6313678
N. Banić i M. Koić: Jasenovac +++ za povijesno nepismene

N. Banić i M. Koić: Jasenovac +++ za povijesno nepismene

Za početak neka hrvatska vlast provjeri u državnim maticama rodne listove pa neka se vidi jesu li uopće bili rođeni ti koji su ubijeni prema jasenovačkomu popisu. (N. Banić i M. Koić, HT..
4 h
0
Sponzorirani sadržaj
6312406
Tony Cetinski i prijatelji ljubavlju očarali Ljubljanu

Tony Cetinski i prijatelji ljubavlju očarali Ljubljanu

Križanke… Tony Cetinski i prijatelji, u sklopu turneje #samoljubav Na jednom mjestu okupiti četiri najbolja i najraznovrsnija glazbenika mogu samo najbolji. Upravo to pošlo je za rukom jedinstvenom Tonyju Cetinskom u Ljubljani. Na koncertu pod nazivom Tony i prijatelji, u sklopu turneje #samoljubav, prepune Križanke uživale su u večeri koju je teško opisati riječima. Već […] The post T..
RTLRTL
11 h
1
Sponzorirani sadržaj
6312125

Književno događanje 'Putnici na Istok' u Zagrebu i Klisu

Na književnom događanju 'Putnici na Istok' bit će riječ o dvojici autora koji su se na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće uputili prema Japanu i Kini te u dalekim kulturama našli poticaj za preobrazbu vlastitog poimanja književnosti, a održat će se u Zagrebu, 24. rujna, u 19,30 sati, u Kabinetu Malih zvona (Savska 28), i u Klisu, 26. rujna, u 19 sati, u Narodnoj knjižnici i čitaonici (..
12 h
1
Sponzorirani sadržaj
6313244
Tko to tamo peva: Tonči Huljić, Severina, Rasta i Bassivity o trendovima glazbe u regiji

Tko to tamo peva: Tonči Huljić, Severina, Rasta i Bassivity o trendovima glazbe u regiji

Ključno predavanje na ovogodišnjem, 12. po redu, Weekend Media Festivalu u Tvornici Duhana Rovinju je bilo rezervirano za regionalne zvijezde: Severina, Tonči Huljić, Rasta i Relja Milanković Reksona iz Bassivity kolektiva na panelu naziva “Tko to tamo peva? Novi val glazbenih trendova u regiji”. Uvod u panel je predstavljen riječima: “Novi tsunami domaće glazbe ove godine [̷..
8 h
0
Sponzorirani sadržaj
6313191
Proširenja audiovizualnih percepcija

Proširenja audiovizualnih percepcija

Expanded Cinema – intenzivni i inovativni večernji performansi na Festivalu 25 FPS The post Proširenja audiovizualnih percepcija appeared first on vizkultura.hr..
8 h
0
Sponzorirani sadržaj
6312977

U rijeci otvorene izložbe „Tkanine otpora: glasovi žena" i "Posljednji svjedoci" / Izvještaj

RIJEKA, 14. rujna 2019. -  U riječkoj Galeriji Principij otvorene su izložbe „Tkanine otpora: glasovi žena" i  "Posljednji svjedoci" uz uvodne riječi ravnatelja galerije Borislava Božića, pročelnika Gradske uprave za kulturu Ivana Šarara, voditeljice ..
9 h
0
6312701
TEDxZagreb donosi nastup 14 novih govornika, nastupit će i kantautorica Lu Jakelić

TEDxZagreb donosi nastup 14 novih govornika, nastupit će i kantautorica Lu Jakelić

Vrijeme čitanja: 2 minute Za ovu prigodu odabrali su govornike koji će svoje govore iznositi na hrvatskom i engleskom jeziku, jer smatraju kako je svijet postao globalna pozornica na kojoj su oba jezika ravnopravna. Post TEDxZagreb donosi nastup 14 novih govornika, nastupit će i kantautorica Lu Jakelić je prvi puta viđen na Ziher.hr..
10 h
0
6312696
Ivor Martinić postavlja novu dramu na scenu ZKM-a :”Dobro je dok umiremo po redu”

Ivor Martinić postavlja novu dramu na scenu ZKM-a :”Dobro je dok umiremo po redu”

Vrijeme čitanja: 2 minute Jedan od najznačajnijih dramatičara mlađe generacije, Ivor Martinić, vraća se na daske ZKM-a 21. rujna s novom dramom "Dobro je dok umiremo po redu". Post Ivor Martinić postavlja novu dramu na scenu ZKM-a :”Dobro je dok umiremo po redu” je prvi puta viđen na Ziher.hr..
10 h
0
6312408
Zucchero u hrvatskom hramu glazbe – Lisinskom!

