10892301

Nautika više ne cilja na rekordne brojke dolazaka i noćenja, već na veće prihode i održivost

TURISTIČKIM BRODARIMA NAJAVLJENA MOGUĆNOST UKIDANJA PLAVOG DIZELA 2023. GODINE U sklopu 23. Biograd Boat Showa održane su sjednice Udruženja marina, čartera, turističkih brodara i male brodogradnje Hrvatske gospodarske komore na kojima se raspravljalo o aktualnim izazovima u svakoj od tih branši.  Na sjednici Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HG..
14 h
0
Sponzorirani sadržaj
10892300

Božinović: Hrvatski građani imat će privilegiran ulazak u SAD

MINISTAR UNUTRANJIH POSLOVA O PUTOVANJIMA U SAD BEZ VIZA Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je mogućnost bezviznog putovanja u SAD za većinu hrvatskih građana. Za turistička i poslovna putovanja, ta mogućnost počinje danas. "Potpisali smo cijeli niz sporazuma, uskladili naše sigurnosne protokole i povezali sigurnosne sustave. Prije svega, one vezane za putovanja putnika..
14 h
0
Sponzorirani sadržaj
10888314

Sagenhaft Istrien - Nevjerojatna Istra

NJEMAČKA TV KUĆA ARD SNIMALA PO ISTRI  Austrijska PR agencija A.R.T. Redaktionsteam u suradnji s Turističkom zajednice Istarske županije organizirala je ovog ljeta snimanje njemačke televizijske kuće ARD u našoj destinaciji. Jedan od najuspješnijih njemačkih TV formata za putovanja, sjajna dokumentarna serija Sagenhaft, proizvodi se u ime Mitteldeutscher Rundfunka (MDR) od 2013..
1 d
1
Sponzorirani sadržaj
10885786

Županijski projekt KeyQ+ najbolji EU projekt u Hrvatskoj

ODRŽANA SVEČANA DODJELA NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM EU PROJEKTIMA Na svečanoj dodjeli nagrada, održanoj sinoć u Novom Vinodolskom, projekt KeyQ+ Agencije za ruralni razvoj Istre - AZRRI proglašen je Najboljim EU projektom u kategoriji  “Doprinos prekograničnoj suradnji”, a nagradu je preuzeo istarski župan Boris Miletić. - KeyQ+ je jedan od onih projekata s kojima se s p..
2 d
1
Sponzorirani sadržaj
10882345

ROCKWOOL raspisao natječaj za prestižne stipendije 14. godinu zaredom

OSIM NOVACA, STIPENDISTIMA NUDE PRAKSU, A SMIJEŠI IM SE I POSAO Tvrtka ROCKWOOL Adriatic već 14. godinu zaredom u sklopu programa Je li plava boja vaše latice?  raspisuje natječaj za učeničke i studentske stipendije. Osim stipendija, stipendistima nude i praksu, kao i mogućnost zapošljavanja po završetku školovanja. Kome će ove godine pripasti jednogodi&sca..
2 d
1
Sponzorirani sadržaj
10885784

Krenuo je ovotjedni “Dođi u grad! – Vieni in città!”

POGLEDAJTE PROGRAM ZA PETAK I SUBOTU "Dođi u grad! – Vieni in città!“ u vedrom tonu nastavlja sa raznolikim programima u centru s ciljem osnaživanja građanske zajednice putem mnogobrojnih kulturnih, sportskih, glazbenih i izložbenih sadržaja. U četvrtak, 21. listopada na programu "Dođi u grad - vieni in citta" od 17 sati ulici bila je predstavljena Udruga za promicanje i očuvan..
2 d
0
10885781

