9807893
“Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!” – kreće prva nacionalna kampanja ruralnog turizma

“Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!” – kreće prva nacionalna kampanja ruralnog turizma

Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija na domaćem tržištu pokreću promotivnu kampanju “Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!”. Zaštitno lice kampanje i autorica zanimljivih video materijala je popularna voditeljica Doris Pinčić. Kampanja, koja je predstavljena danas u Slavonskom Br..
2 d
1
Sponzorirani sadržaj
9805748

Booking.com podržao projekt Safe stay in Croatia

Projekt Safe stay in Croatia, kojeg Ministarstvo turizma i sporta provodi od početka godine, posjetitelje i dionike u turizmu upoznaje s protokolima i mjerama kojima se osigurava epidemiološka sigurnost, a Hrvatsku brendira kao odgovornu i sigurnu destinaciju. Ministarstvo turizma i sporta je u dogovoru s Booking.com-om osiguralo svim subjektima, koji Objava Booking.com podržao projekt Safe stay i..
2 d
1
Sponzorirani sadržaj
9805747
Objavljen natječaj za Europsku destinaciju izvrsnosti – EDEN 2022.

Objavljen natječaj za Europsku destinaciju izvrsnosti – EDEN 2022.

Europska komisija pokrenula je natječaj za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN 2022) za manje turističke destinacije s najboljim postignućima u održivom turizmu i zelenoj tranziciji. Cilj EDEN inicijative je promovirati razvoj održivog turizma koji doprinosi gospodarstvu i dobrobiti lokalnog stanovništva te uspostaviti mrežu odredišta radi razmjene primjera dobrih praksi. Inicijativa je ove godi..
2 d
0
Sponzorirani sadržaj
9799055

Hrvatska je u Francuskoj među TOP 10 destinacija za ovogodišnji ljetni odmor!

Hrvatska je, uz Sejšele, Maltu, Grčku, Poljsku, Portugal, Island, Rumunjsku i Gruziju, prema francuskom lifestyle magazinu Grazia jedna od devet najboljih destinacija za ovogodišnji ljetni odmor Francuza, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica. Naime, u članku „Voyage: Ces 9 Destinations Où Il Sera Possible Objava Hrvatska je u ..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
9799053

Radionica obnove suhozida na Francuskoj cesti u Brelima

TZO Brela organizira radionicu obnove suhozida na Francuskoj cesti u Brelima. Radionica će se održati u subotu, 8. svibnja od 9-15 sati. Partner Turističkoj zajednici u ovom projektu je udruga “4 grada Dragodid” koja će dati 4 stručna voditelja za ovu radionicu. Cilj radionice je naučiti polaznike osnovne principe i Objava Radionica obnove suhozida na Francuskoj cesti u Brelima pojavil..
3 d
0
Sponzorirani sadržaj
9798986
Hrvatska je ove godine Francuzima jedna od najpoželjnijih ljetnih destinacija

Hrvatska je ove godine Francuzima jedna od najpoželjnijih ljetnih destinacija

Hrvatska je, uz Sejšele, Maltu, Grčku, Poljsku, Portugal, Island, Rumunjsku i Gruziju, prema francuskom lifestyle magazinu Grazia jedna od devet najboljih destinacija za ovogodišnji ljetni odmor Francuza, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica. Naime, u članku „Voyage: Ces 9 Destinations Où Il Sera Possible De Se Rendre Cet Été ..
3 d
0
9780487
NP Krka daruje besplatan ulaz djeci i mladima do 18 godina

NP Krka daruje besplatan ulaz djeci i mladima do 18 godina

“Škola je online, a Krka u travnju za djecu je in-live” nova je akcija Nacionalnog parka “Krka”. Djeca od sedam do osamnaest godina, u pratnji roditelja/staratelja, od 1. do 30. travnja Park mogu posjetiti besplatno! Tom akcijom Javna ustanova “Nacionalni park Krka” želi izaći u susret našim mladim posjetiteljima i Objava NP Krka daruje besplatan ulaz djeci i ml..
6 d
0
9780486

eVisitor objavio: Tijekom uskrsnog vikenda strani turisti ostvarili više 75.000 noćenja

Prema podacima eVisitora, tijekom uskrsnog vikenda zabilježeno je više od 36 tisuća dolazaka i oko 140 tisuća noćenja, objavio je HRT. Kao što se i očekivalo, više je bilo domaćih gostiju, ali su strani turisti ostvarili više noćenja – 75 tisuća. Gosti su najviše birali hotelski smještaj, a najposjećeniji su Objava eVisitor objavio: Tijekom uskrsnog vikenda strani turisti ostvarili više 75.0..
6 d
0
9780485

Besplatni antigenski testovi za goste Falkensteiner hotela

Međunarodna hotelska grupa Falkensteiner početkom travnja uvela je novu strategiju testiranja koja se temelji na važećim preporukama EU. Uz redovno testiranje svih zaposlenika ova inicijativa uključuje i mogućnost besplatnog testiranja za sve goste na dan dolaska u hotel. Preporuka je prilikom dolaska pokazati negativan rezultat antigenskog ili PCR testa, koji Objava Besplatni antigenski testovi z..
6 d
0
9780483

Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala

Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr. Sukladno tome, nautičari koji su vlasnici plovila koje nije plovni objekt nautičkog turizma istu više ne mogu kupiti u prostorijama lučkih kapetanija Objava Turistička pristojba u na..
6 d
0
9780481

Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo akciju hrvatski otoci – COVID free zone