Zucchero u hrvatskom hramu glazbe – Lisinskom!

Zagreb… Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu, izjavio Ray Charles Zucchero (AKA Anselmo Fornaciari) kreće na veliku turneju po Europi 6. lipnja 2020. godine koncertom u Glasgowu, a završava 5. prosinca 2020. u Zurichu. Na svjetskoj glazbenoj sceni ovaj glazbenik uživa izvanrednu reputaciju zbog jedinstvenih nastupa uživo u kojima će uživati i publika […] The ..
11 h
0
6312310
U Puli otvorena 7. Visualia

U Puli otvorena 7. Visualia

Svečano otvaranje 7. Visualie – Festivala svjetla održalo se u četvrtak, 19. rujna na Portarati. Za najavu programa bio je zadužen stand-up komičar Ivan Šarić koji je nabrojio sudionike, posebno istaknuvši partnersku udrugu ILA (International Light Association) koja okuplja znanstvenike koji proučavaju i koriste svjetlo u kombinaciji sa zvukom za liječenje određenih poremećaja. Nešto više [...] Th..
12 h
0
6312133

Međunarodni mostovi književnosti i umjetnosti

U organizaciji Slavenske književne i umjetničke akademije – Koordinacije za hrvatsku i Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika u Zagrebu će se od 24. do 27. rujna održati program 'Međunarodni mostovi književnosti i umjetnosti'. Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE ..
12 h
0
6312132

Izložba 'S druge strane objektiva, Hommage Davor Šiftar' u Tiflološkom muzeju

U četvrtak, 26. rujna, u Tiflološkom muzeju će biti otvorena izložba 'S druge strane objektiva, Hommage à Davor Šiftar'..
12 h
0
6312130

Peta sezona škole glume dječjeg kazališta 'Harlekin' u Omišu

Centar za kulturu Omiš vrši upis novih članova u petu sezonu škole glume dječjeg kazališta 'Harlekin' pod vodstvom dramske umjetnice Ivane Giove Župa. Pozivaju se svi zainteresirani na otvoreni sat (upisi) u srijedu, 25. rujna, u 19 sati, u Ilirsko sjemenište Omiš. Normal 0 21 false false false HR X-NONE ..
12 h
0
6312129

U Zagrebu premijera nove epizode serijala o profesoru Baltazaru 'Augustova treća sreća'

Svečana premijera sedmominutne epizode naziva Profesor Baltazar – 'Augustova treća sreća' održat će se u subotu, 21. rujna, u 19,30 sati, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu. Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE ..
12 h
0
6312128

Nagrade 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala

Grand Prix osvojio je film Ključ u režiji Nomina Gantule iz Mongolije. Nagradu publike dobio je film Duša na prodaju redatelja Anne Belenkiy, Shire Salimi i Romyja Granota iz Izraela..
12 h
0
6312126

Zbirka kiparstva Moderne galerije predstavlja se u Čapljini

Moderna galerija u Zagrebu od subote, 21. rujna, gostuje u Umjetničkoj galeriji hrvatskog kulturnog središta – Založbe kralja Tomislava u Čapljini, s izložbom 'Rarissima iz Zbirke kiparstva Moderne galerije'. Izložba će biti otvorena do 17. listopada 2019...
12 h
0
6312124

ZnakoFest - nacionalna smotra hrvatskog znakovnog jezika

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba 'Dodir' najavljuje 16. po redu izdanje ZnakoFesta – nacionalne smotre hrvatskog znakovnog jezika, koje će se održati u ponedjeljak, 23. rujna, u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, Zagreb, s početkom u 18 sati. Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE ..
12 h
0
6312123

Chiara Passa: Krug u krugu Circle in Circle

Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti predstavlja VR instalaciju i AR šetnju talijanskih umjetnika u javnom prostoru grada Korčule..
12 h
0
6312122

'Bijeg od Gospodara Uma' - izložba u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar najavljuje otvorenje izložbe Sebastijana Vojvode 'Escape from the Mind Master / Bijeg od Gospodara Uma' u Galeriji Oranžerija u petak, 20. rujna. Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE ..
12 h
0