Tko pjeva zlo ne misli, Ciguli miguli i Vuk samotnjak u kinu Valli

OD 27. DO 31.10. - SVJETSKI DAN AUDIOVIZUALNE BAŠTINE U NEZAVISNIM KINIMA DILJEM HRVATSKE Zavirite u druge kulture i živote diljem svijeta kroz audiovizualne arhive: briljantni hrvatski filmovi u kinima su dostupni besplatno od 27. do 31. listopada 2021. Zbog važnosti očuvanja audiovizualne baštine za sljedeće naraštaje Kino mreža će u partnerstvu s Hrvatskim državnim arhivom..
2 d
0
10885778

Rovinj proglašen najboljim gradom za život

IZBOR JUTARNJEG LISTA, PORTALA GRADONAČELNIK.HR I AGENCIJE IPSOS Rovinj je u ovogodišnjem izboru najboljih gradova u Hrvatskoj uspio obraniti titulu najboljeg srednjeg grada po kvaliteti života. Proglašenje pobjednika izbora Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos održan je jučer navečer u Novom Vinodolskom, a Grad Rovinj je osim pobjede u kategoriji kvalitete za ..
2 d
0
10885788

Glovo širi svoju prisutnost u Istri

APLIKACIJA GLOVO DOSTUPNA U ROVINJU I POREČU Uz Glovo aplikaciju građani Rovinja i Poreča u ovim pohladnim jesenskim danima moći će uživati u omiljenim jelima u udobnosti svog doma. Glovo dostavlja hranu na željenu adresu uz maksimalnu uštedu vremena, a širenjem na područje Poreča i Rovinja, Glovo je zabilježio prisutnost u 22, odnosno 23 hrvatska grada, i to samo u dvije i pol godin..
2 d
0
10882349

Grad Pula poboljšao uvjete za stipendiranje studenata

UZ DEFICITARNA ZVANJA UKLJUČENE I DRUGE KATEGORIJE Početkom studenog Grad Pula raspisat će natječaj za stipendiranje studenata u akademskoj 2021./2022., a od ove godine poboljšani su uvjeti za dobivanje stipendija. Uz deficitarna zvanja uključene su i druge kategorije. „Sa zadovoljstvom mogu najaviti bolje uvjete za ostvarivanje prava na studentske stipendije. Naime, od ove godine st..
2 d
0
10882348

Hrvatska policija uhvatila talijansku ribaricu

RIBARI SU NA KRAJU UHIĆENI I MORALI SU PLATITI UKUPNO 32.000 KUNA U srijedu, 20. listopada oko 12.48 sati, policijski službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka su na tehničkim sustavima za  nadzor državne granice na moru  uočili kako je u teritorijalno more Republike  Hrvatske, u visini Limskog zaljeva, uplovila talijanska ribarica te je  prema poziciji r..
2 d
0
10882347

Grad Pula: Izlicitirani poslovni prostori, najskuplje prostore uzele Optike

UZ NOVU PONUDU SADRŽAJA ZA GRAĐANE NUDI SE PRILIKA I ZA NOVA ZAPOŠLJAVANJA Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Pule jučer je u prostorijama Komunalne palače, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite, održano usmeno nadmetanje (licitacija) na kojemu je, od 17 ponuđenih poslovnih prostora, izlicitirano njih 10 smještenih na..
2 d
0
10882344

U Peroju napadnuta 54-godišnja aktivistica Žuće

POLICIJA UTVRĐUJE OKOLNOSTI DOGAĐAJA Kako nam je potvrđeno iu PU istarske, policija je 16. listopada oko 15.15 sati zaprimila dojavu kako je na zemljištu u okolici Peroja došlo do fizičkog sukoba te je utvrđeno kako su u sukobu sudjelovali 54-godišnja žena i 60-godišnji muškarac. Policija utvrđuje okolnosti događaja. 54-godišnja žena je navodno aktivistic..
2 d
0
10877811

Danas se nastavlja “Dođi u grad! – Vieni in città!”

