11170411
Apiflora – prva apiterapija na području Grada Zagreba

Apiflora – prva apiterapija na području Grada Zagreba

Dijana Čubrić se tridesetak godina bavila cvjećarstvom, a zadnjih šest godina je, zajedno sa suprugom, posvetila i pčelarstvu za vlastite potrebe. Iz te ljubavi prema pčelarstvu, ali i novim izazovima, nastao je novi projekt – Apiflora – prva apiterapija na području Grada Zagreba. Jednog lijepog dana 2018. godine Dijana Čubrić se susrela s člankom o […] Objava Apiflora – prva apiterapija na ..
12 h
0
11159572
Koji su aspekti dobre web strategije?

Koji su aspekti dobre web strategije?

Današnje doba zahtijeva da određena osoba ili poduzeće ima vlastitu web stranicu. Kako adekvatno postaviti strategiju u vezi izrade iste objasnio nam je još jednom Bor Dizdar na webinaru Web strategija. Strategija je plan kako usmjeriti svoje napore i koje korake poduzeti kako bismo ostvarili svoje ciljeve. Dakle, riječ je o definiranju specifičnih koraka koji […] Objava Koji su aspekti dobr..
2 d
0
11139957
Izgradite svoj osobni brend na LinkedIn-u!

Izgradite svoj osobni brend na LinkedIn-u!

Od brojnih društvenih mreža, LinkedIn je ona namijenjena poslovnom umrežavanju. Koje su prednosti LinkedIn-a, kako treba izgledati LinkedIn profil i kako ga koristiti učili smo od Tanje Džido na webinaru LinkedIn – poveži se s prilikama!. LinkedIn je naš prozor u poslovni svijet, putem njega se povezujemo s poslovnim kontaktima. Isto tako, bitno je kako […] Objava Izgradite svoj osobni brend..
5 d
0
11123306

Na čemu se temelji ugovorno pravo?

Svakodnevno poslovanje često podrazumijeva suradnju s klijentima i pritom potpisivanje i ispunjavanje ugovora. Što poduzetnici trebaju znati o ugovorima, saznali smo od Dominika Musulina na webinaru Ugovorno pravo – od povjerenja do ispunjenja. Ugovor je dvostrani pravni posao kojim se zasniva obveznopravni odnos između ugovornih strana. Prema načelu slobode uređivanja obveznih odnosa, poduzetnik ..
7 d
0
11107070

Kako donijeti odluku o dobrovoljnom ulasku u sustav PDV-a?

Bez obzira na angažman knjigovođe, od poduzetnika se očekuje određena razina poznavanja poreznih propisa. Sažete informacije o sustavu PDV-a i poreznom sustavu Republike Hrvatske predstavila nam je Tatjana Rakić na webinaru Što poduzetnik početnik treba znati o porezima?. Prilikom ulaska u posao poduzetnik treba donijeti odluku o načinu oporezivanja. Ispravna odluka mu može osigurati znatne [̷..
22.11.2021 16:08:39
0
11101535
DNK Studio – kreativnost u DNK kodu

DNK Studio – kreativnost u DNK kodu

Arhitektica Dijana Novak Krešić je oduvijek imala poduzetništvo u svom „DNK kodu“. Iza nje je zanimljiva karijera koja isprepliće korporativni i poduzetnički život te čak tri poduzetnička pothvata. Kako izgleda život u kojem se vlada spoj inženjerstva i kreativnosti, saznali smo u intervjuu o njenoj trećoj tvrtci – DNK Studio. Zovem se Dijana Novak Krešić […] Objava DNK Studio – kreativnost ..
21.11.2021 22:03:08
0
11064418
Situacije prilikom javnog nastupa

