14334882

Slavonska kobasica postala 41. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji

Slavonska kobasica“ je dobila europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, objavila je Europska komisija u Službenom listu Europske unije od 24. ožujka 2023. godine. Time je ovaj naziv proizvoda upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te zaštićen na području cijele Europske unije. EU znak zaštićene oznake izvornosti odnosno zaštićene oznake ..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
14334880

Dan narcisa obilježiti će se i u Vinkovcima

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Liga protiv raka Vinkovci uključit će se u obilježavanje Dana narcisa – dana posvećenog oboljelima od raka dojke, javnozdravstvenom akcijom koja će biti održana u subotu, 25. ožujka 2023. od 10 do 12 sati u središnjem gradskom parku u Vinkovcima. Liječnici iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, […] Objava Dan narci..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
14334879

Vinkovci: u posljednjih mjesec dana ukradeno šest bicikala

Proljeće i toplije temperature na ulice su izmamile brojne građane. S dolaskom ljepšeg vremena, među sudionicima u prometu sve je više i biciklista. Bicikliranje je odličan vid rekreacije, no ipak, treba biti oprezan i poštivati pravila koja se tiču sudjelovanja u prometu, a pozornost treba usmjeriti i na preveniranje krađa bicikala, koje nisu rijetkost. Primjerice, […] Objava Vinkovci: u po..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
14334878

Ivana Plechinger predstavila svoju novu knjigu

Ivana Plechinger poznata je radijska i TV voditeljica, pjevačica te autorica bestselera. Svestrana je to umjetnica koja je posjetila Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci te održala promociju svoje nove knjige naziva „Da sam ovo barem znala ranije. Nakon što je svojim prvijencem za samopomoć oduševila mnogobrojne čitatelje, ona novom knjigom „Da sam barem ovo znala […] Objava Ivana Pleching..
3 h
0
Sponzorirani sadržaj
14330822

Izložba posvećena slavonskoj šumi i šumarima u povodu Svjetskog dana šuma

U Šumarskom muzeju u Bošnjacima u povodu Svjetskog dana šuma otvorena je izložba fotografija vinkovačkog fotografa Zvonimira Tanockog naziva “Šumari”. Tanocki je na svojim crno-bijelim fotografijama objedinio šumu i ljude koji njome gospodare i tako nastavio dugogodišnju suradnju s Hrvatskim šumama popularizirajući šumarsku struku. Osim šumara u pozadini je vidljiva šuma, strojevi, nač..
21 h
0
Sponzorirani sadržaj
14330821

U Marincima održana večer poezije Dionizija Švagelja

Dionizije Švagelj, jedan od najpoznatijih vinkovačkih pjesnika, književnika i svestranih umjetnika ovog kraja rodio se prije sto godina, 15. rujna. Nakon završetka gimnazije odlazi u Zagreb studirati narodnu književnost i jezik. Završetkom studija zapošljava se u vinkovačkoj gimnaziji kao profesor te za svog života piše književne tekstove i pjesme. Bio je svestrani publicist, istraživač, umjetnik,..
21 h
0
14330820

U Otoku održana završna konferencija projekta “LOKO LAG – lokalne inicijative udruga”

Projekt LOKO LAG- lokalne inicijative udruga, osnovan je na poticaj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije prije 12 godina. Rezultat je to interesa, okupljanja i suradnje šireg kruga dionika, predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora iz jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Bosutski niz. Projekt te aktivnosti u sklopu njega, a u partnerskoj suradnji sa susjednim LAG-om [..
21 h
0
14330819

Ante Zovak imenovan načelnikom Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Danas je u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj glavni ravnatelj policije Nikola Milina uručio rješenje o imenovanju novom načelniku Anti Zovaku. Tom prilikom održan je i kolegij kojem su prisustvovali zamjenik načelnika policijske uprave, voditelji službi i načelnici policijskih postaja. Glavni ravnatelj policije Milina je pritom odmah istaknuo kako je, na njegov prijedlog, ministar unutarnji..
21 h
0
14330818

Pronađeno i oduzeto 117 grama marihuane

Temeljem ishođenog sudskog naloga, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske su 22. ožujka, koristeći službenog psa za otkrivanje droga, obavili pretragu doma i drugih prostorija u Županji, koje koristi stariji maloljetnik. Pretragom su pronašli i oduzeli 117 grama opojne droge marihuana. Prema osumnjičeniku se zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i pr..
21 h
0
14330817

Sve je spremno za 28. Lutkarsko proljeće

Jedna od najvećih i najmasovnijih kulturnih manifestacija za djecu i mlade vraća se u Vukovarsko-srijemsku županiju.  U zadnjem tjednu ožujka (27. ožujka  –  1. travanj) 18 lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske i hrvatske dijaspore odigrati će preko devedeset predstava u pet gradova, dvadeset općina i desetak mjesta. Lutkarska kazališta i […] Objava Sve je spremno za ..
21 h
0
14330816

