7697619

Kino Europa u gostima: TRI VEČERI FILMA I GLAZBE U KINU POD ZVIJEZDAMA

Restauriran filmski klasik ‘Ljubav i moda’, nezaboravna filmska glazba u izvedbi Zagrebačkih solista i koncert glazbene dive Gabi Novak za građane Zagreba Ljetna pozornica Kina Tuškanac u tri večeri posvećene filmu i filmskoj glazbi ugošćuje Kino Europa, koje je za građane Zagreba pripremilo pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije, kao i […..
17 h
0
7696426

NEĆE KUM NA KUMA! Franković kaže da je direktor Libertasa Ante Vojvodić pokazao kako treba gospodariti javnim financijama!

Iako je dva puta odbio komentirati stanje u Libertasu i direktora Vojvodića, na otvaranju igrališta na Babinom kuku gradonačelnik Mato Franković ipak se osvrnuo na situaciju u ovoj gradskoj tvrtki. Unatoč svim problemima i aferama koje se vežu za Libertas u posljednje vrijeme, gradonačelnik je istaknuo kako aktualni direktor te tvrtke Ante Vojvodić, radi dobar […..
19 h
0
7696425

TAJANSTVENI SASTANAK U VLADI!? HOĆE LI USKOK I OKO HT-a POZVATI TENU MIŠETIĆ KAO SVJEDOKA!?

Bivši direktor HT-a Tomašković održao je sastanak s premijerom o kojem nije bila obavještena javnost i na koji nije bio pozvan niti jedan drugi teleoperater, a ne zna se ni tema sastanka ni razlog sazivanja. Ista tvrtka je dala kredit-fiananicirala sa cca 125 milijuna EURA!?!? samo jednog od svojih dioničara i to OFF SHORE firmu kćer […..
19 h
0
7692324

INOVACIJE IZ FINE: Broj mobitela postaje Vaš bankovni račun

Tehnološke inovacije sve intenzivnije mijenjaju naše životne navike, uključujući i navike plaćanja. Tražimo da nam sve bude lako i dostupno, jednostavno za korištenje, a transakcije izvršene jednim klikom i u svega nekoliko sekundi. Broj mobitela može biti Vaš bankovni račun i moguće je izvršavanje plaćanja na određeni broj mobitela kojeg korisnik odabire u svojim kontaktima […..
1 d
1
7687305

Izložba o stradavanjima i važnosti Zagrebačke katedrale

Izložba “Prvostolna crkva zagrebačka: Atrium ecclesiae – forum populi”, postavljena je u auli Gradske knjižnice u povodu Dana grada Zagreba kako bi se skrenula pozornost na važnost Zagrebačke katedrale i stradanja u potresima 1880. i ove godine, te važnost njezine obnove za Zagreb. U skladu s koncepcijom izložbe autorice Dubravke Petek, voditeljice Zbirke Zagrabiensia u Gradskoj ..
2 d
0
7686716

SINČIĆ POZIVA USKOK U AGENCIJU ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI: “Sredstva dodjeljuju sami sebi ili svojoj obitelji”

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je da bi nakon Hrvatskih šuma Uskok trebao “uskočiti” u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i istražiti ljude koje je doveo i namjestio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Sinčić tvrdi da je Agencija protuzakonito omogućila upis poljoprivrednog zemljišta u ARKOD Agrokorovim kompanijama, te dod..
2 d
0
7679909

Objavljena autobiografija Borisa Leinera “Sve je bio ritam”

Nakladnička kuća Sandorf objavila je autobiografiju Borisa Leinera “Sve bio je ritam”, autentično svjedočanstvo nepoznate povijesti hrvatskoga rocka od Azre do danas iz pera jednoga od najvažnijih protagonista Novoga vala. Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rock..
3 d
0
7679908

