i redatelj je Luka Mihovilović, a u predstavi igraju Lara Živolić i članovi Dramskog studija INK-a..
2 h
0
5431453

Valdet Xhaka i Lidija Fištrović PONOVILI DA NISU KRIVI

Sud višeg stupnja ukinuo je prvostupanjsku presudu kojom je Xhaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama bio osuđen na pet i pol godina, a Lidija Fištrović zbog pomaganja Xhaki da uveze tvari koje se mogu koristiti kao punila za heroin te nedozvoljenu prodaju duhana na godinu i pol zatvora ..
2 h
0
5431384

PRIVREMENO RJEŠENJE Opasni bunar vlasnice prekrile žicom. Nedovoljno, morat će staviti daske

Nakon što su komunalni redari utvrdili da se bunar nalazi na privatnoj parceli, upozorili su vlasnice da ga moraju primjereno zaštititi, što su one i učinile prekrivši ga žicom. Je li to dovoljno, teško je prosuditi, ali da ne izgleda baš kao neko sjajno i dugotrajno rješenje - ne izgleda..
3 h
0
5431382

NAJPOPULARNIJA JE MLADA MALVAZIJA Limun žute boje i cvjetno herbalne arome

Još u vrijeme berbe mnogi su vinari isticali da će 2018. godina dati možda još i bolje rezultate nego hvaljena 2015. godina, a stručnjaci se slažu da aktualne svježe malvazije pokazuju da lanjska berba ima izuzetne potencijale i za odležavanje. Ponovna pa možda čak i još izdašnija žetva medalja za istarske malvazije sasvim je izvjesna..
3 h
0
5431381

Uskoro počinje 12. izdanje Festivala komedije i smijeha

Ovogodišnji "Zlatni zub", održat će se od 28. veljače do 9. ožujka, a donosi ukupno devet naslova, 11 izvedbi i tri koncerta. Najbolju će predstavu, od njih sedam u konkurenciji za nagrade, kao i uvijek odabrati publika jačinom pljeska..
3 h
0
5431380

Dimnjačari ne stižu očistiti dimnjake na vrijeme

Koncesionar je započeo s radom odmah po sklapanju ugovora, ali zbog učestalih poziva građana, nije u mogućnosti zadovoljiti sve zahtjeve u roku od 24 sata. Iz tog se razloga duže čeka na njihov dolazak, kaže gradski pročelnik Donald Blašković..
3 h
0
5431379

MARIJA SOŠIĆ: Kušeljam vlaškim dijalektom, ki se rabi na Kanfanarštini

Govoreći o odnosu mladih prema dijalektu, veli da čuda njih kušeljaju po domaće u ovom kraju, stariji svi kušeljaju po kontražanski, a i mladi su se navadili. Pišem vlaški i bezački, imam libar poezije kadi su pjesme pisane vlaškim i bezačkim, jedna do druge, da se vidi razlika..
3 h
0
5431378

Iz općinske kase za kulturu i sport oko dva milijuna kuna

Uvrstili smo 40.000 kuna za nabavku udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola. Također imamo sredstva za doplatak na djecu, a tu spada i socijalna skrb kojom se javne potrebe zadovoljavaju putem institucionalnih oblika kao što u domovi za starije i nemoćne, centri za rehabilitaciju, dnevni centri za rehabilitaciju, ističe Pliško...
3 h
0
5431223

Liverpool i Bayern na Anfieldu odigrali bez golova

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Liverpool i Bayern su na Anfieldu odigrali bez golova, a identičnim rezultatom završio je i susret između Lyona i Barcelone..
9 h
1
5431104

Sestra ubijene Jasmine bila je dvaput na poligrafu i ocijenjena je nepodesnom?

Iako je proteklih dana u javnost puštena informacija po kojoj je Smiljana Srnec, sestra ubijene Jasmine čije je truplo pronađeno u škrinji, prošla poligrafsko testiranje, iz izvora bliskih istrazi Indexdoznaje kako ona uopće nije bila u stanju da se nad njom provede poligrafsko ispitivanje te je ocijenjena nepodesnom, a ispitivanje je u obje situacije bilo prekinut..
11 h
0
5431103

Na ovogodišnjem Rocks Stars festivalu u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane nastupit će GIBONNI, JOSIPA LISAC, UMBERTO TOZZI I ČETIRI TENORA

U suradnji s HNK-om Osijek realizirat ćemo njihovu najnagrađivaniju izvedbu Verdijeve opere "Trubadur" koju redateljski potpisuje Robert Bošković, a pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića. Ova će glazbena poslastica zvučati jedinstveno u prirodnom okruženju kamenoloma zahvaljujući prirodnoj akustici koju pruža, a i scenski će biti prilagođena uvjetima koje takvo prir..
11 h
0
5430923

Prosinečki izbacio iz reprezentacije Vranješa zbog koketiranja sa četništvom i afere sa Karleušom

Bosanskohercegovački nogometni izbornik Robert Prosinečki odlučio je iz reprezentacije izbaciti kontroverznog braniča Anderlechta Ognjena Vranješa zbog otvorenog koketiranja sa četništvom te objave intimnih fotografija iz afere sa srpskom turbofolk pjevačicom Jelenom Karleušom, objavili su u utorak mediji u BiH..
12 h
1
5430907

BARBAN Otvoren Centar za posjetitelje POSVEĆEN TRCI NA PRSTENAC

Na barbanskoj placi u staroj komunalnoj palači otvoren je u utorak navečer za brojne uzvanike Centar za posjetitelje posvećen trci na prstenac..
12 h
0
5430905

Nekoliko ozlijeđenih hladnim oružjem u Marseillu, napadač ubijen

Muškarac je u utorak poslijepodne hladnim oružjem ozlijedio dvojicu prolaznika u Marseillu, a policija ga je potom ubila vatrenim oružjem, doznaje se od policije..
12 h
0
5430412

Još jedan karneval pun zabave, veselja i zajedništva

Vrhunac Umaškog karnevala odvit će se u subotu, 2. ožujka u Petroviji, kad će petstotinjak maškara, u 10 grupa, sudjelovati u povorci veselih maskiranih skupina i alegorijskih kola. Nakon Trga u Petroviji, u šatoru na nogometnom igralištu nastupaju Masterband i The Night Express..
14 h
0