OD ČETVRTKA DO SUBOTE (21. DO 23. 10.) "Dođi u grad! – Vieni in città!“ u vedrom tonu nastavlja sa raznolikim programima u centru s ciljem osnaživanja građanske zajednice putem mnogobrojnih kulturnih, sportskih, glazbenih i izložbenih sadržaja. U četvrtak, 21. listopada od 17 sati ulici Sergijevaca 49 i 51 predstavit će se Udruga za promicanje i očuvanje zdravlja „Procvat..
3 d
1
10880458

Koviljka Aškić: Rezime zadnje, tematske sjednice o Kaštijunu je ‘hvalite me usta moja’!

PRIOPĆENJE SA 4. SJEDNICE SKUPŠTINE ISTARSKE ŽUPANIJE Na tiskovnoj konferenciji u četvrtak, 21. listopada vijećnici Skupštine Istarske županije zeleno-lijeve koalicije Možemo!, Nova ljevica, Zelena alternativa - ORAH  osvrnuli su se na sadržaj 4. sjednice Skupštine Istarske županije održane 13. listopada 2021. na temu Kaštijuna kao i na prozivke pojedinih vijećnika..
2 d
0
10880457

Kabinet župana: Žao nam je što vijećnica Aškić nije prisustvovala tematskoj sjednici Skupštine

OSVRT NA DANAŠNJU PRESSICU SAVJETNICE GRADONAČELNIKA PULE 'Izražavamo duboko žaljenje što gospođa Koviljka Aškić, savjetnica gradonačelnika Filipa Zoričića za zelene politike i gospodarenje, koju je i Gradsko vijeće Grada Pule izabralo u NO Kaštijuna te vijećnica u županijskoj Skupštini nije našla shodno prisustvovati prošlotjednoj sjednici Skup&sca..
2 d
0
10880456

Bivši sudionik TV show-a MasterChef Igor Ivanović na pulskoj tržnici

U EDUKACIJSKOJ KUHINJI… U suradnji AZRRI-ja i Tržnice d.o.o Pula pokrenute su nove prezentacijske aktivnosti u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu zgrade pulske tržnice. U seriji prigodnih pripremanja jela pod nazivom „Valorizacija poljoprivredno prehrambenih proizvoda pulskih tržnica s poznatim istarskim kuharima“, prva ovakva suradnja i aktivnost održana je u če..
2 d
0
10880455

Istra: Tijekom prvih devet mjeseci prikupljeno je 5495 doza krvi

DJELATNICI I VOLONTERI CRVENOG KRIŽA U ISTRI ZAHVALJUJU DARIVATELJIMA KRVI Djelatnici i volonteri Crvenog križa u Istri zahvalili su se brojnim darivateljima krvi diljem Istre koji svojim nesebičnim činom spašavaju živote. Ovo je priopćenje Crvenog križa: 'Dragi naši darivatelji krvi i oni koji će to postati! Svi znamo da je dobrovoljno davanje krvi važno za podmirivanje nužnih zali..
2 d
0
10877809

Umro je Žarko Potočnjak, još jedna glumačka legenda

IN MEMORIAM ŽARKO POTOČNJAK (3. VELJAČE 1946 - 21. LISTOPADA 2021.) Jutros je u 76. godini preminula legenda hrvatskog glumišta, Žarko Potočnjak, koji će ostati upamćen po brojnim prepoznatljivim ulogama u domaćim filmovima i serijama. Žarko Potočnjak (Pakrac, 3. veljače 1946.-21. listopada 2021.), bio je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac. Učio je zanat drvene brodo..
3 d
0
10877808

Gradonačelnik i suradnici razgovarali o izazovima mještana

U MJESNIM ODBORIMA GREGOVICA I ŠIJANA U organizaciji Grada Pule jučer se nastavilo s održavanjem javnih tribina s građanima. Na redu su bili mjesni odbori Gregovica i Šijana. S građanima je tom prilikom razgovarao i poslušao izazove s kojima se susreću i uočavaju u svom mjesnom odboru te prijedloge za poboljšanje stanja,  gradonačelnik Pule Filip Zoričić sa suradni..
3 d
0