Ministar Aladrović očekuje da će se u lipnju regulirati skraćeno radno vrijeme

Ministar rada Josip Aladrović rekao je u da će do 100.000 radnika u srpnju moći koristiti sredstva propisana mjerama pomoći za očuvanje radnih mjesta, mjere će se sada donositi mjesec za mjesec, a očekuje da će se u lipnju regulirati skraćeno radno vrijeme. ”Odlučili smo mjesec po mjesec donositi odluke kako bi pratili cijelo vrijeme […..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
7679906

LUD ZBUNJEN BUTKOVIĆ-PLENKOVIĆ??! U HŽ CARGU MINISTAR BIRA PRIVREMENO DIREKTORA NA 6 MJESECI, A U CROATIA AIRLINESU U 3 GODINE NE MOŽE GA IZABRATI?!

Uzbunila se ova naša mala država – taman kad je krenulo izborno iščekivanje, kad su krenule prepirke ljudi s manjkom širine, pameti i obrazovanja – dogodio se mali stampedo… Show sa vjetrom i elektranama, show sa šumama i gorama, putevima, biznismenima, funkcionerima, funkcionerčićima, fićfirićima oba spola, sve redom se sumnjiči… Sve redom primjerci iz najboljih […..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
7679905

KOBE BRYANT OVE GODINE NEĆE BITI PRIMLJEN U HALL OF FAME!

Kobe Bryant ove godine neće biti primljen u košarkaški Hall of Fame … ceremonija uvođenja ovogodišnjih članova pomaknuta je na 2021.g. zbog koronavirusa. Ceremonija postavljanja zvijezde Hall of Fame generacije za 2020.g., u kojoj su i Tim Duncan i Kevin Garnett, zajedno s pokojnim KB-om, odgađa se za sljedeće proljeće. Ceremonija primanja novih članova- prvobitno […..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
7679904

MEĐUNARODNI USPJEH: Film ‘F20’ redatelja Arsena A. Ostojića pobijedio na festivalu u Čileu

Hrvatski dugometražni igrani film, psihološki triler ‘F20’ u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rexa iz Zagreba nagrađen je Nagradom za najbolji dugometražni igrani film na netom završenom 4. Southern Cone International Film festivalu (Festival Internacional de Cine del Cono Sur) koji se od 21. do 24. svibnja održao u gradu Valparaiso u Čileu. […..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
7679324

JESTE LI IZNENAĐENI? Evo koji su zastupnici bili najaktivniji u zadnjem sazivu Sabora

Miro Bulj (Most), Gordan Maras (SDP) i Ivan Pernar (SIP), najaktivniji su zastupnici nedavno raspuštenog 9. saziva Hrvatskog sabora, pokazuje saborska statistika. Od 14. listopada 2016. do 15. svibnja (saziv je raspušten tri dana kasnije, 18. svibnja) Bulj se ukupno za riječ javio 3. 252 puta, Maras 2. 426, a Pernar 1. 384, piše portal […..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
7666043

ŠIROM SAD-a PROTESTI RADI POLICIJSKE BRUTALNOSTI ČIJA JE ZADNJA ŽRTVA GEORGE FLOYD, AFROAMERIKANAC IZ MINNEAPOLISA!

Već su treću noć u SAD-u protesti zbog smrti Georgea Floyda koja je posljedica policijske brutalnosti. Floyd, 46-godišnji Afroamerikanac, umro je dok ga je držala policija nakon što ga je bijeli policajac zavezao lisicama i kleknuo mu na vrat te ga pritiskao koljenom čak sedam minuta. Zgroženi prolaznici upozoravali su policajce da je Floydu ugrožen […..
6 d
0
7665569

Dio trgovaca najavio da će raditi u nedjelju

Dio trgovačkih lanaca, poput Konzuma i Lidla, najavio je kako će otvoriti svoje prodavaonice već ove nedjelje, dok su iz Kauflanda i Pevexa izvijestili da u nedjelju, 31. svibnja neće raditi. Stožer civilne zaštite u utorak je, naime, zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom poručujući da se i dalje treba pridržavati općih protuepidemijskih mjera i […..
6 d
0
7665567

