11499856

Dobrovoljno darivanje krvi do kraja siječnja u Međimurju

GDCK Čakovec organizira sljedeće akcije dobrovoljnog darivanja krvi: 24.01.2022. godine u     DONJOJ DUBRAVI  od 11,00 do 17,00 sati uprostorijama Gostionice Mlin. 25.01.2022. godine u ČAKOVCU od 11,00 do 17,00 sati u prostorijama Međimurske hiže. 26.01.2022. godine u ČAKOVCU od 11,00 do 17,00 sati u prostorijama Međimurske hiže. 27...
3 h
0
11495313
U Čakovcu kreće provođenje europskog projekta „From zero to STEM hero“

U Čakovcu kreće provođenje europskog projekta „From zero to STEM hero“

Projektom vrijednim više od 2,9 milijuna kuna mlade se priprema za poslove budućnosti U multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje predstavljen je projekt „From zero to STEM hero“ koji za glavni cilj ima popularizaciju STEM-a (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) kod djece i mladih te njihovu pripremu za poslove i izazove budućnosti. Prijavitelj je udruga Međimurs..
21 h
1
11495307

Inflacija u prosincu najviša od listopada 2008.

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u prosincu su u odnosu na isti mjesec 2020. godine porasle za 5,5 posto, dok su u godišnjem prosjeku, odnosno u cijeloj 2021. u odnosu na 2020. više za 2,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Godišnja stopa inflacije u prosincu najviša je još od listopada 2008. godine, kada je Objava Inflacija u prosincu najviša od listop..
21 h
1
11495309

Prosvjedi u Nizozemskoj zbog korona mjera

Nakon što je Nizozemska izašla iz jednomjesečnog strogog lockdowna, nekoliko tisuća ljudi prosvjedovalo je jučer u Amsterdamu jer brojna ograničenja ipak ostaju na snazi. Okupljeni su puštali glazbu, skandirali antivladine parole, a zatim su marširali prometnicama blokirajući promet. Trgovine, frizerski i kozmetički saloni, sportski klubovi mogu nastaviti s radom, ali barovi, restorani, muzeji i k..
21 h
1
11492084

Osnovna škola Nedelišće na online nastavi

Osnovna škola Nedelišće prelazi na online nastavu. Svi učenici od danas rade po modelu C, odnosno od kuće. Razlog je nagli porast broja pozitivnih učenika i učitelja te razreda u izolaciji – 26 pozitivnih učenika, 9 razreda u samoizolaciji, 7 pozitivnih učitelja i 4 u samoizolaciji. Svi razredi nastavu prate prijepodne prema određenom rasporedu. Rad Objava Osnovna škola Nedelišće na online ..
1 d
1
11492078

Memorijalni kolegij povodom 30. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U subotu 15.01.2022. na poziv gradišćanskih Hrvata iz Koljnofa pored Šoprona u Mađarskoj predsjednik KUD “Mihovljan” dr.sc.Predrag Kočila prisustvovao je svečanom obilježavanju 30. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Prisjećajući se dana kada je međunarodna zajednica priznala Republiku Hrvatsku veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj  dr.sc. Mladen Andrlić rekao j..
1 d
1
11495308

Kuna odlazi u povijest, za točno godinu dana plaćat ćemo eurima

Hrvatska od iduće godine ulazi u eurozonu, odnosno, umjesto hrvatske kune uvodimo euro. Premijer Andrej Plenković je u Banskim dvorima, zajedno s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem, predstavio prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH te smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom. U odabranom Objava Kuna..
21 h
0
11495306

Plenković konačno komentirao demografski slom

U Banskim dvorima predstavljen je prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH te smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom. No, bila je to prilika i da se premijer Plenković osvrne i na druge aktualne teme poput demografskog sloma.Da doživljavamo slom smatraju gotovo svi osim političke elite na vlasti. Objava Plenković konačno komentirao demografski ..
21 h
0
11495305

Marić o rastu inflacije: I dalje smo u prosjeku EU-a

Rastuća inflacija ne popušta. Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u prosincu su u odnosu na isti mjesec 2020. godine porasle za 5,5 posto, dok su u godišnjem prosjeku, odnosno u cijeloj 2021. u odnosu na 2020. godinu više za 2,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.Godišnja stopa inflacije u prosincu najviša je Objava Marić o rastu inflacije: I dalje smo u prosjeku EU-a poj..
21 h
0
Sponzorirani sadržaj
11495303

PU Međimurska zapošljava, javite se!

Policijska uprava međimurska raspisala je Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme, za radno mjesto administrativnog tajnika u Policijskoj postaji Čakovec. Uvjeti su srednja stručna sprema – gimnazija ili srednja strukovna škola, najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima te položen državni stručni ispit. Administrativni tajnik obavlja administrativno-t..
21 h
0
Sponzorirani sadržaj
11495312

Položen kamen temeljac zgrade POS-a u Prelogu

Položen je kamen temeljac zgrade POS-a u Prelogu u Ulici Matije Gupca. Uz polaganje kamena temeljca za izgradnju višenamjenske građevine u Gradu Prelogu, potpisana je i Povelja kojom je obilježen početak izgradnje i početak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske u Prelogu. Povelju su potpisali i kamen temeljac položili ministar prostornog uređenja, graditeljs..
21 h
0
Sponzorirani sadržaj
11495311
FOTO OŠ Štrigova: Nove vesele učionice uz početak drugog polugodišta