Vinkovčanka Jasminka Šarić uzela lonac u ruke i krenula u avanturu života

Jasminka Šarić ima posao iz snova. Pomaže ljudima, radi ono što voli i cijelo je vrijeme okružena predivnim mirisima koji i na nju samu djeluju iscjeljujuće. Naime, Jasminka iz Slavonije, točnije iz Vinkovaca, certificirani je aromaterapeut. Sve je krenulo iz vlastite kuhinje s nekoliko lončića, žlica i špatulica za kolače i tako su nastale prve […] Objava Vinkovčanka Jasminka Šarić uzela l..
21 h
0
14330815
Vukovarski plivači osvojili tri medalje i pehar u Zagrebu

Vukovarski plivači osvojili tri medalje i pehar u Zagrebu

Plivački klub Vukovar vratio se iz Zagreba gdje je nastupio na mitingu sv. Patrika 2023. s mnogo pozitivnih dojmova, ali i rezultata. Njihovih četrnaest predstavnika ispisalo je još jednu povijesnu stranicu ovog mladog kluba. U grad na Dunavu ponijeli su tri medalje, ali i isplivane osobne rekorde. Od najistaknutijih rezultata vukovarskih plivača izdvajamo da je […] Objava Vukovarski plivači..
21 h
0
14330814

HNK Cibalia ponovno na Zmijavčane

Nogometaši Cibalije sutra će na svome terenu ponovno ugostiti momčad Croatije iz Zmijavaca, nakon što su prošloga petka odigrali utakmicu bez pogodaka. Ovim 23 – im kolom započinje treća faza natjecanja u drugom rangu hrvatskog nogometa. Poznat je i raspored posljednjeg 11. kola SuperSport Prve Nogometne lige, a nebeskoplavi neće ići na daleka gostovanja. Čak […] Objava HNK Cibalia pon..
21 h
0
14330813
Borna Marić osvojio treće mjesto na turniru u Zagrebu

Borna Marić osvojio treće mjesto na turniru u Zagrebu

Borna Marić, član teniskog kluba Vinkovci osvojio je treće mjesto na turniru iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza do 12 godina u Zagrebu. Ovaj mladi desetogodišnjak natječe se na turnirima do 10 i do 12 godina. Pod rukavom ima titulu prvaka Slavonije i Baranje do 10. godina. Trenutno je 17. igrač do 12 godina u Hrvatskoj […] Objava Borna Marić osvojio treće mjesto na turniru u Zagrebu poja..
21 h
0
14323811

Javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana mladima i mladim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima u tri kategorije na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu: 1. kategorija u iznosu od 2.655,00 eura 2. kategorija u iznosu od 3.982,00 eura 3. kategorija u iznosu od 5.309,00 eura Ukupno planirana financijska sredstva za […] ..
2 d
0
14323810

Dok je cijepao drva, pregazio ga traktor

21. ožujka 2023. godine oko 13,30 sati, u Đurićima se dogodio nesretni slučaj. Muškarac koji prebiva na području općine Drenovci je s radnim strojem priključenim na traktor cijepao drva, kojom prilikom se traktor pomaknuo i prešao mu preko tijela. Odmah je prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje mu je ukazana liječnička pomoć, pri čemu […] Objava Dok je cijepao drva, pregazio ga tra..
2 d
0
14323809

Promocija kampanje “Postani policajac/policajka” i u vukovarskom Veleučilištu „Lavoslav Ružička“

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” provode kampanju „Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. U sklopu aktivnosti, kojima se mladima želi što realnije približiti ..
2 d
0
14323808

Završna konferencija projekta “Cooltura”

U cilju osiguranja potrebnih sredstva za razvoj novih kulturnih sadržaja, te uključivanja djece i mladih u kulturne aktivnosti, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar nositelj je projekta simboličnog naziva “Cooltura”, za kojeg je danas održana završna konferencija. Naglasak je stavljen na djecu i mlade Vukovara koji su bili uključeni u tri projektne aktivnosti – […] Objav..
2 d
0
14323807

Lovas pamti: prije 25 godina dostojno pokopane žrtve iz masovne i pojedinačnih grobnica

21. dan mjeseca ožujka – službeni početak proljeća, buđenja prirode i navještaj nekog ljepšeg i toplijeg doba. No, u kalendaru mještana Lovasa, ovaj datum tek je jedan od nekoliko bolnih koji zajednički obilježavaju: 21.ožujka 1998. godine dostojno su na posljednji počinak ispratili članove svojih obitelji, suborce, sumještane i prijatelje – ubijene tijekom srpske ratne agresije […] Objava L..
2 d
0
14316484

Spriječen pokušaj krijumčarenja cigareta na graničnom prijelazu Bajakovo

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili pokušaj krijumčarenja 6000 komada cigareta skrivenih u autobusu na graničnom prijelazu Bajakovo. Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole autobus sjeverno makedonskih regist..
3 d
0