Kampanja AEM-a i UNICEF-a doprinosi nastavi na daljinu, prepoznavanju dezinformacija i sigurnosti na internetu

Treći Dani medijske pismenosti, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove se godine, s obzirom na  pandemiju koronavirusa odvijaju na daljinu  te  bilježe velik interes građana. S ciljem podrške nastavi na daljinu, AEM i UNICEF u koordinaciji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja objavljuju video..
6 d
0
7663644

SKANDAL U DUBROVNIKU S NOVCIMA EU FONDOVA?! HOĆE LI SAFU i EK REAGIRATI NA GUŠENJE MEDIJSKIH SLOBODA DU INSIDERA?!

Iz Libertasa kažu kako su danas, 28. svibnja na tehničkom pregledu otkrili kako nedostaju dijelovi! Kako je onda moguće da smo imali ove informacije prije tehničkog pregleda autobusa? Pitamo se i tko će za ovo odgovarati?? Kako je moguće da direktor Vojvodić nije znao da naručeni autobusi nemaju sekundarni retarder? Tehnička služba gradske tvrtke Libertas […..
6 d
0
7663641

HRVATASKI PUT DO INE?! JE LI OVO ANGELA MERKEL PREŠUTJELA PLENKOVIĆU 2018. U BERLINU?!

Dok Plenkovićeva vlada planira od Mađara otkupiti četvrtinu Ine, čelnik Hrvatskog telekoma Davor Tomašković uspio je za 123,5 milijuna eura preuzeti od najvećeg mađarskog operatera Magyar Telekoma većinski udio od 76,53 posto – Crnogorskog telekoma. I to se računa kao veliki uspjeh širenja i vladanja Hrvatskog telekom u zemljama regije. Ali… Hrvatska kao pijun velikih […..
6 d
0
7656622

TURIZAM: U projekt “Okusi hrvatske tradicije” uključeno 10 županija

Turističke zajednice deset županija potpisale su u srijedu u Lokšinom dolu kod Jastrebarskog sporazum o suradnji na razvoju i realizaciji projekta “Okusi hrvatske tradicije” kojim se promovira domaća i tradicionalna kuhinja te namirnice. Projekt “Okusi hrvatske tradicije” već nekoliko godina u suradnji s restoranima i turističkim zajednicama po cijeloj Hrvatskoj provodi var..
7 d
0
7656066

GUBI LI ZBOG OVAKVIH MINISTARA PREMJER PODRŠKU?! JE LI PLENKOVIĆEV AS TOMISLAV ĆORIĆ HDZ-ov MINISTAR ZA “SVE I NIŠTA”?!?

Plasiranjem vijesti iz ‘’izvora bliskih Vladi’’ kako je premijer Andrej Plenković dogovorio da će Lovro Kuščević, ministar uprave uhvaćen i teško osramoćen u višekratnom muljanju nekretninama u vlastitu korist podnijeti ostavku na temelju ‘’zajedničke odluke’’, stidljivo najavljena rekonstrukcija Vlade s do sada najkompromitiranijim ministrima počela je napokon dobivati konkretnije obrise. No, hoć..
7 d
0
7652989

KORONAKRIZA: 1850 milijardi eura za oporavak europskog gospodarstva

Europska komisija (EK) predložila je u srijedu instrument za oporavak gospodarstva od koronakrize vrijedan 750 milijardi eura te Višegodišnji financijski okvir (VFO)  od 1100 milijardi eura. Instrument se sastoji od 500 milijardi eura bespovratne pomoći najteže pogođenim državama članicama i sektorima te 250 milijardi koje bi se dodjeljivale kao povoljni zajmovi. Ukupno za VFO i instrument […..
27.05.2020 17:51:42
1