FOTO OŠ Štrigova: Nove vesele učionice uz početak drugog polugodišta

Osnovna škola Štrigova zimske je praznike iskoristila kako bi osvježila i uredila školske prostorije. Tako su učenici nastavu drugog polugodišta započeli u šarenim i veselim učenicama. Tijekom praznika u svim su učionicama odrađeni soboslikarski radovi kako bi se bojama stvorila što ugodnija i poticajna atmosfera. Radove je financirala Međimurska županija iz proračunskih sredstava, a Općina Objav..
21 h
0
Sponzorirani sadržaj
11495310

Rukometni transferi ŽRK Zrinski

Igračica čakovečkog Ženskog rukometnog kluba Zrinski i reprezentativka Gabrijela Gudelj prelazi u Koprivnicu. Gudelj će u nastavku prvenstvene sezone 1. lige igrati u redovima višestrukih državnih prvakinja Podravke Vegeta. Ova se razmjena temelji na potpisanom ugovoru o suradnji između Zrinskog i Vegete. Tako je u međuvremenu u čakovečke redove stigla mlada kadetska reprezentativka Ema Balaško O..
21 h
0
Sponzorirani sadržaj
11492086

U Podbrestu održana komemoracija za Franju Bukala

U Društvenom domu Podbrest održana je komemoracija za Franju Bukala, dugogodišnjeg načelnika Općine Orehovica i vijećnika Skupštine Međimurske županije, koji je preminuo u petak u 68. godini života nakon duge i teške bolesti. Svoj mandat načelnika Općine Orehovica obnašao je od 2001. do 2021. godine. Ostat će zauvijek upisan u knjigu povijesti Međimurja, kao osoba Objava U Podbrestu održana komem..
1 d
0
11492085

U Međimurju 7% manje stanovnika

Državni zavod za statistiku objavio je službene rezultate popisa stanovništva 2021. godine. Oni pokazuju da se broj stanovnika u Hrvatskoj smanjio za oko 400 000 tj. 9,25 % u odnosu na 2011. godinu. Prije 10 godina u Hrvatskoj je živjelo 4 290 612 stanovnika, dok ih je danas 3 888 529. Što se tiče Međimurske Objava U Međimurju 7% manje stanovnika pojavila se prvi puta na Radio 1..
1 d
0
11492083

EURO: Kauboji večeras s Ukrajinom za drugi krug, čekamo ishod Francuske i Srbije

Kauboji večeras igraju odlučujuću utakmicu za drugi krug Europskog rukometnog prvenstva. Protivnik u Szegedu je Ukrajina koja nema nikakve izglede za prolaz, ali nisu bezazleni, a kod nas je pitanje tko će biti zdrav i negativan na Covid-19. Iz tog je razloga izbornik iz opreza pozvao tri nova igrača. “Dolaze Severec i Gojun, pozvali smo Objava EURO: Kauboji večeras s Ukrajinom za drugi kru..
1 d
0
11489787

Jubilarna 10 pobjeda Međimurje Wild Boars u 3. košarkaškoj ligi sjever

Odigran je prvi dio 3. muške košarkaške lige sjever u kojoj igraju klubovi iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Nakon 11 odigranih kola, uvjerljivo je na vrhu tablice veteranska momčad KK Međimurje Čakovec – Međimurje Wild Boars.Do jubilarne 10. pobjede stigli su u zadnjem 11. kolu prve dionice protiv Rudara iz Murskog Središća u subotu Objava Jubilarna 10 pobjeda M..
2 d
1
11488063

U Murskom Središću daleko manji gubitak stanovništva nego na nivou Republike Hrvatske

Grad nastavlja s demografskim mjerama i razmatra se uvođenje novih Najnoviji nam popis stanovništva govori ono što se i nagađalo još od ulaska Republike Hrvatske u Europsko uniju i omogućavanja brzog i lakog pronalaska posla u razvijenijim europskim zemljama – Republika Hrvatska izgubila je značajan broj stanovnika u odnosu na prošli popis. I nije razlog Objava U Murskom Središću daleko manji gub..
2 d
1
11488061

Završena desetodnevna Đokovićeva saga, napustio je Australiju

Desetodnevna saga prvog reketa svijeta Novaka Đokovića napokon je završila. Đokoviću je ukinuta viza te je napustio Australiju. Tako srbijanski tenisač neće dobiti priliku osvojiti deseti Australian Open, a možda ni vratiti mnoge izgubljene simpatizere zbog negativnog publiciteta kojeg toliko nije imao u cijeloj svojoj karijeri.Australski savezni sud četiri sata slušao je izlaganje argumenata Đoko..
2 d
1
11486098

EURO: Čudesni Kauboji svladali Srbiju i približili se drugom krugu

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je 23-20 Srbiju u drugom kolu Europskog prvenstva i protiv Ukrajine će tražiti prolaz za drugi krug. U mađarskom Szegedu u teškoj i tvrdoj utakmici Kauboji su bili bolji u prvom poluvremenu, a prevagu je donio povratnik nakon Covida Luka Cindrić koji kad je ušao u igru, razigrao naše napadače i Objava EURO: Čudesni Kauboji svladali Srbiju i približili ..
2 d
1