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine Ministarstvo turizma i sporta dodatno je intenziviralo svoje aktivnosti te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno pokrenulo akciju hrvatski otoci – COVID free zone. Naime, trenutačno su na epidemiološkoj karti Republike Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija unatoč činjenici da im Objava Ministarstvo turizma i sporta ..
6 d
0
9780479

Američki United Airlines izravne letove iz New Yorka za Dubrovnik

Američki United Airlines će od srpnja do listopada letjeti iz New Yorka u Dubrovnik, najavljeno je u ponedjeljak na Unitedovoj konferenciji za novinare, prenosi se na Unitedovim internetskim stranicama. United planira izravnu liniju od 8. srpnja do 3. listopada i to tri puta tjedno, od međunarodne zračne luke Newark Liberty Objava Američki United Airlines izravne letove iz New Yorka za Dubrovnik p..
6 d
0
9780478

Utrka World Rally Championshipa po prvi put u Republici Hrvatskoj

Po prvi put u Republici Hrvatskoj održat će se jedna od utrka World Rally Championshipa u kojoj se natječu najbolji svjetski vozači u rallyju. WRC Croatia Rally, koji se održava od 22. do 25. travnja 2021. godine, treća je etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim Objava Utrka World Rally Championshipa po prvi put u Republici Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Turistički..
6 d
0
9780476

HRVATSKA JE DOMAĆIN: Američke putničke agentice u prvom posjetu Europi od izbijanja pandemije!

U organizaciji agencije RealCroatia i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u, u Hrvatskoj se održava prvo organizirano putovanje turističkih agenata iz Amerike u Europu od pojave globalne pandemije koronavirusa. U programu putovanja sudjeluje osam američkih putničkih agentica, čije su agencije usko specijalizirane za putovanja u segmentu luksuznog turizma, a koje Objava HRVATSKA JE D..
6 d
0
9780475

U Zračnoj luci Split omogućeno PCR i antigensko testiranje na COVID-19

Prema pisanju portala Croatian Aviation, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije svim putnicima omogućuje testiranje na SARS-CoV-2 u blizini putničkog terminala Zračne luke Split. Neposredno uz državnu cestu D409, u samoj blizini putničkog terminala Zračne luke Split, od danas je moguće obaviti testiranje na SARS-CoV-2. Pristup lokaciji je Objava U Zračnoj luci Split omoguć..
6 d
0
9780473

Lošinjski gastro vikendi – od otočne janjetine do Apoksiomenove antičke kuhinje

Posljednjeg vikenda u travnju počinju Lošinjski gastro vikendi koji će trajati do posljednjeg vikenda u svibnju (30. 4. – 30. 5. 2021.)! 15 restorana od Osora do Velog Lošinja svakog će vikenda u ponudi imati jela bazirana na određenoj namirnici. Tako će gosti prvog vikenda (30.4. – 2.5.) kušati specijalitete Objava Lošinjski gastro vikendi – od otočne janjetine do Apoksiomenove ..
6 d
0
9766299
Počinju Lošinjski gastro vikendi – upoznajte gastro užitke koje nudi otok vitalnosti

Počinju Lošinjski gastro vikendi – upoznajte gastro užitke koje nudi otok vitalnosti

Posljednjeg vikenda u travnju počinju Lošinjski gastro vikendi koji će trajati do posljednjeg vikenda u svibnju (30. 4. – 30. 5. 2021.)! 15 restorana od Osora do Velog Lošinja svakog će vikenda u ponudi imati jela bazirana na određenoj namirnici. Tako će gosti prvog vikenda (30.4. – 2.5.) kušati specijalitete od otočne janjetine, a drugi […] Objava Počinju Lošinjski gastro vikend..
28.04.2021 01:34:03
0
9762177
U Zračnoj luci Split omogućeno testiranje na COVID-19

U Zračnoj luci Split omogućeno testiranje na COVID-19

Prema pisanju portala Croatian Aviation, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije svim putnicima omogućuje testiranje na SARS-CoV-2 u blizini putničkog terminala Zračne luke Split. Neposredno uz državnu cestu D409, u samoj blizini putničkog terminala Zračne luke Split, od danas je moguće obaviti testiranje na SARS-CoV-2. Pristup lokaciji je moguć pješke i automobilom. Testir..
27.04.2021 13:21:11
0
9757896
Američke putničke agentice borave u Hrvatskoj, to im je prvi posjet Europi od izbijanja pandemije!

Američke putničke agentice borave u Hrvatskoj, to im je prvi posjet Europi od izbijanja pandemije!

U organizaciji agencije RealCroatia i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u, u Hrvatskoj se održava prvo organizirano putovanje turističkih agenata iz Amerike u Europu od pojave globalne pandemije koronavirusa. U programu putovanja sudjeluje osam američkih putničkih agentica, čije su agencije usko specijalizirane za putovanja u segmentu luksuznog turizma, a koje će do 30. travnja ob..
26.04.2021 19:06:08
1
9735781
Čarobne fotografije Krke uhvaćene pogledom zaposlenika Nacionalnog parka

Čarobne fotografije Krke uhvaćene pogledom zaposlenika Nacionalnog parka

“Krka očima djelatnika” promotivna je kampanja kojom se Javna ustanova “Nacionalni park Krka” i ove godine pridružila obilježavanju međunarodnog Dana planeta Zemlje. Krka je izvor nepresušne inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima JU “Nacionalni park Krka”. Upravo stoga što Krku promatraju s..
23.04.2021 00:19:57
0