Situacije prilikom javnog nastupa

Javni govor jedan je od najvećih strahova svakog čovjeka. Kako ga poboljšati i kako ga koristiti u online okruženju, učili smo od Petre Habdelić na webinaru Javni dijalog – vještina javnog nastupa, govora i prezentacije. Prilikom javnog nastupa ponekad se događaju i nepredviđene situacije. O nekim nezgodnim situacijama tijekom javnog nastupa smo već pisali, a […] Objava Situacije prilikom ja..
16.11.2021 15:52:06
0
Sponzorirani sadržaj
10999787
Prijatelji – dječja svaštaonica za mnoge kreativne aktivnosti

Prijatelji – dječja svaštaonica za mnoge kreativne aktivnosti

Magistra likovne pedagogije Josipa Maček Lazić se upustila u poduzetničku avanturu kada je u gradu Kastvu nedavno pokrenula vlastitu dječju svaštaonicu naziva Prijatelji. Po struci sam magistra likovne pedagogije. Kreativna sam, vesela, i pozitivna osoba, koja voli puno smijeha i zabave. Uz radno iskustvo koje imam s djecom, odlučila sam se upustiti u svoju avanturu koju […] Objava Prijatelj..
07.11.2021 21:40:12
0
Sponzorirani sadržaj
10985821

Kako paušalist može imati veću mirovinu?

Još smo se jednom družili s tridesetak polaznika koji razmišljaju o otvaranju paušalnog obrta. U toj situaciji idealno je poslušati naš webinar Pravni i porezni pogled na paušalni obrt koji je vodila Lena Čičak. Kada pokrećemo poslovanje, rijetko razmišljamo što nas čeka u kasnijim danima. No kada pomnije promislimo, paušalni obrtnici plaćaju minimalne doprinose što […] Objava Kako paušalist..
05.11.2021 15:31:28
0
Sponzorirani sadržaj
10981490

Što je društveni inženjering?

Iako nam Internet otvara mnoge nove mogućnosti, u internetskom prostoru postoje i mnoge prijetnje. Poduzetnici su česta meta internetskih prijevara, a koje su one i kako se od njih zaštititi objasnio nam je Tino Šokić na webinaru Kibernetička sigurnost i ICT za poduzetnike. Kibernetički prostor ili cyberspace je prostor unutar kojeg se odvija komunikacija između […] Objava Što je društveni i..
05.11.2021 03:26:05
0
Sponzorirani sadržaj
10972362
Što je employer branding?

Što je employer branding?

U moru izbora, danas je teško naći i zadržati adekvatne i kvalitetne zaposlenike. Kako ih privući, a onda na kraju i zadržati zna Marija Kalinić koja je svoje bogato iskustvo podijelila s našim polaznicima na webinaru Upravljanje ljudskim resursima. Posljednjih godina u poslovnom diskursu sve se češće koristi pojam employer branding. Pa što je to […] Objava Što je employer branding? pojavila..
03.11.2021 21:19:22
1
Sponzorirani sadržaj
10965404

Poduzetnici – napravite LinkedIn!

Društvene mreže danas su gotovo neizostavan dio svakodnevne komunikacije, no kako ih ima sve više, često znaju zbunjivati poduzetnike. Kako, kada i koju društvenu mrežu koristiti učili smo još jednom od Ilije Brajkovića na webinaru Korištenje društvenih mreža u poslovanju, a ovaj put smo se posvetili LinkedInu kao poslovnoj društvenoj mreži. LinkedIn je poslovna društvena mreža […] Objava Po..
03.11.2021 03:13:49
0
10956555
sh.es.na – dizajnerskim torbama do samostalnosti

sh.es.na – dizajnerskim torbama do samostalnosti

Nekad je radila u kulturi, a danas je poduzetnica, dizajnerica i kreatorica vlastitog brenda. Ona je Marija Borovičkić, osoba koja stoji iza malog dizajnerskog brenda ručno rađenih torbi i ruksaka sh.es.na. Marija Borovičkić nije planirala biti poduzetnica. Nakon nekoliko godina rada u kulturi, u poduzetništvo je ušla slučajno: Nikada nisam razmišljala o poduzetništvu osim kroz […] Objava sh..
01.11.2021 21:07:54
0